Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Buk, nebo dub

Od: magdon® odpovědí: 16 změna:

Který z těchhle prahů je bukový a který dubový?

Buk, nebo dub

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, bukové dřevo je bělejší, tak bych řekl, že ten horní práh je buk (a dolní bude ten dub). Zdravím!

liska5
hodnocení

2x

Taky bych řekla, že buk je vzadu.

72mona3*
hodnocení

2x

To vrchní vidím na buk. Ten je takový do "růžova". M

72mona3*

Tak jsme se víceméně všichni shodli, že to vrchní je z buku. *placni*

hodnocení

2x
Přesněji to řeknu až se na to podívám na počítači. V mobilu to nějak není ono.
Ale nahoře je buk, dole nikoliv dub, nýbrž jasan.
Dub a jasan mají v podstatě stejnou kresbu, jen jasan je většinou světlejší. Pokud tam není tmavý jádro.
liska5

Moment, ale Magdon dal na výběr jen z těch dvou Buk x Dub.

Já usuzuji, že dcera má buková futra a vypadají tak hladce, jako to dřevo nahoře. A pak jsem měla na klavíru dubovou dýhu, sice tmavou, ale s takovými kresbami, jako ten spodní práh.

Na výběr je buk a dub, ovšem když na fotce dub není, tak co?

Ano, buk je úplně hladký, když se vezme barvou, je to jako umělá hmota. Stejně tak javor.

A jak jsem psal výše, dub a jasan mají velmi podobnou kresbu, liší se vlastně jen barvou.

hodnocení

2x

Horní je buk.

hodnocení

0x

Ten nahoře je z tvrdého dřeva (buk, dub). Ten dole je z měkkého dřeva, pravděpodobně smrk.

doplněno 19.02.19 16:13:

@magdon: Jak myslíš. Ale na té fotce dole je měkké dřevo, jehličnan, pravděpodobně smrk.

hodnocení

Satam - Mýlíte se. Oba jsou z tvrdého dřeva a vím na 100 %, že je jeden bukový a druhý dubový. Jen si nejsem jistý, který je který, i když určitý tip mám.

hodnocení

Satam - NEMYSLÍM, 100% VÍM. Dřevo obou prahů je prakticky stejně tvrdé. Kolem smrku to ani neprošlo. Dokázat Vám to ale neumím *nevi*.

hodnocení

0x

Tak jsem se na to podíval ještě jednou na kompu a spodní je jasan, u horního na 90% buk, možná i javor.

Ale byla by potřeba lepší fotka na přesný určení.

hodnocení

Dík za odpovědi. Potvrdili jste mi mojí doměnku *zdravi*. Ten spodní jasan nevylučuji, i když nevím, kde bych k němu přišel (že to ale není smrk vím naprosto jistě).

jentak*
hodnocení

0x

nahoře je na 100% Buk. jestli to dole je dub nevím.

fero*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu,že přední díl má dlouhé vlákna na letrostech souhlasím s @satam.Dub a buk mají krátká"namačkaná"

vlákna a proto se jedná o tvrdá dřeva.U předního se jedná o měkké dřevo -smrk,jedle ,modřín,borovice-jeden z nich.

hodnocení

fero - Nemůžu to nijak dokázat, ale NENÍ TO MĚKKÉ DŘEVO! Je to profesionálem dodaný dveřní práh a je minimálně stejně tvrdý, jako ten druhý (tedy ten bukový). Nevím, co je to zač, myslel jsem, že je to dub, protože je to podobné dubovým parketám v místnosti. Ty dva prahy byly ve dveřích těsně vedle sebe a rozdílné kresby vypadjí ohavně, takže jsem se rozhodl jeden z nich vyměnit, aby byly stejné. Protože jde ale o atypické rozměry, musím nový práh nechat udělat. Proto jsem chtěl vědět, co je to za materiál, abych věděl, co mám shánět. Informace o tom, že je horní práh skutečně bukový mě zcela postačuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]