Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpočet daní na vyživovanou manželku

Od: terka* odpovědí: 1 změna:
Ahoj. Mám otázku. Jsem na rodičovské- ta se do příjmu nepočítá. Počítá se do příjmu prodéj věcí na bazaru? ( např. kočárek, věci po dětech...) Myslela jsem si že to za rok nepřesáhlo těch 68 000 ale dnes jsem to počítala a přesáhlo. Tak teď nevím zda manžel na mě může požadovat úlevu na dani.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Podle mne by se příjem za prodej už nepotřebných věcí do příjmu manželky zahrnovat neměl.

Nešlo o prodej za účelem dosažení zisku (nepodnikala jste), prodala jste nepotřebné věci. Takový příjem nepodléhá (pokud vím) ani dani z příjmu.

Pro jistotu si to ještě ověřte.

Do příjmu manželky se zahrnuje peněžitá pomoc v mateřství (PPM, dávka nemocenského pojištění). Rodičovský příspěvek (dávka státní sociální podpory) se nezapočítává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]