Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Analog versus digitál nahrávání pořadů a fimů

Od: slavo® odpovědí: 3 změna:

Když ještě byl analog TV tak jsem si nahrával některé filmy na video a nastavil jsem ho tak, že i když film začal později hlavně večerní, tak se začal nahrávat v okamžiku kdy skutečně začal.

Vzpomínám si, že jsem stiknul record a poté sanad tlač. memory a nahrávání se spustiilo v okamžiku kdy film začal - snad s tím filmem se něco vysílalo a recorder čekal na to co se vysílalo s tím filmem.

A nyní když mám televizi s nahráváním a vysílá se digitálně a když chci si nahrát film a naprogramuji začátek a konec a začne film později tak je jasné, že tam budu mít konec předchozího pořadu a nemusím tam mít celý film když bude končit později než jsem naplánoval.

Ale když v EPG:nastavím na pořadu nahrát, tak stejně v nahrávce mám konec předchozího pořadu a možná začátek příštího pořadu podle toho jak nastavím konec nahrávání.

Jak funguje nahrávání u samotného settoboxu nevím protože ho nemám.

Domníval jsem se, že když to šlo u analogu,tak to musí jít u digitálu.

Vlastně se ptám jak to nastavit u digitálu - nahrávání u televize abych měl nahrané jen to co chci a ne kus před tím a možná ještě něco za ním, ale jen samotný film - pořad.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Digi TV by to samosebou uměla a mnohem lépe, než analog. Kdyby chtěla. Ale nechce. Mohla by taky vysílat víc jazykových mutací zvuku. Mohla by kdeco. Ale nechce. To byly jen sliby (a argumenty) před digitalizací ..

rv*
hodnocení

2x

U analogu se schválně vysílalo VPS, což byl číselný kód, který oznamoval, že pořad začal. U digitálu se nic takového nedělá. Vzhledem k upadajícímu zájmu o tv vysílání to ani nemá smysl.

hodnocení

0x

Nejednodušší je v počítači vystřihnout z filmu vše, co tam nepatří (reklamy, nevhodný začátek a konec a pod.). Programů je na to dost. Třeba Apowersoft Video Converter, MPG Video Wizard, Video ReDo TV Suite a pod. Stačí hledat a vyzkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]