Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákaz vstupu dětí do restaurací?

Od: drusty568* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, nemám ani tak otázku, spíš mám zájem znát názor ostatních na jedno téma. Nedávno jem víděl na youtube rozhovor majitele retaurce, který zákazal vstup do své restaurace všem do 18 let. Prý kvůli tomu, že aspon nemusí hlídat, komu naljí alkohol a komu ne. Ze začátku jsem to také odsuzoval, že zákz všem pod 18 je fakt moc, ale teď jem byl v restauraci a byl ttam zároveň gang maminek, každá měla dítko 2-4 roky a popradvě mi příšlo, že prostě přišly drbat do restaurace a na děti něja zapomněly. Děti dělaly takový hluk, že po chvíli jsem toho měl doopravdy celkem dost. Tak jsem si říkal, že restaurace bez dětí může být vllastně super hlavně v restauracích, kam se chodí výhradně na obědy. Jaký je váš na toto názor? Podle mě restaurce do 18 let zákaz je nesmysl, ale třeba restaturace, kam se nesmí třeba přes oběd s malými dětmi by byla super, zvláště pokud maminky berou retauraci jako drbací koutek, kde jejich dítě někdo ohlídá.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

At tak nebo tak, podle mne by melo byt vyhradni pravo majitele urcit si, koho si do restaurace pusti a koho ne.

idanova*

Zdravím. @axus - přesně! *palec2*Líp to vyjádřit nelze. Ida

drusty568*
hodnocení

Také souhlasím, je o ppodnik majitele, tak aˇrozhoduje. Stejně tak s kouřením

To je nesmysl, občan má taky nějaká práva. Umíte si představit, že by se tak choval každý? V pekárně vám babka řekne, že vás neobslouží, v autobuse řidič, že vás nesveze a v mototechně technik, že vám auto nespraví.

Ano, umim si to predstavit. Proc? Protoze by k tomu jiste meli nejaky konkretni duvod. Jinak by s takovym pristupem k zakaznikum brzo mohli zavrit.Zkratka maji mit pravo na vyber klientely. Pokud vyberou spatne, zkrachuji.
lucie*

já v tom taky nevidím problém,protože tohle není diskriminace založená na rase,původů ani víře...ale je to jen určení / zaměření podniku na cílovou (určitou věkovou) skupinu.

V prostředí volného trhu se tak každý v principu chovat nebude. Jen se přizpůsobí nabídka poptávce, vyplní se díra na trhu a vzniknou restaurace přátelské k rodinám s dětmi.

Takhle bych to neřešil. Pustil bych tam každého. Ale rychle bych vyprovodil každého, kdo se chová nevhodně. Je to sice náročnější, ale i právně zcela korektní řešení ..

Takže rasa ne, ale podle xichtu jo? No vy jste mi podnikatelé.

lucie*

...a kdo by určoval,že se někdo chová nevhodně?už vidím ty "bio"matky,jak by se bouřily,že dítě má právo se vyvíjet a nikdo nemá právo jej usměrnovat...a že to není nevychovanost,ale přirozený vývoj.:-D

Nevhodnost chování by samosebou určoval provozovatel. Prosté. Přirozený vývoj dítěte může probíhat mimo restaurační zařízení. Ono není určeno k rozvíjení dětských osobností ..

Restaurace není od toho, aby vychovávala cizí děti, když to jejich rodiče neřeší. Když se jim tam něco stane, bude mít problémy majitel restaurace, že nezajistil to, či ono. Restaurace není dětské hřiště. My jsme nikdy s dětmi na veřejnosti problémy neměli. Vše je otázka výchovy.

hodnocení

1x

Záleží na tom, jak je které dítě vychováno. Některé se chová klidně, tiše, pěkně stoluje, neječí. Jiní jsou jako z divokých vajec. Zažila jsem rodinu se 3 dětmi, které se honily po restauraci, lezly pod stoly, řvaly, dokonce po sobě házely pivní tácky. Půllitry, naštěstí ne. Moc záleží na rodičích. Jsou rodiče, že stačí přísný pohled a děcko se zklidní a jsou tací, kteří svému miláčkovi dovolí všechno, aby mu nenarušili osobnost.;)

Všimla jsem si, že některé cestovky nabízejí i dovolené v hotelech, kam nemají přístup děti.

Děti /slušné/ mi nevadí, pracovala jsem s nimi kus života, ale ty obědy bez dětí bych přivítala. Nejím v restauraci příliš často a člověk si prostředí i jídlo daleko líp vychutná, když není rušen neposednými dětmi. Ale být v kůži těch rodičů, zase by mi to asi vadilo. Takže odpověď není jednoznačná, ale člověk od člověka má jiný názor. Jaga.

lucie*
hodnocení

1x

Nedávno na tohle téma bylo několik článků na webech pro maminky a kupodivu obrovská většina souhlasila,že by braly restaurace bez dětí.Samozřejmě se našly matky,které si mylí,že když jí nepustí do restaurace tak dítě umře hlady,ale díkybohu je jich málo.

Já souhlasím,aby si to každý určil sám.Já se svými hyperaktivními dětmi nikam nemůžu (mohla bych,ale chovám se slušně k okolí) a nějak mi to nevadí.Dětem ukazuju jiné důležité věci života,návštěvy restaurací nejsou důležité;)Bohužel dnes není lehké provozovat cokoli dle svého vkusu,takže můžu jen takovým odvážným majitelům restaurací držet palce(aby jim tam potom nedemonstroval hlouček matek s šátky a demonstrativně budou kojit před vchodem*smich*)

rebeka*
hodnocení

1x

Před dvěma roky jsme byli v Londýně a spali jsme v soukromí u starších manželů. Moc si pochvalovali ,že jsme z Česka. Největší hrůzu mají z rodin z Francie a z Německa hlavně,když mají děti. Jsou prý nevychovaný a zůstává po nich hrozný nepořádek. Čechy si pochvalovali.

72mona3*
hodnocení

1x

Zjistila jsem, že mi děti v restauracích nevadí. Vadí mi rodiče (tedy maminky, ale ať nejsou pánové diskriminováni :-D), kteří si myslí, že jejich děti jsou problémem druhých. Pro zákaz nejsem, jsem pro to, aby se obsluha (popřípadě hosté) nemuseli bát ozvat. M.

janm*
hodnocení

1x
Nechal bych to na majiteli,ale mně by se to nelíbilo,jednak pro to,že do 18 to je dle mne dost,kdyžtak do těch cca 10 let,protože bugr dělají většinou úplně malé děti,ale i tak,kde si třeba mají ty maminy popovídat,navíc dnes je to často s vařením doma bída,takže i ty děti se aspoň mohou trochu slušněji najíst, pak taky lze dětem v restauraci dopřát něco dobrého třeba na narozeniny,samozřejmě na druhou stranu by měly zároveň děti učit chovat se ve veřejných prostorách,no a my dospělí bychom měli taky trochu dětem odpustit nemyslet jen na svůj klid...Moje zkušenost je ta, že většinou majitele restauraci na to myslí udělají dětem nějaký zábavný koutek v létě venku nějakou prolizacku a mám zkušenost že tak se děti často dobře baví a zas takový hluk tam není nebo jen sem tam...Spíš si myslím jestli to v té hospodě nezavedl kvuli náctiletým kteří si tam z frajeřiny chtějí dát nějaké to alko, protože vše a vždy se prostě uhlídat nedá a on by pak měl problémy,některé výrostky od dospělého někdy těžko poznáte a stále někoho legitimovat je-li
li tam frmol může být nad síly vytíženého personálu,takto když se mu tam někdo vloudí je částečně krytý s poukazem že pod 18 tam nikdo nemá co dělat ...
janm*
Třeba jednou jsem zažil chlapeček lidem rozdával jakési bonbóny a měl z toho radost,tak proč mu ji neudělat naprosto slušný kluk,proč by mi to mělo vadit,no ale pokud jsem snob,tak musím chodit do hvězdičkových nebo sedět doma,k obyčejným hospodám zvláště na dědině to tak nějak sedí je tam větší svoboda a při popovídání si s přáteli mně to opravdu nevadí

mraf
hodnocení

1x

Nejen restaurace. A to s tím nenaléváním je dobrý nápad. Oni jmenovaní si v kravále libují - po nás potopa.

Ovšem zdvořilá konverzace čtveřice britských dětí při cestě vlakem do Sotska - s námi, cizinci - naprosto nezapomenutelný zážitek. Usmívám se ještě teď. Jiný kraj, jiný mrav.

Hotely bez dětí: hotelpremier.cz/...

fischer.cz/... ...proč ne? Jedinečná dítka jsou ukázněná spíš výjimečně, tedy spíš jejich hlídači/čky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]