Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola zdravotního stavu zdarma

Od: ringo® odpovědí: 24 změna:

Takže pokud jsem tomu správně z médií rozuměl.

Aféra s rakovinou pana prezidenta:

Přítelkyni nechtějí poslat na CT.

Takže o ní na facebooku napíšu, že má rakovinu. Ona na mě podá trestní oznámení. Policie požádá o CT vyšetření a kompletní screening.

Policie trestní oznámení odloží, protože se přítelkyni žádná újma nestala /kdyby neodložila, přítelkyně oznámení stáhne sama/.

A máme zadarmo vyšetření zdravotního stavu.

A nebo si nejsme všichni rovni a bylo by to jinak?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

4x

Všichni si nejsme rovni. A ani jsme si nebyli. U vrcholných státních představitelů je i zdravotní stav sledován důkladněji, než u ostatních. Ani do "práce" nejezdí za své, ale mají řidiče, popřípadě služební auto. Atd.

ct
hodnocení

3x

Po komlikované 5ti měsíční nemoci také mě odmítli udělat CT. Až jsem lékaře poždala, ať mi napíše papír s cenou za vyšetření ( nevím co to stojí), stavím se na pojišťovně, zda mi to proplatí a nebo si klidně vezmu úvěr.

Do 5 minut jsem odcházela s poukazem na CT. Po vyšetření konečně ze mne nedělali hypochondra a začli konkrétně léčit.

hodnocení

1x

Ale z toho nevyplývá, že by policie o jakékoli vyšetření žádala - "Vyšetřovatelé v něm uvádějí, že týden po zmíněném Bartíkově výroku se prezident podrobil vyšetření."

Jediné, co požadovala byla žádost PČR na znalecké prostudování zdravotní dokumentace a vyjádření se k ní.

hodnocení

Pokud by nebylo vyšetření, nebylo by prostudování...

Jenže to vyšetření policie nepožadovala, podle toho, co je uvedeno.

Podle mě se pan inženýr nechal vyšetřit dobrovolně, aby měl podklad pro trestní oznámení. Jak prosté.

hodnocení

Jenže policie vyšetření požadovala.

Možná nechápu psaný text, možná jsem něco přehlédla, ale kde se to v tom odkazu píše?

hodnocení

To je zase v jiném odkazu, ale jsem už dost stár na to hádat se s někým. A vás si docela vážím.

@ringo - Děkuji - ale jestli o něčem píšete, dáte odkaz a pak sdělíte, že to je někde jinde, je debata celkem k ničemu.

hodnocení

Opravdu nehodlám dohledávat každé písmenko kdo si co vzpomene. Základní otázka je jasná i tak.

iz*

@Ringo, pokud nedodáte odkaz, že si policie vyžádala prezidentovo vyšetření, nemá cenu na otázku odpovídat, protože bychom vycházeli pouze z Vašeho nepodloženého tvrzení.

iz*
hodnocení

1x

Pokud někdo o někom něco napíšete, měla by policie zjišťovat, jestli to opravdu napsal, případně jeho pohnutky a jestli svým tvrzením někomu způsobil újmu (jestli jím jmenovaného poškodil).

Proč by měla policie žádat o kompletní screening a vyšetření CT?

Nevěřím, že by to udělala. Ostatně to (pokud vím) neudělala ani v případě pana prezdenta a Bartíka.

doplněno 21.02.19 16:40:

@Ringo,

nevím, jestli to (to se mi moc "nezdá") nechápete nebo děláte naschvál. Vy něco tvrdíte, na Vás tedy je, abyste své tvrzení podložil. Chcete od nás, abychom se k něčemu vyjádřili, ale napřed bychom si k tomu měli dohledat relevantní informace. To mi nepřijde fér.

Jestli se policie zabývala zkoumáním zdravotní dokumentace pana prezidenta, dělala podle mne zbytečnou práci navíc. Zajímat se měla o Bartíkův post z Facebooku a o Bartíkův záměr.

Myslím si, že pan Bartík ten post napsal se záměrem poškodit prezidenta, snažil se jím ovlivnit voliče v jeho neprospěch. A to je podle mne to, čím se policie měla zabývat. Nikoliv tím, jestli pan Bartík (ne)měl pravdu.

Přestože je na některé skupiny (politici, umělci, sportovci apod.) občanů "více vidět", mají i ony právo na ochranu svého soukromí. Informace o zdravotním stavu, byť by se zakládaly na pravdě, jsou podle mne informace, které nemá nikdo právo zveřejnit bez souhlasu osoby, jíž se ta informace týká. A to i v případě prezidenta.

A k tomu, na co se ptáte: Na vyšetření zdravotního stavu z veřejného zdravotního pojištění ("zdarma") má, nebude-li si vymýšlet "zbytečné ptákoviny", nárok každý z nás.

hodnocení

Ale jak jinak by zjistila, jestli dotyčný napsal pravdu, nebo lež?

Vždyť to máte uvedeno v tom vašem odkazu "znaleckým prostudováním zdravotní dokumentace". Ta k dispozici byla, zřejmě dostačovala, proto nebylo nutné nařízení dalšího vyšetření.

hodnocení

Stará dokumentace by asi byla k ničemu, nemyslíte? Jasně tam píší, že šel kvůli tomu na CT, moč krev atd.

Ne, nepíší - aspoň ne v tom jediném odkazu, který je tu zatím k dispozici.

hodnocení

Co vám brání vygooglit si další?

Proč bych to dělala? Já se neptala ani nepozastavovala nad ne/rovností pacientů ;)

hodnocení

Ale to já taky ne, to jste mě špatně pochopila, já uznávám, že prezident by měl mít lepší péči, než nedůležitý bezdomovec.

hodnocení

0x

Nějaký odkaz?

hodnocení

hodnocení

Vidím, že některé lidi nepřesvědčím. Ale nevadí mi to.

Připomíná mi to mistra Plzáka, když vysvětloval jak zapírat nevěru ...a skončilo to...a pane doktore co když mě že na přistihne přímo in flagranti? Když se budu aktivně pohybovat? No tak řeknete, že jste byl opilý a kamarádi vás na ní položili a rozhoupali.../Možná to není úplně přesné, ale smysl se nezměnil.

Nicméně z vět :

Pro server Lidovky.cz současně potvrdil, že součástí prověřování byl i zdravotní stav prezidenta republiky. A to minimálně pro okamžik, kdy Bartík vypustil své tvrzení. "Byla vyžádána zdravotnická dokumentace, dokonce byl ve věci zpracován i znalecký posudek," řekl Nekula.

lze jasně vydedukovat, že nešlo o starou lékařskou dokumentaci, ale vyhotovení nové. K datu podání žaloby.

iz*

@Ringo, opět chybí odkaz (nebudu to hledat za Vás).

Z vět: "Pro server Lidovky.cz současně potvrdil, že součástí prověřování byl i zdravotní stav prezidenta republiky. A to minimálně pro okamžik, kdy Bartík vypustil své tvrzení. "Byla vyžádána zdravotnická dokumentace, dokonce byl ve věci zpracován i znalecký posudek," řekl Nekula."

nevyplývá, že si policie vyžádala vyšetření prezidenta. Je tam napsáno, že byla vyžádána (není řečeno kým) zdravotnická dokumentace, nikoliv že bylo vyžádáno zhotovení nové dokumentace.

@Ringo, máte nějaké rozumné vysvětlení, proč by se měl někdo podrobovat lékařskému vyšetření, pokud je sám nepotřebuje? Jenom pro něčí zlomyslný výrok na Facebooku? Vy byste se takovému vyšetření podrobil? Já tedy ne.

A znovu připomínám, že zdravotní stav prezidenta vůbec neměl být věcí šetření.

@ringo - lze jasně vydedukovat, že nešlo o starou lékařskou dokumentaci, ale vyhotovení nové. K datu podání žaloby.
Pan Bartík někde něco plácnul a proto šla hlava státu k lékaři - "Vyšetřovatelé v něm uvádějí, že týden po zmíněném Bartíkově výroku se prezident podrobil vyšetření."

Aneb vyšetřovatel si velmi pravěpodobně vyžádal dokumentaci právě z těchto vyšetření. Věrohodný odkaz, kde je uvedeno, že PČR si vyžádala vyšetření další, jsem zatím neviděla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]