Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přítel mi koupil prsten z nerez oceli. V obchodě mi dalo práci ho sundat z prstu a doma po pár hodinách mi padá. V obchodě bylo horko, asi mi natekly prsty. Jelikož to je dárek, přijde mi blbé prsten vracet. Zkoušela jsem jiné prsty a všude je mi velký. Nevíte o nějakém způsobu, jak prsten "zmenšit"? Napadla mě úplná blbost -oblepit ho izolepou Hanka
No právě. O prstenech z chirurgické oceli jsem četla varování, že je problém prsten přestřihnout. Když zaroste, nebo se ruka za něj někde zasekne, tak je velký problém. Zatímco zlatý a stříbrný v případě nutnosti přetnout lze, tady u těch ocelových se to nedaří.
Nevěřím, že by se dal snadno zmenšit. A jestli, tak to bude dražší, jak sám prsten.
Tak ho noste na prostředníčku, ten je silnější. Nebo na pravé ruce, tam jsou /u praváků/ prsty o trošinku tlustší.
Rozhodně bych nezmenšovala, prsty natékají běžně. Stačí počkat, jak se trochu oteplí. Dokonce i při námaze, cvičení, delší chůzi... Jak tu bylo zmíněno, menší prsten by vám teď padat nemusel, ale potom by mohl být problém s jeho sundáním (v horším případě by mohlo být ohroženo i zdraví). Zatím ho můžete mít třeba na řetízku na krku, nebo ho "bloknout" menším jednoduchým kroužkem - takže dva prsteny na jednom prstu. Ale myslím, že je to zbatecné. M.
*Ale myslím, že je to zbytečné.
Zmenšit se určitě dá. Obrať se na klenotníka a nenech se odmítnout! U nás vím o klenotnické dílně, kde umí se šperky skoro cokoli.
Existuje tohle blancheporte.cz/... - ale u prodejce už není dostupné. Zkuste si slepit podobný kroužek z tenkého silikonového pásku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.