Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřizpůspbiví sousedé

Od: janaj odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.

Ráda bych požádala o radu.

Koupili jsme si byt ( vystěhování kvůli nepřizpůsobivím sousedům nepřichází v úvahu ). Máme tu dvě malé dcery které potřebují kvalití spánek aby ráno do školi byli vyspané a odpočaté. Ze začátku v panelovém bytě bylo vše v pořádku. Bydlím ve 4. patře a sousedi kterým řve hudba na celý panelák bydlí v patře 1. je tomu asi týden co se sem nastěhovali. Ta hudba je ohlušující ve všech místnostech. Bohužel se stalo jen jednou že jim hudba řvala ještě ve 23h. v noci. Jinak celý den. Nejspíš ani nechodí do práce, protože jak jsem již psala řve to tu od božího rána až do večera. Volala jsem o pomoc předsedovi bytových prostor který mi řekl že nemá nastarosti bytové jednotky. Takže bez pomoci. Já chodím do práce a taky bych si ráda odpočinula. Mám dvě děti a těěm nevysvětlím že musí počkat se spánkem do 22 hodin a pak můžou jít spát. Ti nepřizpůsobiví občané několikrát za den hulí marihuanu z balkónu ( když si doma potřebuji vyvětrat tak mi smrdí celý byt ). Několikrát jsem měla touhu sjet dolů výtahem a poprosit aby si hu hudbu stlumili, že tu žijí lidé kteří chodí do práce a že tu jsou i děti. Nechápu sousedy kteří žijí vedle nic i nad němi, že s tím nic nedělají. Může mi někdo pomoci co mohu dělat s tím z jim to huláká celý den? Existuje vůbec něco co může obyčejný člově dělat pro klid. Ten byt stál statisíce korun tak si snad zasloužíme klidné bytí, nebo snad ne?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No, předpokládám, že se jedná o hájenou součást naší populace, takže prosit je o něco je holý nesmysl.
Dovolat se práva prostřednictvím městského úřadu, policie apod. je taktéž z oblasti sci-fi.
Jak to řešit jinak, k tomu Vás navádět nemůžu.

ekokuvitum
hodnocení

0x

Pokud to ostatním nevadí a nepřekračují denní hlukové limity, tak s tím asi nic neuděláš.

Trochu to odlehčím. Já bych naopak viděl jako velké plus, že v paneláku, kde se prodávají byty za statisíce, se prakticky dodržuje noční klid.

Měl jsem zákazníka, který bydlel v nebytovém prostoru pod výrobnou papírových sáčků. Výroba jela od 8:00 do 20:00. U něj doma musejí lidé na sebe křičet, aby se slyšeli. A on si prý už zvyk a neslyší to. *smich*

Naopak já v paneláku nemohu usnout. Hrozně mě vadí všelijaké ruchy, které panelák produkuje. Topení, stoupačky, výtah... atd.

hodnocení

0x

Několikrát jsem měla touhu sjet dolů výtahem a poprosit aby si hu hudbu ztlumili,

jestli se bojíte, tak zkuste třeba anonymní dopis. Nebo se zeptejte jiných sousedů, jestli s tím mají problém. Třeba se s nimi nějak domluvit půjde, ale ještě jste to asi nezkoušela. Po 22 hodině hluk --> policie.

Ten byt je jejich? Nemají ho jen pronajmutý? (Jestli ano, stěžujte si majiteli.)

lophop
hodnocení

0x

Tyto problémy jsou snad v každém paneláku a nikdo nic neřeší, ani město, nikdo. Nikoho to nezajímá, nedovoláte se pomoci.

hodnocení

0x
Taky jsem měla souseda, co bydlel s nájemníky a pouštěl od 24 hodin na plné pecky až mi dunel byt, hudbu do 5 do rána. Nedalo se spát. Když jsem se ptala sousedů, co bydlí pod nimi, jestli se ke mně přidají, měli strach a jiní sousedé říkali, že nic neslyší. Jeden mě přestal i zdravit. Byla jsem taky nevyspala a sousedovi, který to dělal, když jsem to řekla, bylo jedno. Dělal, že neslyší. Tak jsem i na schůzi to říkala. Poradili mi zavolat policii. Tak jsem na něj volala policajty. Sousedé se můžou bát, proto nechtějí pomoci. A nechtějí si přidělávat starosti. Proto nic moc nečekejte.
Lophop přesně. A pokud se zeptáte souseda, který se s tím, co dělá hluk nějak ještě baví, kamarádí, tak ten kór nepomůže a ještě bude blbě koukat pak. Lidi myslí na sebe. Nevíte, v jakém je ten soused ve vztahu s ostatními. Může to být nějaký obchodní partner třeba.

liska5
hodnocení

0x

To já mám v paneláku za zdí babku, co v noci nemůže spát, tak si pustí televizi. Má ji na konzolách v podstatě u mé hlavy. A že špatně slyší, tak puštěnou na plné pecky. Takže někdy kolem jedné mi u hlavy melou dialogy a hvízdaj brzdy automobilových honiček. Trvá to tak do tří i déle. Nejdřív jsem na ni zvonila, bouchala. Byla noc, bála se otevřít. Tak jsem jí na chvílku vždycky vyhodila pojistky. Ono ji to vyrušilo z klimbání a uvědomila si, že něco není v pořádku, ale rituál nepřerušila! Když jsem ji potkala ve dne, povídám jí: to jsem byla já, kdo na Vás bouchá a vypíná proud. Ona mi bezelstně hláskem babičky Boženy Němcové odpoví: Mně to nevadííí. // Je to marný, je to marný, je to marný!

iz*

Také se někdy, když nemůžu spát, dívám v noci na filmy. Právě teď si jdu jeden pustit. Ale já naštěstí bydlím v "poctivém" cihlovém domě > nikoho neruším... (--:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]