Nejste přihlášen/a.
Slyšela jsem o tom, dokonce to bylo nabízeno na Slevomatu, ale za mě je to ohromná ptákovina.
Na WC má žena možnost si tuto pomůcku zavést, ale píší, že je to dobré do přírody, aby se žena nemusela před lidmi dole vysvlékat a dřepnout si. To je podle mě hloupost na entou. Rozepnu gatě, popostáhnu je, budu to tam všellijak strkat a lidé na mě budou čivět stejně, jako bych si sedla na bobek.
Také byste na to musela asi nosit s sebou nějakou krabičku a dezinfekci. Není přece možné popužít, strčit do kabelky a celý den nosit s sebou. To by bylo semeniště bacilů.
Ona ta příroda není hloupá a má to dobře uzpůsobeno. Pokud není záchod zcela suchý, jdu na vedlejší, nebo si prostě nesednu. Nač si proto kupovat nějaký okap? Jaga.
Nejsou jenom plastové, ale nabízejí se i papírové, po použití vyhodit.
Za mě, jako za starší generaci - trapné, nelíbí se mi to, jsem pro klasiku. Manipulace s čurokapem a potom se žena musí stejně osušit, tedy dvojí manipulace.
Vyvinulo se to pro vojandy, aby s plnou polní nemuseli na bobek.
Strachy, že bude WC společné s muži jsou zbytečné. I na pánských záchodcích jsou kabinky na defekaci. Tyto kabinky bude možno případně použít i pro zájemkyně. Ale nevěřím až tomu tolik.
Ženy mají menses, zavádí si tampony atd. Tedy jak by bylo toto ošetřeno při zrušení oddělených WC?
@belicka - To byste koukala, jak se "tyto kabinky" vesele používají i bez společných WC - už jsem párkrát zažila frontu před dámskými, zatímco na pánech nebyla ani noha. Tak se používaly obě a děvčata ve frontě jen slušně prosila přicházející muže, zda by mohli počkat - mohli a brali to s pochopením.
Nevěřím tomu ---- bylo myšleno, že nevěřím tomu, že by se oddělené hajzlíky zrušily. A všechny nás nahnaly na uniWC.
V použití pánských záchodků, a nejen jich, v nouzi největší, kdy bylo dámské obsazeno, jsem sama příkladem. Použila jsem pánské celkem již dvakrát.
Pro mě je krédo - přece nebudu mít naděláno, nebo načůráno v kalhotech. To je větší ostuda, než si dojít na pánské, na parkovišti mezi auta, nebo u silnice do škarpy.
Jako doručovatelka mezi vesnicemi jsem musela i takto improvizovat.
Kdo měl problém inkontinence, tak bude vědět. Plena nemusí stačit.
No...takto asi.
Dámský pisoár je znám již poměrně dlohou dobu...vyrábí se...a podle praktických zkušeností..ho nikdo (nebo téměř nikdo) nechce používat.
Ano, v některých pomatených zemích a městech (či budovách) se již dělají WC pro "třetí pohlaví" a to je již tedy guláš velmi kvalitní.
Ale má to jednu výhodu...buď takto zanikneme jako lidstvo (na blbost), nebo se tato "móda" přežene a za pár let si na to nikdo ani nevzpomene. I když spíše se kloním v variantě č.1.
Dobrý den, možná to je vynález od stejného autora, který uvedl před časem na trh oteploucha pro muže . Zdravím!
Kdysi v nějaké jiné diskusi jsem četl názor policistky, která to používala při práci v terénu (když kolegové potřebovali postát u stromu, tak ona taky). Ten názor byl pozitivní, prý to bylo jednodušší, než se někde svlíkat a dřepat za keřem, zvlášť v plné výstroji (kombinéza, taktická vesta...). Akorát už nevím, zda používala jednorázovou verzi.
Slyšela jsem o tom již před nekolika lety. Jako postarší osoba, kterou bolí koleno, bych to na výletě přírodou ocenila, také v případě, že navštívím wc, jehož čistota je pochybná.
Nevím sice, jak to funguje, ale na cestách by se to asi mohlo občas hodit. Močení na "veřejnosti" je v USA trestný čin. Takže když si někde v lesíku odskočíte a náhodou Vás někdo uvidí a nahlásí Vás, máte prostě smůlu. Takže myslím, že určitě existují situace, kdy se taková pomůcka hodí.
(Mimochodem to samé platí, i když dáte "na veřejnosti" vyčůrat malé dítě. Budete mít flastr za ohrožování veřejnosti, popř. můžete jít sedět v závislosti na tom, kolik lidí to vidělo. K neuvěření. Proto v USA děti nosí plíny hrozně dlouho. Už se tomu nedivím.)
jedu babi, na veřejnosti přece nikdo normálně nemočí. Ale v USA si nemůžete odskočit ani v lese, když nikde nikdo není. V podstatě záleží, jestli Vás náhodou někdo nevidí odněkud z dálky. Pak je asi docela rozdíl, jestli "sedíte" nebo stojíte. Když stojíte, tak na dálku není poznat, co vlastně děláte a nikdo Vám nedokáže, co jste tam dělala.
Takže myslím, že v USA se taková vychytávka ujme, zejména při výletech do přírody.
Neznám, nikdy jsem to neviděla a neslyšela o tom. A ani teď, když vím, že existuje nějaká " čůrací vychytávka", to nebudu hledat, abych věděla, jak to vypadá. Kašlu na to. Stačí mi tady ty komentáře.
Možná byste změnila názor, kdybyste třeba cestovala po dálnici D1 a stála v hodinových kolonách bez možnosti WC, muži si klidně uleví do nádobky a žena jen závidí
To se už dávno používala třeba žlutá plochá plastová krabice od kakaa nebo to bylo granko? Odhadem 22x13x7cm. To když na brigádách v ubytovně byli samí chlapi, gastarbajtři, a ženská se bála v noci tmavou chodbou na WC. Kluci za takových okolností jdou do umyvadla, holky to řešily takhle a do toho umyvadla to pak vylily..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.