Nejste přihlášen/a.
Česko neustále kritizuje nebo nám něco nařizuje, např teď jim vadí že kotrolujeme polské maso.
Inu, jak řekl jeden známý co žije od šedesátých let ve Švýcarech : "Máte tu nové Rakousko-Uhersko." Čímž chtěl říct že už nejsme suverénním státem respektive máme nad sebou "jiné velení" které budeme muset poslouchat a tak se i děje. Však to celé běsnění a buzerace lidí kolem emisí ať už že jezdí v autech s dieselovým motorem nebo si nedej bože doma zatopí uhlím pochází odkud? Ne od naší vlády, správně od EU kdy naše vláda pouze "plní" jejich slavné "směrnice", čili vládnou vlastně oni, tady je to něco jako takový lepší "protektorát" naše vláda a stát jsou pouze "loutky" v rukou unie...
Celé je to kampaň...
Salmonela tu byla, je a bude.
Každý rok se lečí na salmonelu přes 10tis občanů ČR. (některé roky to bylo i několik desítek tisíc). Velká část lidí se při pozření nakažené potraviny ani nenakazí či nevyhledají pomoc, takže nejsou evidováni. Reálně tedy bude číslo daleko vyšší. Úmrtnost je velice nízká. V ČR za 10let 13 mrtvích na 127788 léčených na salmonelu.Většina nakažených potravin ale projde tepelnou úpravou,kde se salmonela zničí. Tedy celkové množství potravin, které je nakaženo salmonelou, musí dosahovat astronomických hodnot.
Problém dnešních kontrol je, že se zaměřují pouze na jednu zemi.Přitom nalezené množství nakaženého masa je absolutně směšné. Kdyby skutečně šlo o zdraví občanů u salmonely, tak jsou kontroly již dávno a plošně na všechny.
Bohužel je to pravda, vyhledala jsem si to na webu a je jiich ještě víc, ale zančná část lidí si to zaviní sama nedostatečnou úpravoui masa a vajec.
aja...určitě si pamatujete na ,,nucený výsek,, a na ty fronty před ním, všem to chutnalo a nikdo si nestěžoval, spíše naopak.
Nucený výsek nebylo maso se salmonelou nebo jinou infekční nemnocí, ale z 99% zlomené nohy a jiná fyzická poškození.
A tatarák je z hovězího a připravuje se za studena. Takže takové ty uklidňující kecy o tepelné úpravě jsou k prdu.
A abych odpověděl tazatelce. Snahu zrušit nám veterinární kontroly považuji za drzost nejvyšší. My to budeme jíst. My máme právo si zkontrolovat co jíme. EU nám ty kontroly neplatí. Platí je náš stát. Ať si trhnou. NESMÍ mít nikdo právo nám něco takového zakazovat. Já to považuji za nepřekročitelnou věc.
Bydlíte v paneláku plném veganů.Budete členem společenství nájemníků.Bude vám vadit když vám společenství nájemníků zakáže maso?
Ano hrdý Evropan,,,,,,nekdo tu zakazuje maso? V komunistickych rajskych zahradách ani nevědí jak maso chutná.
Dobrý den, ČR je součástí EU a podílí se na jejím rozhodování i chodu, tak termín vměšování není vhodný. Zdravím!
bene, jakobyste nevěděl, že Češi si chtějí nechat raději poroučet od Čechů, nikoli od cizáků. A proč mají Češi dovážet maso z Polska, když máme svoje salmonelózní maso z Agrofertu? Agrofert je přece náš, český, a Andrej nás má přeci všechny rád (před volbama se s námi dělí o svoje koblihy), tak proč dovážet maso odjinud?
- "fór" je právě v tom, že Andrej se s námi o svoje koblihy dělí a nevyváží je do pryč ... a pokud jde o dovážení "odpadů" z EU - dobře nám tak, neměli jsme si nechat zničit všechno dobré, co jsme měli ! - co teď s tím? - a navíc se taky nemusíme cpát pořád jenom masem !
culdo, vždyť to přeci říkám, co je české, to je hezké, to je milé, to je naše. Proč nám sem má někdo dovážet podezřelé maso? Máme svoje salmonelózní maso od Andreje, a to budeme jíst, protože ho máme rádi, kluka jednoho ušatýho.
elene...uvědomujete si že v otázce nikdo neřeší Andreje ani Agrofert?Jde o Polské maso a EU.
michale, a o to přesně jde. Je to opět "jenom"konkurenční boj: forum24.cz/...
Léta se cpeme salmonelózním masem od Andeje (to nikomu nevadí), ale Tomanova lež o podezřelém masu vzbudí odpor proti EU. Proč nám stejně nevadí závadné české maso?
(Mimochodem, nechápu, že se lidi cpou zvířecíma mrtvolama. Ale to je každého věc. Kdo chce kam...)
elane...já zatím vidím strach výrobcu ze západu.Co kdyby se Češi začali probírat a víc kontrolovat i potraviny co sem od nich jdou.Třeba to tak není,ale co mě osobně hlavně štve je to neustálé vnucování,nařizování a vydírání.To tu bylo za posledních 100 let již několikrát a není třeba to zase opakovat.
Vzpomínám, jak se z rozhodnutí EU musel přestat používat název pomazánkové máslo. Jestli jsem to tehdy správně pochopila, šlo o ochranu cizinců, kteří znají z češtiny prvních padesát slov a slovo máslo na obale by je mohlo uvést v omyl. Opravdu dojemná péče, když už sám kelímek velmi, opravdu velmi napovídal, že to opravdovské máslo není. A nebylo to závadné, jen levné a s jinou chutí.
Když je vhodné strávníky opravdu chránit, EU se brání. Kocourkov.
K poznámkám ohledně nuceného výseku: Ano, stávaly před těmi prodejnami fronty. Jenže každý v té frontě věděl, kde stojí, proč tam stojí a o kolik levněji nakoupí. Ale dovážet nevědomky(?) závadné maso a pak ho prodávat za plnou cenu nic netušícímu zákazníkovi je přece něco úplně jiného.
Ale i nucený výsek měl veterinární kontrolu, prodávalo se tam maso ze zvířat, které se utráceli kvůli zlomené noze nebo tak, ale určitě ne takové maso, že bylo z kusů nemocných infekcemi.
,,Zvíře z kterého pocházelo, bylo poraženo pro vadu, chorobu nebo úraz,, Kdo ví že maso neroste na stromě a jak fungovalo socialistické JZD tak ví že v podstatě jediné kritérium přijetí kusu na ,,nutku,, bylo přivést zvíře ještě živé. No a von ten traktorista s dobytčákem to často nestihnul...toliko k nucené porážce.
JEN TA NA ODLEHČENÍ ...a není to kampáááán
Druhým zajištěným výrobkem Vodňanské drůbeže je kachní tlačenka. Tu inspekce prověřovala přímo u výrobce ve Vodňanech. "Ve výrobku byla zjištěna přítomnost patogenní bakterie Listeria monocytogenes. Tato bakterie způsobuje onemocnění zvané listerióza," zjistila SZPI.
Dalším výrobkem z produkce společností Agrofertu, který v poslední době kontroloři zajistili, jsou kuřecí křidélka z produkce dceřiné společnosti PMU. Ta produkty nabízí v prodejnách Procházka. Křidélka firma nabízela v prodejně Brandýs nad Labem. Tentokrát kupující mohli pro změnu dostat salmonelózu. "V jednom z pěti odebraných vzorků byla prokázána přítomnost Salmonella enteridis, která může způsobit onemocnění salmonelózou, pokud není potravina řádně tepelně upravena tak, aby teplota v jádře potraviny dosáhla alespoň 80 °C po dobu několika minut," stojí v odůvodnění Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Výrobky koncernu Agrofert se v seznamu závadných potravin objevují často. Nedávno to byly například špekáčky nebo salám Junior. U obou výrobků společnosti Krahulík kontrola zjistila šizení − větší obsah tuku, než uváděl obal. Krahulík nebyl na seznamu poprvé. V minulosti například musel být z oběhu stažen gothaj, kam asi omylem zapomněli umístit podstatnou část masa. Dalším problémem byla plíseň na zdejší vysočině nebo kousky plastové fólie v poličanu.
OO7cz: I babišofobie jde léčit. To bude dobrý, nebojte. A není to kampááááááň.
Abych byl věcný. Jak to souvisí s dotazem?
Jak to souvisi? Že po...t se můžeš z čehokoliv, i z toho syrového vajíčka na tom tvém tataraku.
OO7cz. Opět se, podle svého zvyku, vyhýbáte dotazu mému i dotazu tazatelky. Jak souvisí vajíčka s dotazem
Máme náš úřad: szpi.gov.cz/... Podniky si nechávají i samy kontrolovat.
EU cítí konkurenci. Jen houšť, česká jatka jedou naplno. Byly doby, kdy se kontrolovalo každé maso i další potraviny více méně povinně, a co si kontrolujeme je naše věc. Kéž by odpadlo pár "řetězců", co prodávají těm s "jinými chutěmi". Bylo by dráže, ale mile.
Blbá je salmonela v drůbežím - kdoví odkud, možná z ČR.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.