Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemám ani tak otázku, spíš mám zájem znát názor ostatních na jedno téma. Nedávno jem víděl na youtube rozhovor majitele retaurce, který zákazal vstup do své restaurace všem do 18 let. Prý kvůli tomu, že aspon nemusí hlídat, komu naljí alkohol a komu ne. Ze začátku jsem to také odsuzoval, že zákz všem pod 18 je fakt moc, ale teď jem byl v restauraci a byl ttam zároveň gang maminek, každá měla dítko 2-4 roky a popradvě mi příšlo, že prostě přišly drbat do restaurace a na děti něja zapomněly. Děti dělaly takový hluk, že po chvíli jsem toho měl doopravdy celkem dost. Tak jsem si říkal, že restaurace bez dětí může být vllastně super hlavně v restauracích, kam se chodí výhradně na obědy. Jaký je váš na toto názor? Podle mě restaurce do 18 let zákaz je nesmysl, ale třeba restaturace, kam se nesmí třeba přes oběd s malými dětmi by byla super, zvláště pokud maminky berou retauraci jako drbací koutek, kde jejich dítě někdo ohlídá.
At tak nebo tak, podle mne by melo byt vyhradni pravo majitele urcit si, koho si do restaurace pusti a koho ne.
To je nesmysl, občan má taky nějaká práva. Umíte si představit, že by se tak choval každý? V pekárně vám babka řekne, že vás neobslouží, v autobuse řidič, že vás nesveze a v mototechně technik, že vám auto nespraví.
já v tom taky nevidím problém,protože tohle není diskriminace založená na rase,původů ani víře...ale je to jen určení / zaměření podniku na cílovou (určitou věkovou) skupinu.
Takhle bych to neřešil. Pustil bych tam každého. Ale rychle bych vyprovodil každého, kdo se chová nevhodně. Je to sice náročnější, ale i právně zcela korektní řešení ..
...a kdo by určoval,že se někdo chová nevhodně?už vidím ty "bio"matky,jak by se bouřily,že dítě má právo se vyvíjet a nikdo nemá právo jej usměrnovat...a že to není nevychovanost,ale přirozený vývoj.
Nevhodnost chování by samosebou určoval provozovatel. Prosté. Přirozený vývoj dítěte může probíhat mimo restaurační zařízení. Ono není určeno k rozvíjení dětských osobností ..
Záleží na tom, jak je které dítě vychováno. Některé se chová klidně, tiše, pěkně stoluje, neječí. Jiní jsou jako z divokých vajec. Zažila jsem rodinu se 3 dětmi, které se honily po restauraci, lezly pod stoly, řvaly, dokonce po sobě házely pivní tácky. Půllitry, naštěstí ne. Moc záleží na rodičích. Jsou rodiče, že stačí přísný pohled a děcko se zklidní a jsou tací, kteří svému miláčkovi dovolí všechno, aby mu nenarušili osobnost.
Všimla jsem si, že některé cestovky nabízejí i dovolené v hotelech, kam nemají přístup děti.
Děti /slušné/ mi nevadí, pracovala jsem s nimi kus života, ale ty obědy bez dětí bych přivítala. Nejím v restauraci příliš často a člověk si prostředí i jídlo daleko líp vychutná, když není rušen neposednými dětmi. Ale být v kůži těch rodičů, zase by mi to asi vadilo. Takže odpověď není jednoznačná, ale člověk od člověka má jiný názor. Jaga.
Nedávno na tohle téma bylo několik článků na webech pro maminky a kupodivu obrovská většina souhlasila,že by braly restaurace bez dětí.Samozřejmě se našly matky,které si mylí,že když jí nepustí do restaurace tak dítě umře hlady,ale díkybohu je jich málo.
Já souhlasím,aby si to každý určil sám.Já se svými hyperaktivními dětmi nikam nemůžu (mohla bych,ale chovám se slušně k okolí) a nějak mi to nevadí.Dětem ukazuju jiné důležité věci života,návštěvy restaurací nejsou důležitéBohužel dnes není lehké provozovat cokoli dle svého vkusu,takže můžu jen takovým odvážným majitelům restaurací držet palce(aby jim tam potom nedemonstroval hlouček matek s šátky a demonstrativně budou kojit před vchodem
)
Nejen restaurace. A to s tím nenaléváním je dobrý nápad. Oni jmenovaní si v kravále libují - po nás potopa.
Ovšem zdvořilá konverzace čtveřice britských dětí při cestě vlakem do Sotska - s námi, cizinci - naprosto nezapomenutelný zážitek. Usmívám se ještě teď. Jiný kraj, jiný mrav.
Hotely bez dětí: hotelpremier.cz/...
fischer.cz/... ...proč ne? Jedinečná dítka jsou ukázněná spíš výjimečně, tedy spíš jejich hlídači/čky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.