Nejste přihlášen/a.
Kolo není motorka. Na elkole vy nepomáháte šlapáním, ale úplně opačně. Vy šlapete a v kopcích si pomůžete motorkem. POkud by elkolo jezdilo úplně samo, tak to přestává dávat smysl, asi by se to nejmenovalo kolo. Ale po různých úpravám elkola byste mohla docílit toho, že kole jede samo, ovšem na miniaturní vzdálenosti. Baterka by byla hned vybitá.
Elektrokolo s akcelerátorem (plynem)
Níže uvedené kola je možné dodatečně na vyžádání zákazníka vybavit funkcí "plynu" či "akcelerátoru", tak aby bylo možné jezdit na elektrokole bez nutnosti šlapání. Tuto úpravu si musí zákazník vyžádat dodatečně jako volitelné příslušenství. Příplatek za akcelerátor je 750 Kč.
Na svém elektrokole jsem žádné úpravy neprováděla a mám na něm dvě možnosti. Bud šlapu a kolo mi pomáhá, nebo nešlapu a kolo mne veze, když mám tuto funkci zapnutou. Co se týká podpory při šlapání, mohu si vybrat tři síly plodpory. Kolo nebylo drahké, cca 14tis., není to žádná značka, slouží mi již čtyři roky každý den, v létě i v zimě. Je to skládačka, vejde se i do kufru auta.
Mluvila jsem s člověkem, co tím obchoduje a ten se mj. zmínil, že jsou na elektrokolech častější pády, než na kolech běžných. Možná prý proto, že si ho pořizuje dost velké procento cyklistikou téměř nepolíbených. Ti to pak pustí, aniž by zvládali techniku jízdy v zatáčkách. Jdou do toho podle kréda: když už jízda, tak na něčem, na čem se moc nenadřu...Nad ostatním tolik nepřemýšlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.