Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vychytávka na čůrání pro ženy - váš názor?

Od: zena* odpovědí: 32 změna:
Milé ženy, jistě jste už slyšely o pomůckách pro čurání vestoje jako muži. Nebudu sem dávat odkaz na reklamu, ale zajímal by mě názor na tuto vychytávku. Máte chuť to používat nebo zkusit? Co když se začne preferovat společnė WC?
Vychytávka na čůrání pro ženy - váš názor?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

5x

Každé zboží si najde svého zákazníka...

Plošně to využíváno ale nebude. M.

zena*
hodnocení

Možná se budeme divit, jak se to ujme mladou generací *smich*

hodnocení

4x

Nikdy jsem o tom neslyšela, ale nechápu, jaké to má výhody? Jen by se to muselo mýt a nosit s sebou. Jestli jde o to, že se nemusí na záchod sedat, tak to jde i bez toho.

zena*
hodnocení

A jak často nesedáte? :)

Pokaždé když nejsem doma.

dejv111*
Jo a pak to tak na těch dámských záchodech vypadá! :-D

hodnocení

4x

Curokap byl vyvynuty pro americkou armadu, aby mohli vojandy curat ve stoje. Muze si to najit vyuziti u zen, ktere si nechteji sednout do kopriv a podobne, ale nosit to ssebou nebo dokonce zavadet spolecne zachody? Tak tam to asi nevede.

hodnocení

4x

Slyšela jsem o tom, dokonce to bylo nabízeno na Slevomatu, ale za mě je to ohromná ptákovina.

Na WC má žena možnost si tuto pomůcku zavést, ale píší, že je to dobré do přírody, aby se žena nemusela před lidmi dole vysvlékat a dřepnout si. To je podle mě hloupost na entou. Rozepnu gatě, popostáhnu je, budu to tam všellijak strkat a lidé na mě budou čivět stejně, jako bych si sedla na bobek.

Také byste na to musela asi nosit s sebou nějakou krabičku a dezinfekci. Není přece možné popužít, strčit do kabelky a celý den nosit s sebou. To by bylo semeniště bacilů.

Ona ta příroda není hloupá a má to dobře uzpůsobeno. Pokud není záchod zcela suchý, jdu na vedlejší, nebo si prostě nesednu. Nač si proto kupovat nějaký okap? *ee* Jaga.

zena*
hodnocení

Naprosto souhlasím ! Nedovedu si představit ani situci na WC stojícího muže vedle ženy s pomůckou u pisoáru někde třeba v cizině, kde to bude už za čas běžná záležitost, pro nás asi jen legrace. Jinak na ty pomůcky budou určitě podnikavci patentovaná "desinfekční pouzdra" -na tom se dá zbohatnout :)

belicka
hodnocení

4x

Nejsou jenom plastové, ale nabízejí se i papírové, po použití vyhodit.

Za mě, jako za starší generaci - trapné, nelíbí se mi to, jsem pro klasiku. Manipulace s čurokapem a potom se žena musí stejně osušit, tedy dvojí manipulace.

Vyvinulo se to pro vojandy, aby s plnou polní nemuseli na bobek.

Strachy, že bude WC společné s muži jsou zbytečné. I na pánských záchodcích jsou kabinky na defekaci. Tyto kabinky bude možno případně použít i pro zájemkyně. Ale nevěřím až tomu tolik.

Ženy mají menses, zavádí si tampony atd. Tedy jak by bylo toto ošetřeno při zrušení oddělených WC?

@belicka - To byste koukala, jak se "tyto kabinky" vesele používají i bez společných WC - už jsem párkrát zažila frontu před dámskými, zatímco na pánech nebyla ani noha. Tak se používaly obě a děvčata ve frontě jen slušně prosila přicházející muže, zda by mohli počkat - mohli a brali to s pochopením.

belicka

Nevěřím tomu ---- bylo myšleno, že nevěřím tomu, že by se oddělené hajzlíky zrušily. A všechny nás nahnaly na uniWC.

V použití pánských záchodků, a nejen jich, v nouzi největší, kdy bylo dámské obsazeno, jsem sama příkladem. Použila jsem pánské celkem již dvakrát.

Pro mě je krédo - přece nebudu mít naděláno, nebo načůráno v kalhotech. To je větší ostuda, než si dojít na pánské, na parkovišti mezi auta, nebo u silnice do škarpy.

Jako doručovatelka mezi vesnicemi jsem musela i takto improvizovat.

Kdo měl problém inkontinence, tak bude vědět. Plena nemusí stačit.

hodnocení

2x

Vy to neumíte jinak, než vsedě na prkénku? *alene*

zena*
hodnocení

Ja to jinak umím, ale často mnohé nesedící ženy obpočurají prkénko :) Ale chtěla byste to používat?

Což vám nemusí vadit, když to umíte *smich*

bell*
hodnocení

2x

Ano, slyšela jsem a zkusila bych, možná by to bylo lepší než někde v nutnosti vystrkovat zadek nebo použít toi toi (typicky na místech s vysokou koncentrací lidí-hudebni akce a pod.)

hodnocení

1x

No...takto asi.

Dámský pisoár je znám již poměrně dlohou dobu...vyrábí se...a podle praktických zkušeností..ho nikdo (nebo téměř nikdo) nechce používat.

Ano, v některých pomatených zemích a městech (či budovách) se již dělají WC pro "třetí pohlaví" a to je již tedy guláš velmi kvalitní.

Ale má to jednu výhodu...buď takto zanikneme jako lidstvo (na blbost), nebo se tato "móda" přežene a za pár let si na to nikdo ani nevzpomene. I když spíše se kloním v variantě č.1.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná to je vynález od stejného autora, který uvedl před časem na trh oteploucha pro muže . Zdravím!

hodnocení

0x

Kdysi v nějaké jiné diskusi jsem četl názor policistky, která to používala při práci v terénu (když kolegové potřebovali postát u stromu, tak ona taky). Ten názor byl pozitivní, prý to bylo jednodušší, než se někde svlíkat a dřepat za keřem, zvlášť v plné výstroji (kombinéza, taktická vesta...). Akorát už nevím, zda používala jednorázovou verzi.

hodnocení

0x

Slyšela jsem o tom již před nekolika lety. Jako postarší osoba, kterou bolí koleno, bych to na výletě přírodou ocenila, také v případě, že navštívím wc, jehož čistota je pochybná.

pb®
hodnocení

0x
Měla jsem to doma, dostala jsem to coby srandadárek. Zkusila jsem to a...nachcala si do tepláků. Ona ta anatomie je prostě rozdílná. Navíc i venku může žena močit tak, aby jí nikdo neokoukal. Stačí delší bunda nebo svetr, ideálně rozepínací a nikdo nic neuvidí, i kdybych si dřepla uprostřed davu. Je to jako u mužů, každý ví, co u toho stromu dělá, ale pokud nejde blíž a neciví, nic nevidí.

Pra/babičky nosily sukně ke kotníkům, zato nenosily kalhotky ;)

rebeka*

Ano jedna moje prababička, když byla na poli nebo v lese, přidržela si dlouhou sukni vpředu a vzadu a bylo vystaráno.

elane
hodnocení

0x

Nevím sice, jak to funguje, ale na cestách by se to asi mohlo občas hodit. Močení na "veřejnosti" je v USA trestný čin. Takže když si někde v lesíku odskočíte a náhodou Vás někdo uvidí a nahlásí Vás, máte prostě smůlu. Takže myslím, že určitě existují situace, kdy se taková pomůcka hodí.

(Mimochodem to samé platí, i když dáte "na veřejnosti" vyčůrat malé dítě. Budete mít flastr za ohrožování veřejnosti, popř. můžete jít sedět v závislosti na tom, kolik lidí to vidělo. K neuvěření. Proto v USA děti nosí plíny hrozně dlouho. Už se tomu nedivím.)

*bzum* :( *bzum*

@elane - na cestách by se to asi mohlo občas hodit. Močení na "veřejnosti" je v USA trestný čin.
Soudím, že v tom případě je úplně jedno, jestli žena použije onu "vychytávku" - podstatné bude to, že jde o veřejné místo.

elane

jedu babi, na veřejnosti přece nikdo normálně nemočí. Ale v USA si nemůžete odskočit ani v lese, když nikde nikdo není. V podstatě záleží, jestli Vás náhodou někdo nevidí odněkud z dálky. Pak je asi docela rozdíl, jestli "sedíte" nebo stojíte. Když stojíte, tak na dálku není poznat, co vlastně děláte a nikdo Vám nedokáže, co jste tam dělala.

Takže myslím, že v USA se taková vychytávka ujme, zejména při výletech do přírody. *jasne*

hodnocení

0x

Mně to plřipadá děsné. Myslím, že v moderní společnosti jako je naše,je daleko příjemnější, jak je to teď. Ale chápu, že se to hodí do zemí třetího světa, kde prakticky neexistují veřejné záchodky nebo jsou tak děsné, že by tam čistotný člověk nešel.

hodnocení

0x

Neznám, nikdy jsem to neviděla a neslyšela o tom. A ani teď, když vím, že existuje nějaká " čůrací vychytávka", to nebudu hledat, abych věděla, jak to vypadá. Kašlu na to. Stačí mi tady ty komentáře. *smich*

zena*
hodnocení

Možná byste změnila názor, kdybyste třeba cestovala po dálnici D1 a stála v hodinových kolonách bez možnosti WC, muži si klidně uleví do nádobky a žena jen závidí *smich*

den
Včera jsem si to koupila že zdravotních důvodů. Teklo mi to i zezadu. Asi to musím vychytat, ale pochybuji. Asi jsem vyhodila 300 s poštovným do záchodu.

liska5
hodnocení

0x

To se už dávno používala třeba žlutá plochá plastová krabice od kakaa nebo to bylo granko? Odhadem 22x13x7cm. To když na brigádách v ubytovně byli samí chlapi, gastarbajtři, a ženská se bála v noci tmavou chodbou na WC. Kluci za takových okolností jdou do umyvadla, holky to řešily takhle a do toho umyvadla to pak vylily..

hodnocení

0x

Doufám, že se to neujme za mne je to zbytečnost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]