Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak jste na tom s prožíváním počasí?

Od: m123* odpovědí: 12 změna:

Jak jste na tom s prožíváním počasí? Asi je víc lidí co má radějí teplo, ale mám pocit, že čím jsem starší tím víc to řeším.

Špatné počasí, byť jsem třeba zavřená celý den doma s dobrou knížkou a skvělým filmem, je pro mě fakt hrůza natož třeba cesta do práce.

Možná je to i tím, že v zimě mám víc zdravotních problémů. Nevím.

Jak jste na tom vy? Je to jen přechodný stav a nebo ze mě bude časem stará nerudná bába?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Čím jsem starší, tím míň ho řeším. Naopak, líbí se mi i to, na co ostatní nadávají *frajer*

Ale je fakt, že jak se to včera měnilo, pěkně mě bolela hlava. M.

m123*
hodnocení

Já to naopak neřešila v mládí. Přišlo to až po čtyřícítce.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, takové ošklivé kousky, jaké nám počasí nyní předvádí, fakt nemusím. Nejdříve přišel Eberhard a už je tam zase připravený na konec týdne Franz (to budeme asi zase bez elektřiny). Zdravím!

figurek*
hodnocení

0x

úplně normální. Stejně jako potřebují sluneční světlo rostliny, potřebují ho i lidi. Já myslím, že každý dnes už ví, že nálada souvisí jak s počasím, tak s roční dobou. V zimě máte málo světla, dny jsou krátké, noci dlouhé a to se pochopitelně projeví na duševním stavu. No a duševní zdravotní stav těsně souvisí s tělesným zdravotním stavem. První je podmíněný druhým a naopak.

hodnocení

0x

@m123 - nebo ze mě bude časem stará nerudná bába?
Bude *smich* - jako z nás všech.

Jen se s tím musíte zavřít do koupelny a počkat, až to přejde ;)

m123*
hodnocení

Do koupelny se zavírám už teď :) . Vana plná horké vody je můj velmi dobrý kamarád.

111®
hodnocení

0x

mne podzim obvykle zkolí a marodím...jak začne jaro je to lepší, připadám si jak medvěd co zaleze na podzim do pelechu a vyleze až na jaře...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- proč byste měla být zrovna bába nerudná? *smich* - jsou i hodné babičky ...

liska5
hodnocení

0x

Střídání jarních a zimních dní mi nevadí. Jednou to vyústí v pravé jaro. Jen mám strach při těch prudkých vichřicích, když mám děti a vnoučata na cestách nebo na horách..

hodnocení

0x

No tak když se dívám, co se dělo v jiných částech republiky třeba předevčírem, tak jsem ráda, že mně ten vichr jenom skácel skříňku s nádobím v altánu a rozbilo se pár talířů. Také mi to trochu pochroumalo plot. Z hrůzou jsem se dívala na zprávy, co se dělo jinde. Jinak na mne působí asi tlaky, protože mne bolela hlava. "Bába" už jsem, ale pořád aktivní. ;) Buďte pozitivní a snažte se řešit jenom to, co Vy řešit dokážete. K tomu jsem časem dospěla. Zkušenosti mě poučily. Dříve jsem patřila k lidem, kteří neustále něco hasili, i když je to konkrétně nepálilo. Takový ten Don Quijote. Pořád jsem chtěla něco napravovat a většinou jsem s setkala s nepochopením, i třeba od člověka, za jehož práva jsem se snažila bojovat. Trvalo mi to fakt dlouho, než jsem pochopila, že se na to mám vykašlat. Lidé jsou zvláštní a nevděční tvorové. Ne, že bych cokoliv dělala proto, že bych očekávala vděk, ale abych ještě dostala vynadáno, když jsem se snažila někomu pomoci, tak to už bylo i na mne docela dost. Tak teď už na všechno s.eru. Sice mne to občas rafne a znova se o něco pokusím, ale netrvám už na ničem. Dvakrát-třikrát to zkusím, ale pak jdu od toho a vypustím to z hlavy. A je mi mnohem lépe. Snažím se nelámat si hlavu ničím, o čem už dopředu vím, že to je beznadějné. Netvrdím, že se mi to podaří vždy. Ale dříve mne to hodně mrzelo, dnes ne.

Tak takto jsem na tom třeba já. :)

teplota
hodnocení

0x

Střídání teplot mi nevadí, v dubnu je to normální, teď je to jen o trochu dříve. Akorát je problém v každodením přemýšlení co ráno na sebe. Již jsem vyprala a uskladnila zimní oblečení, včera opět napadl sníh a já velmi nerada musela sáhnout po zimních věcech. Tak mám opět rožpiněno vše - zimní, jarní oblečení, boty, vesty, svetry atd.

Doufám, že zimní oblečení budu moci uskladnit v květnu (červnu), při takto bláznivém počasí *smich* Nebo raději vše nechat připravené celoročně?

hodnocení

0x

Proč bych měl nějak dramaticky prožívat něco, co nemůžu změnit? A počasí v poslední době nevnímám jako něco extrémního (narozdíl od klimatických alarmistů). V změ mrzlo a sněžilo, teď na jaře prší a občas vykoukne slunko, v létě bude horko. No a?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]