Nejste přihlášen/a.

Je všeobecně známo, že je ježek hmyzožravec. Kde se vzala letitá fáma, že si nosí na bodlinách do pelechu ovoce? Pamatuju, že jsme tenhle nesmysl i s obrázkem měli už ve školní učebnici (snad "Živá abeceda"?) někdy kolem roku 1960 a drží se dodnes.
Jako ve všech pohádkách jsou příběhy i obrázky tvořeny převážně pro děti a tam svět fantazie a snů nezná omezení. Jinak jednou jsem si nafilmoval ježka, jak se pod stromem přehrabuje v napadaných jablkách a hledá žížaly. No a hrabal se tam tak dokonale, že bych se ani nedivil, kdyby mu nějaké malé nahnilé skončilo dočasně na bodlinách. To je ale jen představa, že by k tomu mohlo na okamžik skutečně dojít.

Dobrý den, tak to vím přesně  - kdyby se měla zobrazovat skutečnost (na bodlinách umístěný hmyz či kousek nějaké mršinky), tak by to dětem nedělalo dobře a toho ježka by to v dětských očích vlastně degradovalo a mohlo by to vést až k nenávisti vůči tomuto zvířátku (jako "ovocenosič" je roztomilý). Zdravím!
 - kdyby se měla zobrazovat skutečnost (na bodlinách umístěný hmyz či kousek nějaké mršinky), tak by to dětem nedělalo dobře a toho ježka by to v dětských očích vlastně degradovalo a mohlo by to vést až k nenávisti vůči tomuto zvířátku (jako "ovocenosič" je roztomilý). Zdravím!
Řekla bych, že je to opravdu jen ukázka toho, že ježek má bodliny. A jak to nejlépe ukázat? Něco na ně umístíme. Ale co? Mělo by to vypadat hezky a jak píše Ben, hmyz by nepůsobil zrovna esteticky (zabiják ježek! ), lupení by možná bylo lepší, ale zase by vypadal jak bezdomovec. Takže barevné jablíčko splní účel dokonale. I teď ještě běží v televizi reklama o ježkovi, který na bodliny chytá ovoce (a to ho po něm někdo hází
), lupení by možná bylo lepší, ale zase by vypadal jak bezdomovec. Takže barevné jablíčko splní účel dokonale. I teď ještě běží v televizi reklama o ježkovi, který na bodliny chytá ovoce (a to ho po něm někdo hází  ). M.
). M.
Zdravím. Tak to já vím naprosto přesně už odmalička, kdy mi babička čítávala ze starodávné knížky o ježečcích. Jak si hodný ježeček zlomil nožičku a nemohl si hledat potravu. Tak mu celá rodina nosila broučky a červíky a žížalky, ale ježeček byl stále víc hladový. Až tatínek objevil jabloňku, z které padala červivá jablíčka na zem. Červíci v třešních jsou malí a nenasytí. Ale v jablíčkách jsou velcí a macatí a bývá jich i několik v 1 plodu. Tak celá rodina vybírala pod jabloňkou červíky a nosili je zraněnému, až byli celí uběhaní. Ale najednou 1 jablíčko spadlo tatínkovi na bodlinky, tak ho tatínek donesl klukovi celé. A ono bylo plné červíků a kluk se konečně pořádně nasytil. A od té doby nosili marodovi celá jablka, a tolik se nenaběhali. A poučení – když vám přes noc mizí jablka z jabloně, nelitujte, protože to byla ta červivá a ježečci je odnesli svým malým nebo nemocným ježečkům. V celém našem příbuzenstvu to víme všichni, tak mě nikdy nenapadlo, že by to někdo nevěděl.  Ida
 Ida
idanova - přesně. A broučci nosí lucerničky, správný kocour nechodí bos a správný krtek nikdy nechodí bez kalhotek (a ty musí mít i kapsy)  .
.
Zdravím. Bene, je to tak.  My, co jsme vyrostli na pohádkách a ne na počítačových aplikacích, víme své... Ida
 My, co jsme vyrostli na pohádkách a ne na počítačových aplikacích, víme své... Ida
idanova - O počítače se sice léta zajímám (nějakou dobu i profesionálně), ale že bych na nich zrovna vyrostl... První počítač, který jsem v životě potkal zabíral půl patra na jakémsi ministerstvu a fungoval na děrné štítky. Na to moc aplikací nainstalovat nešlo  . Bylo mi tehdy nějakých cca 22 let. Ty dnešní zvládám s odřenejma ušima
. Bylo mi tehdy nějakých cca 22 let. Ty dnešní zvládám s odřenejma ušima  .
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.