Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem závislá na seriálech

Od: serieslover odpovědí: 14 změna:

Prominte, že je to tak dlouhé, ale pro mě velmi důležité !

Zdravím, mám problém. Není to něco hrozného, ale pro mě ano. Jste třeba lepší než psychiatr, protože každý z vás je jiný a má jiný názor.

Držím v sobě hrozný pocit. Jakoby nežiju svůj život, ani by se neodehrával. Jako mladší jsem začala občas sledovat seriály. Potom víc a víc až jsem se stala tzv. závislou. Pro někoho je to normální, ale podle mě ne. Znáte třeba Upíří deníky? Ty jsem viděla 5x, The Originals-2x, Jak jsem poznal vaši matku 6x, Violetta 4x, Přátelé-3x, Bylo nebylo 3x a to ještě znám mnoho dalších seriálů. Když si vezmete, že většinou seriál má kolem 5-9 sérií, série má 22 epizod a každá epizoda má 20-60 minut.

Velmi moc mě to baví, odreaguju se a žiju jakoby jejich život, nebo vůbec. Moc mě to trápí. Nemám svůj vlastní život. Vždycky když se nekoukám, třeba jsem ve škole, výletě,...,prostě to přežiju a kdykoli mám něco volného, koukám se na seriály. Snažila jsem si dát pauzu, ale nedokázala jsem to. Nedokážu žít.

Snažila jsem najít něco, co by mě bavilo. Dřív jsem kreslila, vyráběla a chválili mě, ale nebaví mě to. Běhala jsem a sportovala, ale ani to už ne, spíš mně to nedělá dobře. Hrála jsem na kytaru, ale i toho jsem nechala. Vařila jsem, u toho jsem samosebou sledovala seriály, ale to mi nešlo a nebavilo. Tančila jsem, ale to v dnešní době stojí strašně moc a navíc jsem tam přišla o kamarádky.

Napadlo mě, když mě baví sledovat seriály, proč v nich nehrát? Rodiče jsou spokojeni, že mě něco baví. Mám potřebu něco dokázat! Nechci být jen máma, babička. Chci zažít dobrodružství! No tak jsem byla zapsána do agentury, ale nabídky se ke mně nehrnou. Ostatní to dělají třeba od 5 let a jsou zkušení, takže jsou ti ohodně lepší. Nikdo mě nechce za ty 3 roky, co tam jsem. Jediná věc, která mě bavila.

Nechci nějaké komentáře, kde říkáte , jak jsem líná. Potřebuji pomoct. Potřebuji život, dobrodružství. Potřebuji fakt dobrou radu. Co mám dělat? Co by mě mohlo bavit? Co mám udělat? *nevi*:(*srdce*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fakt
hodnocení

3x

A proč se chceš vzdát toho, co tě baví? Já v tvém věku měla akorát kamarádku, která na tom byla stejně jako já, bavily jsme se jak se dalo, hodně pohybu venku, ale často otrava a hádky, podrazy, faleš, nespokojenost a depka z bezmocnosti. Ve škole obě premiantky jinak často nuda. Tak jsem to tehdy vnímala a toužila po jiném životě. Únikem z reality byly jen knížky, hodně jsem četla a vživala se do děje jako ty do příběhů v seriálech. Dnes se tolik nečtou knihy, je jiná doba a jiné možnosti díky pokroku techniky. Závislost může odeznít sama jakmile budeš mít zajímavější možnosti zpestření života, ale není důvod se nutit do aktivit, které tě nebaví, duševně neuspokojují a nepomáhají spokojené přežití dospívání. To je moje zkušenost, jinak obligátní názory a rady jsou většinou konvenční a stereotypní :)

iz*
hodnocení

1x

Dobrých rad máš spoustu, ale všechny jsou k ničemu, pokud ty sama nejsi ochotna pro sebe něco udělat. Věcí, které by tě mohly bavit, je hrozně moc. Ale tím, kdo si je musí vyzkoušet a "osahat", jsi ty.

Dokud nejsi ochotna něco změnit, je zbytečné se ptát na naše rady nebo tipy.

Ale mýlíš se, jestli si myslíš, že to není nic hrozného. Podle mne je hrozné, když mladá dívka nezná nic jiného než televizi a seriály.

Přestaň tvrdit, že by ses ráda zvedla a že tě nic nebaví. Nic tě nebaví, protože nic neznáš a neumíš. Zvedni se s jdi si vyzkoušet různé sportovní a umělecké disciplíny, turistiku, četbu, sběratelství, dobrovolnictví, výpomoc ve zvířecím útulku,...

Teprve, když si vyzkoušíš různé věci (a tím nemyslím na pět minut, ale strávit u nich alespoň několik měsíců), zjistíš, co by tě mohlo bavit, u toho pak můžeš zůstat. A klidně to může být několik různých věcí.

hodnocení

0x

Kolik ti je?

serieslover
hodnocení

jo pardon je mi 14

hodnocení

0x

A kolikrát jsi viděla Ulici? *smich*

Chceš dobrou radu? Švihni ovladač do koše a jdi ven. I kdybys jen měla brouzdat nazdařbůh městem...ono něco přijde, něco tě napadne.

72mona3*
hodnocení

0x

Přestat říkat .

Jsou i jiní lidé a interakce s nimi vás odtrhne od fikce. Jsou to umělé emoce, vztahy, zážitky.

Aby se něco dělo, je třeba něco dělat. A jiní lidé, přátelé, příbuzní vám to můžou pomoci změnit. Ke zvýšení adrenalinu někomu stačí navštívit Kaufland (:-D), jiný potřebuje něco víc. Tady se někdo věnuje geocachingu, další tanci, streetworku... Jde o to, mít kolem sebe lidi, kteri vas vytáhnou od obrazovky. A je jedno, jestli na seskok padákem nebo partii v šachu. M.

den
hodnocení

0x

Nikdo nemůže vědět, co by tě bavilo, když ani ty sama to nevíš. Nechceš slyšet, že jsi líná, ale aktivní taky nejsi, dřepíš jenom u televize. Pomoci si můžeš jedině ty sama. Zvedni se od televize a něco dělej. To je vše. Ale je dobře, že to vše víš a chceš to změnit.

hodnocení

0x

@serieslover - Potřebuji život, dobrodružství. Potřebuji fakt dobrou radu. Co mám dělat?
Zvednout pr zadek od šmírování životů cizích a začít žít ten svůj. Pokud možno mezi lidmi - u kytary, kreslení a sporáku je nenajdete.

liska5
hodnocení

0x

A to Tě nikdo nevyžene od televize? Ty asi změnu moc nechceš, když vypisuješ důvody, proč u toho zůstat, proč to nejde. Jseš prostě závislák. A veškerý volný čas ztrácíš pasivním trčením u obrazovky. Postupně budeš tloustnout a chátrat, když toho nenecháš.

To nejde stanovit si datum, kdy to utnu? Třeba od 1.3.2019 začnu jinak. Na to datum si naplánuji nějakou aktivitu venku. Nebo se objednám k tomu psychologovi. Udělám si dopředu harmonogram akcí, kroužků, činností, a na tu telku už mi nesmí zbýt čas. // Věk, prosím.

serieslover
hodnocení

Když to je ten problém, já bych ráda se zvedla. Jenže prostě nevímco, protže mě nic nebaví, a to je moje jediná zábava. Myslíte jakože mám jít jenom prostě ven kamkoli? Dobře zkusím to. Ale můžu jenom mezi lidi, protože to se jinak máma bojí. A co mám venku dělat?*nevi*

liska5

Jsou snad různé kroužky, kurzy, oddíly, akce. Zjistit si, kde a co je, doplnit si tím rozvrh dne. A hlavně začít. Proč by ses neměla vrátit ke kytaře, k výtvarce, či k tanci? Budeš brzo končit základku, tak i učení by bylo na místě místo sedění u telky. Nemáš kamarádku, na nějaké nové činnosti spolu?

serieslover
hodnocení

@liska no já bych ráda, jenže právě že mě to nebaví a jak mám u něčeho být, když mě to nudí. Prostě je to se mnou špatný. Na školu se hlásit nebudu, protže jsem na víceletém gymnáziu. Jediná věc, která mě vyplnovala je být před kamerou a něco dokázat, jenže to se špatně uplatnuje a nevím co stím dělat

hodnocení

0x

@serieslover - Jediná věc, která mě vyplnovala je být před kamerou a něco dokázat, jenže to se špatně uplatnuje a nevím co stím dělat
Zapátrejte v okolí, jestli by se nenašla nějaká amatérská parta filmařů nebo divadelníků - jenže to zas budete muset opustit kanape.

hodnocení

0x

zkuste vyloucit Dg. ADHD

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]