Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Říkat, že mám práci?

Od: praci odpovědí: 4 změna:
Když si chci zavolat do nějaké firmy, protože tam chci pracovat, mám jim říkat, že zatím pracuju někde jinde, když se budou ptát?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

3x
Ať čtu jak čtu, myslím, že paní IZ dotaz nepochopila tak jako já, ale opačně.
Je na vašem uvážení, co řeknete. Ale počítejte s tím, že z původní práce musíte odejít a to chvíli trvá. Budoucí zaměstnavatel by měl vědět, kdy budete moci nastoupit. Pokud máte práci, může vám to přinést plusové body, protože máte návyk pracovat. Nesmíte ovšem nikomu říkat, že současná práce stojí za starou bačkoru, to zase odrazuje.
Pokud nyní takto zbytečně zalžete, zcela jistě se to později provalí, například po předložení životopisu, při nástupu apod, a můžete mít problém.

hodnocení

3x

Ať už práci máte nebo nemáte, je dobré říkat pravdu. Už jenom proto, že personalisti nejsou blbci a mají s věšením bulíků od zájemců bohaté zkušenosti. Nesrovnalost odhalí snadno a ono to pak nedělá dobrý dojem.

iz*
hodnocení

0x

Ne. Potenciálnímu zaměstnavateli nelžete, nemusel byste tu práci dostat. Jak byste řešil, až by po Vás zaměstnavatel chtěl potvrzení z předchozího zaměstnání, na němž by bylo starší datum?

doplněno 14.03.19 09:41:

Otázku "mám jim říkat, že zatím pracuju někde jinde..." jsem pochopila tak, že tazatel nikde nepracuje. Myslela jsem si, že kdyby pracoval, zeptal by se, jestli má přiznat, že někde pracuje. Ale mohla jsem se zmýlit.

Každopádně platí, že by nebylo rozumné potenciálnímu zaměstnavateli lhát. Takže odpovídat podle skutečnosti.

elane
hodnocení

0x

Dobrý den, marně přemýšlím, proč byste neměl přiznat, že pracujete? Fakt nevím. Pro nového zaměstnavatele je přece lepší, když ví, že práci máte, protože pochopí, že jste zvyklý chodit do práce a asi jí asi neděláte špatně, když vám za ní někdo platí.

Jenom si připravte odpovědi na dotaz, proč od současného zaměstnavetele odcházíte. Např.: chci zkusit zase dělat něco jiného, práce neodpovídá mé kvalifikaci, budu to mít blíž do práce, budu mít lepší dopravní spojení, atd... A zas tak moc si nevymýšlejte, protože se ten nový zaměstnavatel může toho starého i zeptat.

A hlavně "bývalého" zaměstnavatele nepomlouvejte.

*jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]