Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V nemocnici,hadička na močení

Od: novak1* odpovědí: 25 změna:

Jak je to v nemocnici? Když muž jde do nemocnice a leží ,zavedou mu hadičku na moč.Jaká je to hrubá hadička,nebolí to? Proč mu nedají neco jako kondom ,co by se jenom navléklo a potom by byla hadička. Kvuli tomu nechci jít do nemocnice.Stačí když se mi tam pri koupání dostane voda tak me to škrábe a co potom když mi tam budou tlačit tu hadičku,neumřu?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Také jsem si nedovedl přestavit, že bych dostal tu trubičku do penisu. Když jsem však přišel do nemocnice se zvětšenou prostatou a doktor zjistil, že nedokážu úplně vyprázdnit močový měchýř, tak mi řekl, že mě takto nemůže pustit domů a nechal mi zavést tu cévku penisem až do močového měchýře. Moč vytéká kontinuálně a je shromažďována v sáčku, který visí na popruhu. Zavedení cévky je trochu nepříjemné, ale po chvíli už to vůbec nebolí a člověk si zvykne. Mě takto nechali čekat na operaci přes 2 měsíce. Nejhorší je, že se cévka někdy ucpává a když se Vám nepodaří ji pročistit, musíte do nemocnice na výměnu.

hodnocení

1x

Je to nejjednodušší způsob vyšetření, nebo zavedení hadičky. Hrubá není, to by ani nešlo. před zavedením použijí lubrikační gel, aby to šlo snadno. Jestli máte problém, tak to neoddalujte, může to být pak něco vážnějšího.

hodnocení

1x

Močová cévka se zavádí u ležících pacientů hlavně proto, že kdyby se staří lídé počůrávali do postele, snadno by se proleželi apod. Dále také často proto, že je třeba měřit výdej moče a to se jinak než takto nedá, do plen nevidíme, kolik pacient vyčůral. A pak se zavádí tehdy, jestliže člověk nemůže normálně močit- po operacích moč. ústrojí, při překážkách v močovodech, prostatě a tak. Jsou různé tloušťky, vybírá se podle toho, jak určí lékař. Namaže se gelem, který má znecitlivující účinky a zavede se do močového měchýře. Je to asi nepříjemné, ale nějaké drama to není. Pak se nafoukne balonek, který je na špičce cévky/v moč. měchýři/ sterilní vodou, asi 5 ml. vsttříkne se to tam od konce, který je venku, takže nic nebolí.Tím se zajistí, že cévka nevyklouzne zpět, ale drží v močovém měchýři. Určitě není nutné se toho nějak moc obávat. Je-li to nutné, je to pro dobro pacienta. Cévka se pak buď napojí na sáček, kam odtéká moč, nebo se může zašpuntovat a vypouštět, když se vám chce čůrat. To určí lékař dle diagnozy.

novak1*
hodnocení

Když to čtu už mi je zle z toho. Já bych chtel tu nejtenčí cívku. Meli by dávat nejaké lokálný umrtvení ,nebo uspat. Ženám když to zavádejí tak to ani necíti ,ty se mají. Ženám to zavádí sestra a mužum prej doktor ,tak to nebude jen tak jednoduché. Když jsem byl na operaci slepého střeva tak mi to nedali ale když bych musel dlouho ležet tak asi ano.To je neprijemné.

Ženy mají močovou trubici dlouhou 4 cm, takže zavedení je rychlé. U mužů to komplikuje prodtstata a trochu zahnutá močová trubice. Znecitlivění dělá ten gel, i když jen částečně. Myslím, že je to spíš psychický problém, spravovat zub je určitě horší,

Nedělejte z toho horor.nebolí to,je to jen nepříjemné.jsou horší věci.Asi takhle,nestahujte kalhoty,když je brod ještě daleko!

hodnocení

1x

Ještě nikdo od cévky neumřel. Kamarád měl určité zdravotní potíže, takže se s cévkou seznámil velice důvěrně. Neodtékala mu moč, takže při ambulantním ošetření mu zavedli cévku a dostal též mastičku, aby to tak nedřelo a čekal na operaci prostaty. Po operaci mel v nemocnici též několik dní cévku, je to již rok a těší se dobrému zdraví. Prostě to vydržíte, ne? ;)

hodnocení

1x

Pěkný den,

jsem sice žena,ale to snad nevadí. Když jsem ležela v nemocnici na jip,tak mi taky dali sáček. Nebolí to vůbec. Akorát jsem měla trochu pocit tlaku v močovém měchýři,jak kdyby se mi pořád trochu chtělo čůrat. Jinak jsem to nevnímala.

novak1*
hodnocení

Ženám dávají dost hrubé cívky ,ony mají na to orgány že je to nebolí.Ale muž to je jiné.

@novak1 - On vám ten orgán fakt neupadne, když vám zavedou cévku - a velmi pravděpodobně nebude mít nikdo z ošetřujícího personálu zájem na tom, aby vám zbytečně působil bolest.

novak1*
hodnocení

Co tam po orgánu ,jen jestli se nebudu zvíjet od bolesti .

Čím víc se budete předem děsit, tím to bude horší. Tak pana doktora poproste, jestli by vám neupravil medikaci, že se bojíte bolesti.

Proboha, nejančete, vždyť je to jako např zubař nebo odběr krve.

novak1*
hodnocení

Dekuji pekne když je to jako zub.

Je to mnohem mírnější než u zubaře, se zubařem bych to nesrovnávala.

novak1® to jsi chlap, Já jsem chodil několik let pravidelně na kontrolní cystoskopii a nepodělal jsem se z toho. Srabe.

hodnocení

1x

Neblázněte, nic to není a jestli máte strach, tak požádáte o nějaký oblbovák na uklidnění. Pokud to jde, tak ve špitále stejně propagují udělat potřebu do bažanta než cévku.

lidus*
hodnocení

1x

Zavadí se jen těm co to potřebují, převážně nechodící pacienti a ti co nejsou schopni použít bažanta nebo mísu. Nejsem muž ale u žen to také není zrovna příjemné. Když to ale sestra nebo lékař umí, necítíte skoro nic. Umřete, všichni tam jednou musí ale jistě to nebude ze zavedení katetru.

hodnocení

0x
Já to měla po operaci také. Hned druhý den mě s tím poslali na rentgen. Držela jsem si to jako kabelku a přišlo mi to legrační. Vezli mě na kolečkovém křesle s tím přes celou skoro nemocnici. Lidé v čekárnach mě viděli. Trochu jsem se styděla. Ale jeden den se to dá vydržet.
pb®

Mojí sestře při druhém císaři prořízli močový měchýř. S cévkou jí pustili domů a chodila s ní 14dní. Normálně s tím fungovala a vodila starší dítě do školky. Žádná slast to nebyla, ale člověk s zvykne a přežije mnoho.

belicka
hodnocení

0x

Pohled z druhé strany - někteří muži si tento způsob dráždění provádějí naopak sami z důvodu sexuálního uspokojení.

Takže mohou nastat i příjemné pocity.

belicka, to si děláte legraci, že? Dobrovolně sám sebe "cévkovat" a ještě z toho mít požitek? *sok*

@maky - Nedělá - viz novinky.cz/... - a to jsou ty "decentnější"zveřejnitelné případy. ;)

hodnocení

0x

Ne vždy a za všech okolností cévkují.osobně jsem nyní ještě v nemocnici a ani při operaci jsem cévku nedostal,hned po příjezdu že sálu po operaci jsem měl bažanta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]