Nejste přihlášen/a.
K této otázce mě přivedl dotaz který jsem zde nedávno četl.Mladý muž tu psal o tom jak by se měl chovat pravý chlap.On sám se přitom s někým fackuje a mmj. řeší opalovací krémy.Vím že každá doba nese své a tak se ptám:Jak si dnes představují ženy ideálního muže?Jde mi především o mentalitu,charakter apod.(majetek,krásu partnera a zabezpečení chtěly ženy vždy o tom žádná).Vědí vůbec ženy co chtějí nebo to chtějí jen do doby než to opravdu mají?
myslím, že i dnes ženy chtějí silného, pěkného a mužného chlapa, ale současně chtějí, aby byl hodný, sloužil jim a dával jim peníze. Jakmile jim ale takovej chudák začne sloužit, přestanou si ho vážit, opouštějí ho a utíkají zase k těm silným a mužným, které mohou obdivovat. Holt zákon přírody.
mužný je prostě mužný, co je na tom k vysvětlování? Ve zvířecí říši se jim říká samci, případně alfa samci.
No asi jak, kde to bylo v "Tenkrát na západě"? Chlap?a odpověď zněla nějak jestli se nepletu :" Vymírající nebo mizející druh". Možná navenek tvrďák ale s jemným srdcem dvorný k ženám Ale psst! Jsem zvědav co zde ještě ženy napíšou taky by mně to zajímalo
To ale není vysvětlení.Když se nad tím zamyslím tak vy to také nedokážete popsat co vlastně žena chce když chce muže "mužného".
Každá žena chce rozhodně něco jiného Jestli mohu mluvit za sebe jako za 22 letou ženu, tak pro mě je hlavní mít stejné cíle a stejné (nebo aspoň podobné) představy o budoucnosti. Mohu to popsat na vztahu s mým přítelem. Plánujeme, že až dokončím vysokou školu, tak do dvou let bychom chtěli založit rodinu (opravdu to plánujeme oba, není to tak, že bych mu to tloukla do hlavy a on jen kýval
), ale zároveň jsme realisti a víme, že spolu nemusíme vydržet, zní to krutě, ale je to tak
. Důležitá je pro mě i vzájemná tolerance, oba máme nějaký svůj koníček a respektujeme to. Když na něco máme jiný názor, tak diskutujeme a nehádáme se. Ráda se o přítele starám, ale když je potřeba, tak očekávám, že se postará on o mě. Takže ve zkratce: stejné cíle, tolerantnost, respekt, bezkonfliktní člověk, dokáže se postarat. To je za mě asi celé.
Může se stát cokoliv. Něco jednmu z nás přestane vyhovovat, jeden z nás přehodnotí na základě nějaké situace plány do budoucna, se kterými ten druhý nebude souhlasit a nenajdeme kompromis, láska může vyprchat... může se přece stát cokoliv. Proč se lidé rozvádějí? Proč se rozcházejí?
Píšete tu o stejných cílech a představách o budoucnosti.O toleranci,respektu a postarání se.Zajímá vás také charakter přítele nebo je to druhořadé?
Samozřejmě. Myslím si, že není moc žen, co by si přálo bezcharakterního muže. Vynechala jsem takovou tu klasiku jako "hodnej, abychom si měli co říct..." a bla bla bla chtěla jsem vyzdvihnout věci, které mi přijdou důležité, ale podle mě na ně spousta lidí při volbě partnera zapomíná a neřeší je. Třeba jako ty stejné cíle. Za mě je podstatné si na začátku vztahu promluvit o budoucnosti, jak si kdo představuje svůj život, popřípadě společný život. Proto jsem právě napsala jen toto a ne všechny ty věci kolem, co řekne skoro každá žena.
O toto mi šlo.Říkáte že vyzdvihujete to co je pro vás podstatné.Dokonce mi to i opakujete.Při otázce charakteru pouze píšete že chcete aby ho měl (co si pod tím žena představuje-kdo ví).Z toho plyne že charakter nebude až tak důležitý jako to aby měl váš partner společný cíl s vámi,toleranci k vám apod..
Jenže bohužel se najdou i jedinci kteří mají ego posazeno "nízko" nebo dost "vysoko"? a tak se jim zdá že kdokoli k nim promluví něco vysvětlí řekne svůj názor , že si hned honí své ego na jejich úkor, mají pocit že s nimi zápasí že nejde o rozhovor ale o zápas a že oni musí "vyhrát" jinak by tím byli poškozeni, takže i věci dobře míněné pak pochopí špatně no, a to je kámen úrazu...Takže když muž ženu pochválí nebo udělá docela nevinou legraci "z partnerky" ne aby ji ponížil ale naopak vyzdvihl její osobnost tak dojde k nepochopení odmítnutí a "zatracení"...
@nikc
- jenže partnerka by se naopak měla umět vcítit do mysli svého partnera, podržet a povzbudit ho, když je mu šoufl a ne vyžadovat pozornost jenom pro sebe .
Tak samozřejmě já nepsal "výhradně muž" výhradně žena, ale toto je myšleno víc na ty ženy to jsou ty příklady kdy chlap řekne třeba: " Ten účes vypadá jak zmrzlina, sluší ti to zmrzlinko" když to žena pochopi potesi ji to usmeje se,,,,,,Ale když je pochopeno nesprávně tak reakce je také nesprávná : "Ten chlap si ze mně utahuje, vysmívá se mi, chce mně zničit je to nepřítel." = urazí se, vynadá mu, řekne mu že si na ní léčí své ego , a chlap neví která bije
Já chci inteligentního, hodného, spolehlivého, mně příjemného tělesně - musí mi vonět! Charakter je tím pádem jasný ! Věk do 50 nerozhoduje! Je takový na skladě ihned k dodání min. s 5letou zárukou?
Si dovolím ještě doplnit co se tak objevuje na těch inzerátech jaký by měl chlap být : Abstinent,nekuřák,sportovec inteligentní vzdělaný zajištěný charakterní obětavý empatický milý, věrný, musí milovat děti a chtít rodinu, být oporou nikdy nezklamat...zjednodušeně "superman"...Jenže dámy takového "robota" ještě nevyvinuli zatím ani v Japonsku i když se tomu již blíží takže doporučuji šetřit případně se napsat do pořadníku až takoví roboti budou na skladě, protože předpokládám že o ně bude velký velký zájem
Nechci aby to tady pro někoho zase vyznělo, že chci někoho poučovat nebo šířit nějaká "nezlomná moudra" ale čistě můj názor, a ze zkušenosti, ty ženy které se dokážou téměř "dokonale" vžít do pozice muže, empatické, které neberou muže jen jako "nástroj" který jim má plně sloužit jako nějaký "výrobek", nebo "cizorodý prvek" mají většinou obrovský úspěch u mužů a samozřejmě platí to i naopak, ale v momentě kdy to ženská nebo chlap bere jen jako JÁ a on, nebo JÁ a ona tak to je většinou špatně, pak člověk nehledá partnera ale spíše "sluhu" "služku" který(á) za úplatu bez odmlouvání a jakéhokoliv ohledu na sebe dělá jen to co ten druhý chce tj. plní svou "funkci" stejně jako bez odmlouvání plní "dobrý výrobek"...Kdyby většina lidí oplývala dostatkem prostředků volila by asi tuto cestu, prostě si "zaplatím" a mám doma dokonalého sluhu služku který(á) udělá pro svého pána paní vše co si bude přát, a asi by s tím byla vzhledem k současnému nastavení mnoha lidí asi velká spokojenost...
@janm - když se tak vyznáte ve výběru partnera, máte sám vyhovující partnerku? Určitě jste ji důkladně proklepnul, než byla poctěna volbou z mnoha možností Nebo "tu pravou" stále hledáte?
Zena...tak to "proklepnutí" je snad normální.Přece člověk by měl vědět s kým je a ne to zjišťovat až po svatbě a dětech.
No jasně, já jen bych ráda věděla, jestli se trefil nebo ne, to se zjistí vždycky až časem, jestli se výběr povedl. On se ale stejně asi nepřizná
Pro Michala a "ženu"
Já se vždy řídil intuicí a srdcem, vlastně jsem ani nehledal, ono to tak vždy nějak přišlo "samo". Nevím jestli jsem měl nějaké velké štěstí pravdou ale je, že jsem většinou (ne asi vždy ale skoro) narazil na ženy (nebylo jich mnoho) velmi rozumné empatické vstřícné při tom velmi skromné nezahleděné do sebe, na ženy které si vážily i sebemenší "hlouposti" z mé strany a které "nepočítaly" (nebyly vypočítavé spíše obětavé) někdy jsem měl pocit že si to ani nezasloužím...s některými jsem dodnes v kontaktu (nebo občasném kontaktu) ,ale čistě už jen na "přátelské úrovni" (okolnosti se vyvinuly jinak) nicméně i tak si toho velmi vážím, jsou lidé které nepotkáte "každý den"...taková ta velká láska která byla opravdu hluboká (to je ta kdy pro druhého uděláte cokoliv a jste schopni čehokoliv) byla jen jedna (měla jiného, vyrovnával jsem se s tím v podstatě "desetiletí" .) No a dnes už jsem někde "jinde" tyto věci jdou už tak trochu mimo mně a myslím že jsem tomu rád, ovšem díky své upovídanosti se ještě někdy rád zapojím do diskuze
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.