Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kauza Michaela Jacksona

Od: deteres odpovědí: 26 změna:

Nedávno jsem shlédla dokument Leaving neverland z produkce HBO. Mám proto pro vás několik otázek.

Jaký je váš postoj ke kauze sexuálního zneužívání dětí Králem popu, která v nedávné době znovu vyplula na povrch? Věříte údajným obětem? Pokud ne, jaký by byl jejich motiv lži?

Pokud jste uvěřili, souhlasíte s posmrtným zavrhnutím Michaela Jacksona jako osoby, či i jako umělce? Mělo by se zakázat hraní jeho hitů ve veřejnoprávních rozhlasových stanicích?

Budu ráda za obohacení vašimi názory.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

11x
Ne nemělo by se zakázat hraní jeho hitů a nemělo by se to řešit a házet na něj špínu. Je po smrti a už není jak ho potrestat a jak přijít na to, kde je pravda. Zvláštní že dokud žil a zřejmě platil, tak se oběti neozvaly. Je to stejné jako s mee too. Po desítkách let sa rádoby oběti rozvzpomenou, že si kdysi vysouložily v hotelovém pokoji roli.

hodnocení

7x

A jak víte, že všechno co jste viděla a slyšela, se odehrálo tak, jak oni říkají? Když žil, tak mu matičky cpaly své děti do postele, protože on byl hodně štědrý. Viděla jsem o něm dost všelijakých reportáží, takže mám svůj názor na celou věc. Svatý nebyl, ale oni byli horší. Naštěstí jsou na světě i lidé rozumní a ne nějací přiblblí fanatici, kteří za celý svůj život dokázali velké h.vno a chtěli by něco zakazovat, jen aby se nějak zviditelnili...*zed*

deteres
hodnocení

Jak víte, jaký na to mám názor? Nikdy jsem tu nenapsala, že "všechno, co jsem viděla a slyšela, se odehrálo tak, jak oni říkají".

Zaslala byste mi, prosím, některé ty reportáže? Dost se o to v poslední době zajímám. :)

Jestli mluvíte francouzsky, tak klidně. Je to na YouTube. Je toho tam daleko víc, než co se dá shlédnout v češtině. A nikde neříkám, že si něco myslíte, ale naopak se Vás ptám, jak víte, že to, co jste viděla, je pravda.

Ani já jsem nenapsala, že si něco myslíte. Jen jsem upřesnila, že ne všechno co se vykládá, je pravda. Přečtěte si co napsala Mona, má rozumný přístup a názor. Mne zarazilo, že jste se přímo zeptala, jestli by se jeho dílo mělo zakázat. To by mne teda ani ve snu nenapadlo i když vím jeho pohnutém osudu docela dost. A ne všichni o něm mluví v superlativech. A je na každém z nás, aby si udělal vlastní úsudek. To by se teda měly zaklázat všechny filmy Polanského a tak dál a dál. A největší paradox je, že ti "chudáčci postižení", za těmito lidmi doslova lezli a vnucovali se jim, protože z toho měli peníze, nebo jiná privilegia k tomu. Být v blízkosti takových hvězd, to se každému nepoštěstí. Nebo ta Lewinska a Clinton. Ta si také najednou vzpoměla, že s ním měla poměr,, až když musela z Bílého Domu odejít. A hodně zajímavé na tomto případě je to, že on byl nakonec usvědčen až na základě nálezu sperma na jejích šatech. Jenže až PO DVOU LETECH! To mi chce někdo namluvit, že ona si ty šaty schovávala jako posvátnou relikvii u které se modlila, nebo co? Takže ona když doma zjistila, že je na nich jeho sperma, cíleně ty šaty schovala, protože ji napadlo, že ho tím může vydírat. A to také udělala. Kdo ji nutil, aby s ním obcovala? Nikdo! Ani on ne. Ten mohl mít na koho si vzpoměl. Takže ho svedla ona a ještě se mu za to hezky odvděčila později. Ona si na něm vybudovala svou "kariéru". Dokonce napsala nějakou knihu, ve které popisuje dopodrobna všechny jeho sexuální úchylky a co všechno prý MUSELA dělat. Proboha a proč by musela, A jak mi někdo vysvětlí, že si společně s nějakou svou vych.anou přítelkyní nahrávala všechny telefonáty a po celou dobu dobu si je schovávala, aby se pak s tím vytasila u soudu. Tohle nedělá člověk, který nemá jasný cíl poškodit druhého. Ona ho napřed kontaktovala a vyhrožovala mu a chtěla po něm něco, co on nemohl splnit. A netušil, že ona vlastně celou tu dobu schraňovala důkazy proti němu. Tady udělal velikou chybu, protože jí určitě uvěřil, že ona má k němu nějaký cit, takže ho ani ve snu nenapadlo, že by to všechno dělala z vypočítavosti. Chlapi jsou v tomhle někdy opravdu hodně naivní a nemyslí mozkem, ale tím, co mají v rozkroku. A pak na to zákonitě dojedou. Tím jeho a ty ostatní nechci v žádném případě omlouvat, ale polehčující okolnost určitě mají, protože za prvé naletěli vyděračům, za druhé draze platili za jejich služby, a nakonec skončili u soudu, s doživotně zničenou pověstí.

deteres

Otázku týkající se schvalování zákazu jeho hraní jsem položila jen proto, že je v kombinaci s Michaelem Jacksonem v posledních týdnech aktuální, nikoliv proto, že bych s tím souhlasila.

Aha, tak to mi ten obnovený zájem o M.J. nějak unikl.

culdabulda1*
hodnocení

7x

no - když je pedofilie tolerována církvi a muslimům, tak nechápu, proč bych měla plivat zrovna na Jacksona ! - navíc jsem si myslela, že se to dávno ví, takže komu ta hysterie vlastně dnes prospívá? a proč byla vyvolána?

deteres

Culdobuldo, znáte snad někoho, kdo by toleroval pedofilii v církvi? Řekla bych, že tyto případy jsou téměř jednoznačně veřejností odsuzovány, asi i s vyšším znechucením, než je odsuzována aplikovaná pedofilie (a údajná) Michaela Jacksona.

culdabulda1*

nejen, že je tolerována (každej o ní přece ví ! ) - ale navíc si církev platíme a adorujeme ji, jakobychom žili pořád ve středověku, kdy církev měla vedoucí politickou moc.

deteres

Že o něčem někdo ví, neznamená, že to toleruje.

Ano, jenomže Vy tady mluvíte o tom, zdali by se měla díla M.J. zakázat kvůli tomu, že měl pedofilní zaměření. A culda se přidala s tou církví. Takže měla by se církev zakázat, když jsou důkazy o tom, že jejich příslušníci zneužívají děti? Je zajímavé, že zakázat církev, ještě nikoho nenapadlo. Ale do M.J. se pořád bude někdo obouvat i po jeho smrti.

deteres
Ale vy srovnáváte jedince s institucí. Samozřejmě, že by měli být souzeni příslušníci církve, kteří prokazatelně sexuálně obtěžovali dítě, ale je otázkou, zda by mělo být zdůrazňováno, že k církvi příslušeli.
Podle mě asi tak nesmyslné, jako zdůrazňovat to, že Jackson byl členem mnoha charitativních organizací a prostřednictvím toho tyto organizace hanobit.
Můj názor je, že za nedostatky nemůže instituce, nýbrž jednotlivci.
Na instituce bychom měli ukazovat jen tehdy, pokud je jejich existence přímým důsledkem pochybení individuí. A církevní ideje sexuální zneužívání explicitně zavrhují.
Ale to se bavíme již v rovině teoretické a principiální a daleko od tématu, které jsem nahodila. Nesnažím se tvrdit, že Michael Jackson opravdu někoho zneužil, to nemohu vědět.
deteres
Ještě k Suzymon: nezavrhuji pedofilii, ale zneužívání dětí, což je něco jiného.

Dobře. Myslím, že jsem na původní otázku odpověděla dostatečně. Tohle už se zvrtlo jinam a bylo by to na dlouhé pření a zbytečné dohadování, protože i kdybychom se tady vzájemně přesvědčovali do alelujá, všechno zůstane tak, jak to je. Přeji hezký večer.

deteres
Souhlasím, asi máte pravdu.
Také přeji hezký večer.

72mona3*
hodnocení

4x

I já jsem viděla pár dokumentů (kdysi v televizi) a můj názor na něj je tento:

Citlivý kluk, vedený despotickým otcem, se vyšvihne na vrchol. Geniální, co se tvorby týká, ale jinak má psychiku "na sra*ku" (už jen ty plastiky to potvrzují - snaha být někým jiným). Neuměl hospodařit s penězi (nakupoval jak malé děcko), nechal se vodit za nos vyžírky...s dětmi mu bylo nejlépe. Možná si kompenzoval své nepříliš vydařené dětství. A tato fascinace dětmi byla až do očí bijící. Proto je snadné ho obvinit, vymykalo se to normálu. A jestli zašel ještě dál? Kdo ví...

Zakázat jeho hity? A proč proboha!? I kdyby to byl sériový vrah a kanibal...( to by se možná líbil ještě víc) Nikdo nemůže míchat osobnost a prohřešky (domnělé?) s tvorbou. O Matce Tereze se také mluví jen v superlativech a přitom (prý) odmítala dávat trpícím morfium - když trpí, jsou blíže Bohu (také jsem to slyšela v nějakém dokumentu, ale bohužel to nedohledám).

Fascinují mě ty kauzy me too...celoživotní kariéra herce (kohokoli) je zapomenuta a pošlapána kvůli tomu, že si někdo po dvaceti třiceti letech vzpomenul, že ho tento herec obtěžoval. A teď mu omítají dát roli. To je hnus. M.

rv*
hodnocení

4x

Pedofil nemusí ubližovat dětem. Může to být ten fajn vedoucí kroužku, který se dětem věnuje, zatímco já bych je už dávno přerazil. A ti dva kluci s jejich rodiči tohoto využívali a teď se zase chtějí živit tím, že na něj budou házet špínu.

Asi by měli obvinit ty rodiče, že z nízkých pohnutek posílali své děti někam, kde byly zneužívány.

jezevec*
hodnocení

4x

Zakázat hraní jeho písniček? PROBOHA ! Michael Jackson byla jedna z největších osobností popmusic posledních 50 let a jestli ho někdo nařknul ze sexuálního obtěžování, to na jeho talentu a tom, co dokázal nic nemění. Můj názor je ten, že na každém šprochu pravdy trochu, ale "obětem" bylo samozřejmě jasný, že je lepší obvinit Jacksona, kterej možná v úleku pustí pár doláčů, než nějakou socku, ze který nic nedostanou. Jak to bylo doopravdy, to vědí jen oni. Motiv případných lží je jasný - prachy !
Takže já ho rozhodně nezavrhuji, byť jsem nikdy nebyl jeho ultrafanouškem, pár jeho cédéček mám a občas si ho rád poslechnu.

lidus*
hodnocení

3x

To, že byl úchyl nemá nic společného s jeho zpěvem, nic bych nezakazovala, nakonec není proč, že je ujetý bylo téměř všem jasné, někteří tušili a jiní věděli, nikdo nic neudělal, matky za peníze své děti prodávali. Ano, věřím tomu a je mi to jedno, vždyť to potvrdila i jeho rodina. Bránit se měli když žil, kopat do mrtvého je zbytečné. Jistě on se i někdo bránil ale nechal si zaplatit a obvinění stáhnul, no a stát měl z M.J. tolik, že by se to steně nějak udělalo. Proč dnes přest říkat, že to byl pan umělec?

hodnocení

3x

Myslím si, že by se nemělo zakázat jeho hraní, videoklipy. Mám jeho písně a tanec ráda. Byla by to škoda. Už za jeho života se přece říkalo, že obtěžuje malé chlapce a člověk nevěděl, co si o tom má myslet. Nikdy nezapomenu na to, jak vzal své malé dítě do ruky a držel ho z okna. To bylo nezodpovědné. Střelený byl. Většina těchto umělců se něčím vymyká od normálních lidí. On měl spoustu peněz, mohl si koupit cokoliv, kohokoliv. Divím se, že mu ani po smrti nedají pokoj. To se chce zase někdo zviditelnit a namastit si kapsy, ne? Aspoň má pokoj, když už nežije. Nikdo ho už nemůže z ničeho obvinit a odsoudit.

hodnocení

2x

Pokud zakážeme Jacksona, tak i církve.

Správně! Zakázat církev. Ti totiž ještě existují a budou dlouho. A noví a noví adepti pedofilie z jejich řad, budou zneužívat další a další děti. A chudák M.J.už je dávno po smrti, už nikomu nemůže nic "udělat" a pořád ho někteří lidé pronásledují...

jakb
hodnocení

1x

Už se nemůže bránit nebo naopak přiznat. Můžeme této kauze jenom uvěřit, ale stejně nevíme, jestli je to pravda. Jinak to byl velký umělec, hodně toho lidem předal a jeho hity by se asi neměly zakazovat.

hodnocení

1x

Ono by bylo dobře ujasnit si pojmy a dojmy v dnešním jejich zmatení.

Je skoro jisté, že byl pedofil. Pedofil je z definice člověk, který má rád děti. Na tom není nic špatného. Pedofilem byl i Andersen, Lewis Carroll, Foglar i jiní spisovatelé pro děti. Mnoho skautských vedoucích i učitelů tuto mizerně honorovanou činnost vykonává kvůli své lásce ..

Většina pedofilů se objektů svého zájmu nikdy nedotkne ani jinak neprozradí.

Pokud ano, pak je na posouzení a srovnání s aktuálním právním stavem, co dál.

72mona3*
hodnocení

1x

Jo, kdyby hráli Jacksona v kostele *disko*, to by tam měli narváno *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]