Nejste přihlášen/a.
Tak zase je na netu varování - pro změnu tentokrát před pravidelnou konzumací kávy s mlékem/smetanou ! Prý toto smíchávání způsobuje vleklé zdravotní problémy, nejen trávicí (slinivka, střeva atd..), ale taky bolesti až nehybnost kloubů ! - no to mě úplně šokovalo ! Nedávno psali jak káva prospívá, mléko je zdravé a najednou bacha na zákeřnou kombinaci ! Máte s tím negativní zkušenost?
No kéž by! To ale psali odborníci - lékaři, vědci..! Veřejnost samozřejmě nevěří a vesměs to bagatelizuje, ale jestli jsou to léty ověřené výzkumy, nezveřejují to pozdě..? Tolik lidí trpí s klouby a neví proč?
Já klikat nepotřebuju - jestliže argumentujete názory "vědců a lékařů", bylo by vhodné uvést pramen.
To bychom nesměli jíst ke kávě ani zákusek, protože tady jde o to, jak reaguje žlučník a potažmo dvanácterník, a tady je v obou případech ve hře tuk.
To by nakonec EU mohla rušit cukrárny, a to já nepřežiju!
Cukrárny se rušit nebudou - jen vznikne povinnost zákazníka předkládat potvrzení o zdravotním stavu ne starší 1 týdne
No možná bude na dveřích upozornění jako na krabičkách cigaret, co taková konzumace cukrářských výrobků s kávou způsobuje a vstup jen na vlastní odpovědnost
Nepsali tam náhodou, po jaké době se ty problémy mají projevit? Já osobně kafe ani mléko nepiju, tak zkušenost nemám, ale znám řadu lidí, kteří tuhle "vražednou kombinaci" pijí víc než 1/2 století a zatím žádné problémy nemají .
Ale varoval bych před hruškovým kompotem - minulý týden jsem snědl na posezení celou láhev neloupaných, doma zavařených hrušek a co to semnou udělalo si ani neumíte představit (ještě že jsem byl doma ). Z toho jasně plyne, že hruškový kompot je téměř smrtelně nebezpečný! Určitě to potvrdí nějací vědci, nejlépe američtí (dříve sovětští).
Bóže, kolik takových pitomostí už jsem v životě četl...
Už jen chybí, aby se toho chytil nějaký magor z EU a tuhle kombinaci v zájmu zachování zdraví lidstva pod hrozícími sankcemi přísně zakázal.
Vaše bohorovnost mě dělá radost, jednou jste mi dobře poradil v rubrice domácnost, tak snad i zkušenost názorová je obsáhlejší
Za těch šest desítek let, co umím číst, si pamatuju, že nebezpečné byly například potraviny:
Vejce (ta byla jeden čas přímo jedovatá!), máslo, sádlo, pečivo, vepřové maso, hovězí maso, kuřecí maso, syrový tatarák (dokonce byl zákaz prodeje v restauracích), houskové knedlíky, čaj, kafe, mléko, smažené jídlo, ohřívané jídlo, mražené jídlo, jídlo z mikrovlnky, konzervy, alkohol, limonády, pivo, veškeré uzeniny, sůl, cukr, mouka, rebarbora, banány, voda z kohoutku, balená voda, pramenitá voda ze studánky...
Naopak v jiný čas byly nesmírně zdravé a pro zdravý život téměř nepostradatelné:
Vejce, máslo, sádlo, pečivo, vepřové maso, hovězí maso, kuřecí maso, syrový tatarák, čaj, mléko, kafe, víno, alkohol, limonády, pivo, některeré uzeniny, sůl, cukr, mouka, rebarbora, banány, voda z kohoutku, balená voda, pramenitá voda ze studánky...
Kdybych měl věřit podobným "zaručeným" zprávám, už bych dávno zemřel hlady.
Jo - ještě jsem si vzpomněl, jak jsem kdysi pro dcery sháněl kojeneckou minerálku "Idu". Byla pro kojence údajně nejlepší a byla většinou jen "pod pultem". Dcery rostly jako z vody a ve zdraví už jim oběma táhne na čtyřicítku. A není to tak dlouho, co jí "odborníci" zakázali pít i dospělým pro údajně nebezpečný obsah arzenu. Pramen "Idy" je momentálně zapečetěný.
Vzpomněla jsem dob plánovaného hospodářství - když se urodila mrkev, byla doporučována na všechno, od kuřích ok až po zabránění otěhotnění. Když se neurodila, byli jsme seznámeni s jejím špatným vlivem na všechno - od kuřích ok až po zabránění otěhotnění
Namísto mrkve lze dosadit prakticky cokoliv
Na netu se toho dočtete...
Vodka s ledem vám zničí ledviny, rum s ledem vám zničí játra, whisky s ledem vám zničí srdce, gin s ledem vám zničí mozek, pepsi s ledem vám zničí zuby. Zjevně led je životu nebezpečný!
Ale jak to je doopravdy asi stejně nezjistíme. Když něco působí dlouhodobě, (jídlo, pití, vzduch, chemie + léky, stres, nedostatek pohybu, či cokoli jiného) a ještě k tomu v kombinaci s ostatními vlivy (jídlo, pití, vzduch, chemie + léky, stres, nedostatek pohybu či cokoli jiného) asi se nedá zjistit, co vadí tělu nejvíc. Stejně ty vlivy působí všechny dohromady a negativní působení se násobí.
Káva s mlékem není žádná zničující jedovatá kombinace, ale pro žlučové cesty je nejspíš ta méně vhodná. A takových nevhodných kombinací máme denně víc. A ačkoliv jsme na ně zvyklí, přeci jen nás o něco více opotřebovávají, než kdybychom jedli sterilně vzorně. To by pak ale nebylo ono.
A ta nervozita, že nejím vzorně, taky poškozuje trávení
.
Pozn.: Ideální je jíst každou potravinu sólo, kvůli trávicím šťávám, že nepůsobí proti sobě.Nebrzdí a dotráví. Blíží se tomu dělená strava.
Jasně, nejdřív sním suché knedlíky, za 2 hodiny maso, po vytrávení to zajím zelím. Řekněme po hodině si pak dám pivo... . Takový oběd se ale docela protáhne
.
Netvrdím, že mám zrovna "kachní žaludek", ale dokážu stláskat kde co dohromady (například tabulku čokolády zapiju pivem, navrch si dám zavináče a banán, případně frťana ginu...), aniž bych měl problém. Zažívání je přitom jedna z mála věcí, které mi i v mém věku fungují poměrně dobře .
Varování jsem netaregistrovala, tady ve videu ale odborníci říkají opak: stream.cz/...
Tak si vyberte.
Přečetl jste si titulek nebo to jako já i otevřel? Vždyť to co říká titulek je vyvráceno několika odborníky.
lidus, vždyť říkám, že odborníci vyvracejí, že by káva s mlékem škodila.
Titulek se ptá a odborníci odpovídají.
Dobrý den. Já piju kávi i mléko, ale samostatné. Kávu s mlékem jsem myslím neměl nikdy, pokud nepočítám meltu (bílá káva). Kávu mám rád hořkou- bez cukru. Ale nedávno tady bylo také nějaké podobné téma a tam jsem psal, že to je dnes a denně , co čtu co je nezdravé, abych se za pár dní dočetl jak je to zdraví prospěšné. Už to ani nečtu, stačí titulek.
Mám. Každý ráno si dávám dvojitý presso s kondenzovaným mlíčkem. Do něj dvě tablety umělýho sladidla. Ne, že bych byl diabetik, ale mě to se sladidlem chutná víc, než s cukrem. Hezky si všechno promíchám, sednu si na terasu a zapálím si k tomu cigaretku ranní pro výborné trávení. Dělám to takhle víc, než dvacet let.
A je mi skvěle...
Vzpomeň si, kolikrát už podle "odborníků" káva pomáhala a zase škodila, jak se máslo vynášelo do nebes a pak zase zatracovalo... těch poplašných zpráv už byly stovky. Ale tělo si řekne samo, na co má chuť...
Tato zpráva mě potěšila. Nepiji totiž ani kávu, ani mléko, ani obojí dohromady. To budu zase zdravá!
Ale jak pravil klasik: Proti gustu žádný dišputát. Myslím si, že pokud to někomu chutná, že tím nic nepokazí. Jaga.
Teplou vodu určitě ne! Je vědecky dokázáno, že se v ní velmi rychle množí nebezpečné bakterie. Jedině bezpečné je nepít vůbec nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.