Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Ráda bych požádala o radu.
Koupili jsme si byt ( vystěhování kvůli nepřizpůsobivím sousedům nepřichází v úvahu ). Máme tu dvě malé dcery které potřebují kvalití spánek aby ráno do školi byli vyspané a odpočaté. Ze začátku v panelovém bytě bylo vše v pořádku. Bydlím ve 4. patře a sousedi kterým řve hudba na celý panelák bydlí v patře 1. je tomu asi týden co se sem nastěhovali. Ta hudba je ohlušující ve všech místnostech. Bohužel se stalo jen jednou že jim hudba řvala ještě ve 23h. v noci. Jinak celý den. Nejspíš ani nechodí do práce, protože jak jsem již psala řve to tu od božího rána až do večera. Volala jsem o pomoc předsedovi bytových prostor který mi řekl že nemá nastarosti bytové jednotky. Takže bez pomoci. Já chodím do práce a taky bych si ráda odpočinula. Mám dvě děti a těěm nevysvětlím že musí počkat se spánkem do 22 hodin a pak můžou jít spát. Ti nepřizpůsobiví občané několikrát za den hulí marihuanu z balkónu ( když si doma potřebuji vyvětrat tak mi smrdí celý byt ). Několikrát jsem měla touhu sjet dolů výtahem a poprosit aby si hu hudbu stlumili, že tu žijí lidé kteří chodí do práce a že tu jsou i děti. Nechápu sousedy kteří žijí vedle nic i nad němi, že s tím nic nedělají. Může mi někdo pomoci co mohu dělat s tím z jim to huláká celý den? Existuje vůbec něco co může obyčejný člově dělat pro klid. Ten byt stál statisíce korun tak si snad zasloužíme klidné bytí, nebo snad ne?
Pokud to ostatním nevadí a nepřekračují denní hlukové limity, tak s tím asi nic neuděláš.
Trochu to odlehčím. Já bych naopak viděl jako velké plus, že v paneláku, kde se prodávají byty za statisíce, se prakticky dodržuje noční klid.
Měl jsem zákazníka, který bydlel v nebytovém prostoru pod výrobnou papírových sáčků. Výroba jela od 8:00 do 20:00. U něj doma musejí lidé na sebe křičet, aby se slyšeli. A on si prý už zvyk a neslyší to.
Naopak já v paneláku nemohu usnout. Hrozně mě vadí všelijaké ruchy, které panelák produkuje. Topení, stoupačky, výtah... atd.
Několikrát jsem měla touhu sjet dolů výtahem a poprosit aby si hu hudbu ztlumili,
jestli se bojíte, tak zkuste třeba anonymní dopis. Nebo se zeptejte jiných sousedů, jestli s tím mají problém. Třeba se s nimi nějak domluvit půjde, ale ještě jste to asi nezkoušela. Po 22 hodině hluk --> policie.
Ten byt je jejich? Nemají ho jen pronajmutý? (Jestli ano, stěžujte si majiteli.)
To já mám v paneláku za zdí babku, co v noci nemůže spát, tak si pustí televizi. Má ji na konzolách v podstatě u mé hlavy. A že špatně slyší, tak puštěnou na plné pecky. Takže někdy kolem jedné mi u hlavy melou dialogy a hvízdaj brzdy automobilových honiček. Trvá to tak do tří i déle. Nejdřív jsem na ni zvonila, bouchala. Byla noc, bála se otevřít. Tak jsem jí na chvílku vždycky vyhodila pojistky. Ono ji to vyrušilo z klimbání a uvědomila si, že něco není v pořádku, ale rituál nepřerušila! Když jsem ji potkala ve dne, povídám jí: to jsem byla já, kdo na Vás bouchá a vypíná proud. Ona mi bezelstně hláskem babičky Boženy Němcové odpoví: Mně to nevadííí. // Je to marný, je to marný, je to marný!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.