Nejste přihlášen/a.
A k čemu chcete motivovat?
On je dost rozdíl mezi např. "Alkohol je metla lidstva!" a "Chlast - slast!"
Mám jich celou knihu, většinou jsou dobré, nedá se jich vybrat pár.
Vybrala jsem tento Maty Terezy
Hymna života
Život je šance - využij ji
Život je krása - obdivuj ji
Život je blaženost - užívej ji
Život je sen - uskutečni ho
Život je výzva - přijmi ji
Život je povinnost - naplň ji
Život je hra - hrej ji
Život je bohatství - ochraňuj ho
Život je láska - potěš se s ní
Život je záhada - pronikni ji
Život je slib - splň ho
Život je smutek - překonej ho
Život je hymna - zpívej ji
Život je boj - přijmi ho
Život je štěstí - zasluž si ho
Život je život - žij ho.
Jestli jsem otázku dobře pochopila, tak výsledkem musí plakát, který bude někoho k něčemu motivovat. Proto by měl být pěkný a informativní. Začala bych o konce. Od zdobení. Co umím přikreslit? Případně jaké obrázky z časopisů(?) mám k dispozici na přilepení? Důležitý je i počet slov. Mnoho slov se na plakátu "ztratí". Zkrátka bych se v první řadě nezaměřovala na moudro v citátu, ale podle podle vlastních možností si vybírala něco kratšího a výtvarně dobře zpracovatelného.
Mé dva nejoblíbenější :
1. "Měl smůlu, že byl členem SNB, a že měl službu v den, kdy zrovna nebylo úplně dobrý členem SNB bejt..."
(Josef Mašín o příslušníkovi komunistické bezpečnosti, kterého třemi ranami skolil v Chlumci nad Cidlinou)
2. Padnou srpy, zhasnou hvězdy, všichni rudí půjdou ke zdi. (autor neznámý)
Rozvíjej se, zatímco jiní jen ztrácí čas!
Začněte už nyní žít život, který byste chtěli nakonec mít.
Pokud mě něco posune dopředu, je to jen moje slabost, kterou nenávidím a proto ji přeměním ve svou sílu. (Michael Jordan)
Svět ustupuje v cestě tomu, kdo ví, kam jde.
Jak rozlišit silného člověka od slabého? Pokud je silný člověk nespokojený se svým životem, pak klade nároky na sebe, kdežto slabý na ostatní. (Stas Jankovskij)
Sebevědomí je magnet, přitáhne k vám lidi. (Donald Trump)
Porážka je nedílnou součástí vývoje. (Ingvar Kamprad)
Člověk, který sedí na vrcholu hory, tam nespadl z nebe. (Marcus Wareing)
Obdivujete-li perlu, vzpomeňte si, že to bylo kdysi obyčejné zrnko písku ...
Po dosažení konce se lidé smějí obavám, které je na začátku trýznily. (Paulo Coelho)
Úspěšná osoba má program akcí, neúspěšná má vážný důvod.
Chcete-li být chytří, stačí přečíst 10 knih. Ale abyste je našli, musíte jich přečíst tisíce.
Je povinností každého člověka jednat tak, jako by jeho možnosti byly neomezené. (Pierre Teilhard de Chardin)
Všechno, co je žádoucí a představitelné, je dosažitelné.
Nezastavuj se, dokud na sebe nebudeš pyšný!
Jak jsem dosáhl vítězství? Nenechal jsem si sílu na zpáteční cestu!
Kdo chce, hledá možnosti, kdo nechce, hledá výmluvy.
Pokud se bojíš, už jsi předem prohrál ...
Pokud chcete mít něco, co jste nikdy neměli, udělejte něco, co jste nikdy neudělali. (Nossrat Peseschkian)
Slova "Nemůžu si to dovolit" nesou smutek a bezmoc vedoucí k poklesu ducha a depresi, což způsobuje apatii. Slova "Jak si to mohu dovolit?" otevírají cestu k příležitostem, vzrušení a snům! (Robert Toru Kiyosaki)
To, jakým člověkem se staneš za pět let, určují dva hlavní faktory: lidí, se kterými komunikuješ, a knihy, které si čteš.
(Robin Sharma)
Pokud neděláte chyby, znamená to, že řešíte příliš jednoduché úkoly. A to je velká chyba. (Frank Wilczek)
Lenost je jako rez, koroduje rychleji než se prací opotřebí.
V jakékoliv nepochopitelné situaci se vyvíjej.
Sedíte na židli, kterou jste neudělali, jíte jídlo, které jste nevypěstovali. Tak udělejte něco pro vesmír! (Steve Jobs)
Jsou jen dva dny v roce, kdy nemůžete nic udělat. Jeden z nich se jmenuje Včera a druhý se nazývá Zítra.
V životě nedosáhneš ničeho, pokud se budeš snažit jen tehdy, kdy ti bude dobře.
Za rok budeš litovat, že jsi nezačal dnes.
Šampiónem se nerodí v tělocvičně. Šampióna dělá to, co má člověk uvnitř - touhy, sny a cíle. (Muhammad Ali)
Kdo nejde dopředu - vrací se zpět. Stav bez pohybu není možný.
Všechno může být děláno lépe než dřív. (Henry Ford)
Vaše hranice jsou jen ve vaší hlavě.
"Fortes fortuna adjuvat" (lat.) - osud pomáhá odvážným.
Dal jsi internetu svůj čas a s ním sny, ambice, zdraví a spánek. Ale za to máš sociální komunikaci a poškozující seberealizaci.
Důvodem, proč se lidé rychle vzdávají, je, že se dívají kolik mají ještě práce, než aby viděli, kolik již mají uděláno.
Mnoho lidí se bojí říct, co chtějí. A to je důvod, proč toho nedosáhnou.
Vítězem se stává ten, kdo sebe nejméně lituje.
Disciplína, to není omezení svobody, to je odstranění všeho, co je zbytečné.
Za 20 let budete víc litovat toho, co jste neudělali, než toho, co jste udělali. Proto zvedněte kotvy a plavejte z klidného přístavu. Chytejte v plachtách pěkný vítr. Využívejte ho. Přejte si. Objevujte. (Mark Twain)
Musíš být schopen dosáhnout toho, co chceš. Spal jsem na chodníku, jedl jsem zbytky, učil jsem se anglická slova z
kreslených pohádek, ale ve výsledku jsem se stal superhvězdou.(Jean-Claude Van Damme)
Příroda se postarala o všechno, takže všude najdete něco, čemu byste se mohli naučit. (Leonardo da Vinci)
Obyčejní lidé mají touhy a naděje. Sebevědomí lidé mají cíle a plány.
Přestaň se chovat tak, jako kdybys měl žít ještě 500 let. (Bill Gates)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.