Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
také se vám zdá, že je letos smutné jaro? Bydlím na okraji města. Ani zpěv ptáků jsem moc neslyšela. Zatím přiletěl Rehek domácí. Jiné ptáky jsem neviděla.
Minulý rok se to tu ptáky jen hemžilo. Je to tím, že ptáci ubývají?
Jaro bude ! Už jsem viděla 2 veverky, jak se honily, na řece kačenky , pořád kontroluji pupeny na stromecgh, vylezl mi česnek, kvetou sněženky a když vysvitne slunce, to je v lese paráda ! Ještě to ale jako jaro nevoní, to je jiný vzduch ! Zatím končí zima a tak to je takové smutné. No, mohla bych pokračovat, že i tohle období má něco do sebe, jen to vidět !
Jaro je takové, jaké si ho kdo udělá. Já ho mám veselé.
Kvetou sněženky, bledule, talovíny, krokusy, u cest podběl, poupata jen rozpuknout má už i lýkovec. Od známých krásná salašnice Loreta povila 6 roztomilých štěňátek.
Včera jsem se zajela podívat do rezervace na bledulky. Jedu zpátky, silnice vedla lesem, vlevo na vedlejší cestě jsem zaregistrovala nějaký pohyb. Brzdím, koukám - on to probuzený ježek. První. Zastavím, zapnu výstražné blikače, lezu z auta, na zadním sedadle v tašce lovím foťák. Toho kluka pichlavého si musím vyfotit!
Jak to dopadlo? Než jsem s foťákem přiběhla, někam se mi, kujón jeden, schoval. Nenašla jsem ho.
Před týdnem jsem zase při výšlapu do lesa našla na okraji lesní cesty sedět pěknou ropuchu. Vypadala jako mrtvá, ale při opatrném dotknutí se hůlkou, se pohnula. Byla ještě po zimě ztuhlá. A vylézt by měla podle pranostik až 24. dubna.
Takže jaro krásné je a dost. Zítra šlapu z Brandýsa nad Orlicí do Ústí. Jsem zvědavá, co zase cestou uvidím. Jaga.
Dobrý den, spíše si myslím, že se ptáte na jaro moc brzo (ono ještě není) - vyčkejte do jara a ptáčci budou zpívat. Zdravím!
Mimochodem, u nás (Polabí) jsou ještě stále havrani (máme zde každý rok velkou kolonii) a dokud neodletí, tak jaro nebude, resp. až po jejich odletu přiletí drobné ptactvo.
Tohle období je každý rok ošklivé. Všechno je hnědé a šedé, ani tráva, ani lístky na keřích a stromech. Už není zima, jaro nesměle nakukuje sněženkami, ptáci sice přiletěli, ale ještě příliš nezpívají, nevymezuji si hranice svého území zpěvem, ještě nehnízdí. Ale pod okny na louce, pochodoval špaček. Ti velcí holubi, co mají límečky už také přiletěli, drží se v párech. Drozdi rachotí a rvou se. Penkaváčci vyzpěvují, kosové také. Sýkorky mají hlásky jako zvonečky. Brhlíci mají také pronikavé hlásky a vypadají jako myšky, když šplhají po kmenech stromů. Hejno racků už zní docela povzbudivě. Jen poslouchej, zvláště ráno. Paráda!
Jen nezapomínej, že je začátek března.
Jaro se mi smutné nezdá. Jednoduše proto, že žádné ještě není a být ani nemá. A je to tak dobře. Kdysi se říkalo: "Únor bílý, pole sílí", "březen, za kamna vlezem" a "duben, ještě tam budem". Z toho je jasně patrné, že na správné jaro jsou ještě dobré 2 měsíce času.
makov.cz/... Pusť si kameru a zesil zvuk. Také nakoukni na rybníček.
Tuhle stránku opravdu miluji a nakukuji několikrát za den. Někdy přijde kočka, někdy srnečky, bažanti. Později namíří kameru na čapí hnízdo s vejci a pak čápaty a to je pak také úžasné.
Jak říkají ostatní - jaro ještě není. Ale u nás řvou kosáci už před pátou - a po páté už se skoro rozednívá.
@magdon - Jsou i ptáci, kteří netáhnou...
Tak to je teda náhoda. Zrovna dneska jsem šla podle Labe na procházku s pejskem a celou cestu jsem poslouchala všelijaké veselé cvrlikání ptáčků. Sama jsem byla překvapená, jak už se mají k světu a dokonce mne napadlo, že jsem si ani nevšimla, kdy odletěly vrány. A teď čtu tuto otázku.
Fakt! Vrány jsou pryč! Mám pocit, že ještě před chvílí pořádaly soutěž "Zlatý slavík", ale nevšimla jsem si, že už je ticho. Vlastně, není ticho, máme tady kolonii kavek a ty jsou hodně povídavé a prožívají a komentují stále něco.
Jojo, také je mám velice ráda. Jsou kouzelné. Ale když vyvedou mladé, pak je to neskutečný kravál cca 3 týdny. Zvláště pak, když těch mladých je několik desítek a každé se dožaduje krmení. Některé dokonce mňoukají. Fakt, jako kočky. Neskutečný rambajz!
Ke kavkám mám co přidat. Rodiče kdysi přinesli domů mladou potlučenou kavku. Měla i zlomenou nožku. Dostala dlahu ze špejle a noha pěkně srostla. Zvykla si u nás a k hejnu už se nepřipojila. Na noc se bez řečí nechávala zavřít do klece, ale ráno se hlasitě dožadovala vypuštění. Na naše Ťa! vždy odpovídala Ťa, ťa, ťa! Za oblíbené místo k posezení považovala lidské hlavy. Jedině dědečka přitom štípala do uší. Byla tak moc ochočená a tak moc nebojácná, že se nechala zakousnout cizím psem
.
V poslední době na tu naši Káču často vzpomínám, město je už několik let kavek plné. Teď, když se před pár týdny vrátily, objevily moje krmítka a rozvěšené lojové kouličky. Po pár náletech bylo po kouličkách. Co nevyzobaly na stromě, to odklovaly a dozobaly na zemi.
Nevím, jak moc je proslulá kavčí pouť. Ještě v 60. letech se na ni těšívali mí spolužáci z nedaleké vesnice. To prý se někdy v květnu vybrala hnízda a z mladých kavek se vařila slavnostní polévka.
Když zrovna nesvítí sluníčko, je venku šedivo a smutno. Dny zalité sluncem nás naladily na jarní náladu, ale ještě si počkáme. Chodím se alespon potěšit na dvorek, kde mi v mísách rozkvetly krokusy, uvnitř na okně mi voní hyacinty a přivolávají jaro.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.