Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehody na železnici

Od: monk odpovědí: 9 změna:

Poslední dobou vzrůstají nehody na železnici.Ćim je to způsobeno?Jak dál?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Náhoda. Za pár týdnů si nikdo ani nevzpomene...

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, lidský faktor = přetížení a unavení strojvedoucí, kteří ukončí šichtu např. u ČD a hned nastupují na další u konkurence (místo předepsaného odpočinku, který dodrží vůči ČD, ale u konkurence se jich nikdo před šichtou neptá, zda jsou odpočinutí). Zdravím!

doplněno 06.03.19 07:27:

Kdo se podívá na toto video, tak si začne vážit našich železnic. Doufám, že to nebude pro ně příklad či návod do budoucna .

lmgify

Nemyslím, že porovnávat se z prasatama z rozvojové země (podívejte se na ty odpadky na kolejích ! ) je směr, kterým by se Češi měli ubírat. Naší starostí by hlavně mělo být držet takové lidi daleko od našich hranic, protože jinak to tady promění ve stejný chlív.

Indové a Pákistánci jsou na tom úplně stejně a rozlézají se po světě včetně Evropy a ČR bez kontrol a omezení.

ben®

lmgify - to video, které jsem vložil, je určeno lidem se smyslem pro humor a nikoliv ortodoxním rasistům.

@Imgify - Jak souvisí nepořádek kdesi v dáli s nehodami na českých drahách?

lmgify

@jedubabicka: @ben naznačuje, že situace s vlaky v ČR není tak špatná a porovnává nás s lidmi, kteří mají nulové zásady ve vztahu ke svému okolí (čistotě, údržbě), bezpečnosti, předpisům nebo vůbec tomu, co se ve vyspělém světě považuje za samozřejmé a neoddiskutovatelné.

Takové porovnání mě uráží a mělo by urážet každého Čecha. Měli bychom být pyšní na to, že mentalitu rozvojového světa a jejich postoj k jejich okolí jsme překonali před stovkami let a hledět směrem k národům, jejichž mentální úrovně postoje ke společnosti bychom chtěli dosáhnout.

Rozvojové země nejsou rozvojové kvůli tomu, že se nacházejí, kde se nachází, ale protože v nich žijí společensky primitivní lidé, kteří proto nedokáží vytvořit funkční společnost.

liska5
hodnocení

0x

Loni jsem byla dvakrát v Černošicích a pokaždé v době, kdy tam velmi mladého člověka usmrtil vlak. Je tam podchod, ale to někoho zdržuje. Závory se běžně obcházejí snad všude. A mladí chodí se sluchátky na uších, často hlavu pod kapucou, tak neslyší, když na ně někdo řve, aby stáli. Nevnímají, že jdou přes dvoje koleje, a ten vlak prosviští jak z jedné, tak z druhé strany. Tak nedávno totéž v Radotíně.

V Radotíně jsem chodila přes koleje běžně. Naštěstí mě nic nezajelo. Ostatní také tak chodili. Tehdy jsem nevěděla, že je to tak riskantní.
Je to už přes 20 let. Dneska jsem opatrnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]