Jelikož všichni víme kdo to vymyslel a že to byl tenkrát psychologický tah který fungoval, tak to na mne nepůsobí. Když je to 599, je mi jasné, že je to 6 stovek a ne pět a nějaké drobné. Nijak mne to nerozčiluje. Zvykla jsem si.
Přihlouplé to podle mne rozhodně je, protože stejně vám zboží za 99,90 Kč prodají za 100.00 Kč. Ale právě v tom to je, že jak vidíte sama , první číslo je čtyřciferné a druhé pěti. A na tom optickém "klamu" prodejci staví. "Zdá" se to mnohem levnější. Jiné je při koupi velkého množství kde se něco "ušetří".
jofa*
Když budete mít stejný výrobek vedle sebe a jeden za 99,90 Kč a druhý identický za 100,00 Kč tak 99,99% lidí si vybere ten první.
Jenže ceny s devadesáti haléři jsou i v katalogu Avon a tam se platí hotově. doplněno 14.03.19 15:25: Mnd, platím to prodejci na ruku. doplněno 15.03.19 21:17: Někomu připadají přihlouplé, jinému pro hloupé.
Ono šlo spíš o to, že to slyšíte denně v rádiu, za pouhých devadesát děvět devadesát...Ano, právě že od Bati už uplynulo pár technických let dopředu. Naštěstí vám nikdo už neprodá nové auto za 399 989,90 Kč.
nikc v 13.51: asi máte jiné platební podmínky a nebo jiný katalog,ale já objednávám i u Avonu a platím převodem dle jejich obchodních podmínek.Ale asi jste je nečetl...
... Podmínky a možnosti platby
Zákazník je povinen uhradit cenu výrobků na účet AL/AG nejpozději do 5 dnů ode dne obdržení výrobků, popř. ve lhůtě splatnosti uvedené na faktuře, je-li tato lhůta kratší. Datum splatnosti faktury je datum, ke kterému musí být částka uvedená na faktuře připsána v plné výši na účet AL/AG.
V případě bezhotovostní platby je závazek zákazníka uhradit kupní cenu splněn okamžikem připsání příslušné částky na účet AL/AG. AL/AG je oprávněn, zejména v případě, že ze strany zákazník nedojde k dodatečnému potvrzení objednávky, požadovat uhrazení celé kupní ceny ještě před odesláním zboží zákazníkovi. atd...atd...
Jo je to z doby BATI, jenomže tenkrát to mělo vtip, byly i halíře, ale dnes je to naprostý nesmysl.
Stejně tak ceny rohlíku 1,50,,protože se každá 50 zaokrouhluje na celou, ale tady si aspoň můžete koupit dva za tři kačky. Ale v řadě marketů je mají za 1,90, což je další nesmysli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.