Nejste přihlášen/a.
Jedna vnučka chodí do 6. třídy a vždycky žasnu, jak má těžký batoh. Prý to má jen to, co ten den potřebuje. Vážila jsem ho a vnučka nosí batoh o váze 9 - 12 kg. Ve škole si prý v uzamčené skříňce děti nic nechávat nesmějí, že to paní ředitelka kontroluje. Potvrdily mi to i některé její kamarádky, měly batohy taky nacpané k prasknutí. Když jí to zkontroluji, tak se divím, kolik jen učebnic a sešitů má třeba na angličtinu, češtinu atd. Prý by jí paní doktorka musela napsat potvrzení, že nesmí nosit těžkou tašku, pak by si mohla nechávat učebnice ve škole. navíc, pokud má levnější batoh, vydrží jí necelý rok a lepší stojí od 1 500,- Kč výš. Dojíždí do školy, tak si umím představit, jak batoh ráda na nádraží shodí ze zad, jak se batoh ničí nejen přeplněním, ale i zacházením.
Náš syn chodí o rok výš a žasnu taky. Ale v některých případech je možné požádat školu o vydání dvou sad učebnic (jedna zůstává ve škole, druhou mají doma), hlavně u žáků nemocných, tělesně slabých apod.
A k tomu batohu - syn má už tři roky batoh Dakine, model tuším Canyon nebo tak nějak, chová se k němu fakt nehezky a batoh vypadá pořád jako novej... vřele doporučuju!
Máme také vnučku v 6. třídě a moje zážitky s těžkým batohem jsou stejné. Několikrát jsem nabádala rodiče, aby kontrolovali obsah a váhu batohu, nechápu, co musí tak těžkého nosit. Pouze jsem se dozvěděla, že všechno, co tam má, tak potřebuje, nějak to nechápu. Nyní má zlomenou ruku, tak jí tašku nosí rodiče, nebo já vezu na kole, protože je na mne těžká.
taky nechápu sobeckost a bezohlednost učitelů v našem státě v základních školách.Nechtějí si zbytečně přidělávat práci tak at děti si ničí záda.Přitom stačí se domluvit na schůzce rodičáku,seřvat je za pohodlnost a pořídit skříňky ve třídě na druhé učebnice.Rodiče by si je mohli klidně koupit ze svého.Ale co by se milostpáni učitelé namáhali.Hlavně že mají málo peněz na výplatách.To by jim šlo na to si stěžovat.Je to prostě zarážející,co si učitelé o sobě myslí
O zařízení školy, respektive výdajích na vybavení, učitelé nerozhodují - i když je zjevně nemáte rád/a.
nemám ráda lidi,co každý den vidí,jak se malé děti tahají s těžkými taškami do školy a nic proto tomu z vlastní pohodlnosti a lenosti nedělají.Jejich záda to nejsou,tak proč si přidělávat práci.A to samozřejmě učitelé a hlavně ředitelé na základkách jsou.Ale stěžovat si na malé ! platy na to mají energie samozřejmě dost!
skřínky už toho v rozpočtu školy tak moc nezaberou.Za rok,dva,tři se určitě na ně našetří.Ale to by se muselo chtít.Když se chce,tak to vždycky nejak jde.Ale ono se nechce,protože by to přineslo zbytečné starosti navíc a peníze na výplatách budou stejné,tak proč se namáhat.Bližší košile než kabát.Staále stejná písnička jako jinde
Ale děti ve škole mají každý svou skříňku na zamykání,ale nesmějí si v ní nechávat učení. To jsem psala již v původním dotaze.
Nebyl spokojen s výukou angličtiny mé dcerky. Neměli v učebnici ani slovníček, psali si ho sami do sešítku opisováním z tabule a navzájem opravovali. Takže pomalu v každém slově byla chyba. Domluvil jsem se s panštelkou, na počítači slovník podle jejích i jiných podkladů napsal (ona zkontrolovala), po dohodě v práci jsem jich hromadu vytisknul a náklady zaplatil. Doma jsme to s dětmi poskládali a sešili. Panštelka dostala tašku slovníčků na rozdání.
Pokud myslíte, že metoda řvaní na učitele je efektivnější, zkuste to a dejte vědět, jak to dopadlo ..
lenulakr,to chceš říci,že když jim koupí rodiče druhé knížky,aby si je nechávali ve škole,aby je nemuseli tahat domů,aby neměli těžké tašky,tak to mají zakázané nechat ve skříňkách?To by opravdu bylo na hlavu!Zdravý rozum nebere
Už podruhé v krátké době mě v souvislosti s nespokojeností rodičů a prarodičů se školní problematikou napadá, jestli ještě vůbec existuje něco jako SRPŠ. Nebudu kvůli tomu volat dětem a ptát se jich, ale kdysi dávno toto existovalo a pegagogické i nepedagogické problémy se prostřednictvím důvěrníků SRPŠ úspěšně řešily ve třídě s pedagogem a případně v ředitelně s ředitelem. Nedávno se tu na poradně probíraly zapomenuté přezůvky, nyní možnost ponechání náhradních učebnic ve třídě. Oba případy by podle mě mohli rodiče s pomocí SRPŠ vyřešit na třídních schůzkách a případně i u ředitele.
Na argument, že jsou skříňky na rezervní učebnice drahé, bych namítla, že není potřeba pořizovat skříňky, stačily by doma šité plátěné tašky nebo vesele pomalované a polepené krabice od bot. Ale i úhledné skříňky by nemusely být problém. Každou tombolu maturitního plesu bohatě dotují rodiče podnikatelé. Tedy i na skříňky nejmenších dětí by se jistě podobnou cestou finance mohly sehnat.
stačilo by i udělat sbírku po rodičích.V dnešní době e-mailů to není problém se domluvit.Třídní důvěrník také dobrá věc.Ale muselo by se s něčím začít.Učitelka by mohla požádat děti,aby přinesly em-adresy rodičů a hned by se mohlo začít.Ale je tu zase problém-než se někdo uráčí,včetně pohodlných učitelů,ředitelů.jejich záda to nejsou takže opět plno důvodů,proč to nepůjde hned.Nebo to mohou domluvit samy děti doma.Existovalo to,že se rodiče ve škole alespon občas sešli ve škole ve třídě a mluvilo se o problémech.SRPŠ.To se dnes rodiče ve škole vůbec neschází?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.