Toto není otázka,ale spíše rada, protože jsem přišel na způsob výchovy poměrně účinný a jednoduchý.. Princip je, že jsem si pořídil obyčejnou tabuli a napsal na ní tresty za neposlušnost.. Nazval jsem ji pekelná tabule hříchů.. Tresty jsou také jednoduché (1min v koutě za odmlouvání, vyplej internet za lhaní atd.) navrhnout tresty si můžete podle sebe a děti pomalu, ale jistě pochopí, že přes to vlak nejede.. Navíc jim vždycky říkám, že to je pro jejich dobro, jelikož když za to nebudou potrestání, tak si to čerti můžou nechat v knize hříchů napsaný a pak mi je odnesou do pekla na Mikuláše.. Na první pohled se tato metoda možná nezdá, ale potenciál bych řekl, že je zkrátka skvělý a hned vysvětlím proč.. Za prvé: děti přestanou z části dávat vinu vám za tresty, ale podvědomě ji dávají tak zvané pekelné tabuli.. Za druhé: jak jistě víte, byl udělanej experiment již dávno a prokázalo se, že když na děti budete řvát za každou věc co udělají je dost velká pravděpodobnost, že se vyskytnou psychické vady či nemoce (mohou začít koktat, budou mít problém s komunikací, vytvoří se bariéra mezi vámi a dítětem, dítě se uzavře samo do sebe a problémy může mít pak i ve škole) tím nechci říct, že si to občas nezaslouží jen je třeba na to myslet.. Děti můžete vychovat jen jednou.. No a zde se problém odbourává, jelikož jim stačí napsat trest s jejich jménem, dobu trestu a nemáte potřebu na ně řvát.. A ve fázi kdy děti pochopí, že přes to vlak nejede, tak je vše jednodušší.. Nechci vám rozhodně říkat, že vychováváte špatně.. Jen doufám, že by vám tahle menší zkušenost byla nápomocná.
Teď máte děti malé, když se ještě bojí čerta. Ale za pár let se vám budou potají smát, že jste deb.l. Moje děti vyrostly i bez pekelné tabule hříchů a problémy se lhaním u nich nepozoruju. A co je u jednoho odmlouvání, je u jiného nezvládnutý způsob nesouhlasné komunikace. Raději je naučím dát najevo slušně názor než je budu cepovat minutou v koutě. Kolik let bez internetu budete, až děti zjistí, že jim ohledně čertů lžete?
Dobrý den, a už postrádám jen nástěnku s jídelníčkem a rozpisem služeb . Zdravím!
doplněno 19.02.19 16:25:
alfa - nevím, ale mně to přijde takové odlidštěné, robotické, systematické a bez citů. Ovšem, možná to je cesta.
alfa
No upřímně bych se asi nebránil ani tomu.. Samozřejmě tu není žádná drsná výchova, ale ty nejčastější věci se tím krásně zregulovali.. A ohledně jídelníčku.. Jsem sportovně založen a vím, že mnohdy ani dospělí neví co jíst.. Takže klidně .. proč ne?.. Možná to asi i udělám
alfa
Tak samozřejmě to je třeba neprehánět, ale můj hlavní motiv je odbourat problémové věci se kterými si už nevím rady.. Drobnosti tam fakt nepíšu
Vůbec jsem nechtěl aby to vypadalo, že je konstantě za něco trestám, jen jsem nadšenej z výsledku odbourání problémových věcí jako je velmi časté lhaní..
iz*
Podobné věci mohou vést k opaku toho, čeho byste si přál dosáhnout. Např. to "odbourání velmi častého lhaní" může znamenat jen to, že se děti nyučily lépe lhát.
Pokud to na vaše děti funguje, proč ne, každý má výchovu nastavenou jinak u nás se čertem nestraší u nás se argumentuje a vysvětluje a zatím to celkem funguje. Nástěnka s úkoly je i u nás a nevidím v tom nic špatného a dokonce i jídelníček na víkendy funguje, rozpis služeb (např, nádobí do myčky, vynešení odpadků, úklid zvířatům), Ben se tomu diví a zcela jistě to přisoudil době nedávno minulé ale ono ne úplně všechno tehdy bylo špatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.