Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem rasista?

Od: jezevec* odpovědí: 27 změna:

Čau všichni,

domníváte se, že jsem rasista, když řeknu, že tohle nejsou lidi?
blesk.cz/...

To vážně někdo věří domu, že tuhle chamraď můžou mezi lidi začlenit nějaké neziskovky? Jen podotknu, že mám kamaráda černocha, Ukrajince, Vietnamce a Jamajčana. Všichni pracují, NIKDY nepobírali žádné dávky, myjou se, jejich děti chodí do školy a chovají se slušně. Všechny chovám v úctě a respektu. Takže z mého pohledu v tom rasismus nebude. Ale na rovinu říkám, že ty parchanty, o kterých je v článku řeč, bych rozemlel do psích konzerv. Co si o tom myslíte?
P.S.
Ještě info pro admina, protože mě určitě nějaký sluníčko nařkne z rasismu kolosálních rozměrů - prosím podívej se na ten odkaz, pak teprve jednej. Děkuji.

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jaký je rozdíl, jestli pro vás někdo zabije krávu, prase a nebo kuře? Myslíte že jatka to dělají humáně? Boží tvor jako boží tvor. I když zabijete mouchu je to v podstatě stejné.

jezevec*
hodnocení

Ale tu krávu nebo prase se normální člověk snaží zabít pokud možno rychle a bezbolestně, ale hlavně proto, ABY SE NAJEDL. Tyhle zrůdy zjevně zabíjejí jen pro zábavu...

Nevěřte, že se na jatkách zabíjí jednou ranou. Psi se taky jedí. Třeba na česneku je vynikající...

culdabulda1*

@jezevec

- víš, kolik milionů zvířat lidi zabili jen tak pro zábavu? - jdi se kouknout třeba na Konopiště ! - a to je jen malej zlomeček lidské bestiality ! - takové bych taky "mlela" ... nedávno se například jedna taková novodobá zrůda chlubila na internetu fotkami ulovených lvů ! - ale pokud jde o lidi - je to marné, je to marné, je to marné ! ... ti nemají soucit ani k sobě navzájem *cert*

culdabulda1*

@ringo

- no na česneku bys byl dobrej i ty ! *ua*

hodnocení

1x

No, když milí číňánci zaživa stáhnou kotě, krátce ho povaří a ještě živé jedí, taky se nám to nezdá byt úplně milým.

Nebo když si pochutnávají na mozečku ještě živé opičky.

Nebo když ti milí kudrnatí ostrovánci uřežou želvě nohy, dají se do jejich pečení a ještě živou želvu zahodí.

hodnocení

0x

Ano, jste rasista, xenofob a vyvoláváte napětí ve společnosti. Já jsem na tom však stejně, jako Vy a možná se najdou i další. Ono na Slovensku tmaví utiskovaní spoluobčané - řečeno parafrází - nejsou ,,domestykovaňý´´ . Dokonce jsem v této oblasti zažil před několika lety situaci, kdy se tito spoluobčané pokoušeli o něco jako ,,rasové nepokoje´´ ale holt nejsme v USA a co mám info tak slovenští policajti se s nimi nějak moc nemazali - dokonce prý byly k vidění i obrněné transportéry.

Ovšem věc je i o tom, že nejen na Slovači, ale i u nás je pes chápán jako věc. Takže i u nás by podobné jednání dopadlo bez jakéhokoliv postihu pro pachatele - obzvláště v situaci, kdyby se toho dopustilo zmíněné etnikum.

agi*
hodnocení

0x

A změnil by Váš názor fakt, že by bylo uvedeno "děti” a ne "romské děti”? Můj ne. Takovýhle člověk je prostě zvíře ať je zač, co je zač.

jezevec*
hodnocení

OK, ale myslíte si, že existuje vesnice "bílých", kde by bylo při každé návštěvě nalezeno několik umučených zvířat?

hodnocení

0x

V tomto případě bych nepoužila slovo tak silného kalibru, jako je rasismus. Myslím, že docela postačí sdělení, že v hromadném přílivu multi-kulti zvyklosti jsou pro Vás některé zcela nepřijatelné. Článek pojednává o běžném životě v cikánské osadě, tedy o něčem pro osadníky běžném a, souvisejícím s jejich letitou kulturou, tradicí, výchovou... Ach jo...

O této situaci mám dvě barvité informace. První jsem získala před necelými třemi roky, kdy jsem si vzala pejska z podobné osady. Měl štěstí, nezabily ho děti, neopekli ho dospělí nad ohněm, ale odchytil ho "šarha" (něco jako pohodný). Pak se místo milosrdné injekce po třech měsících v útulku dostal do Čech. Druhá informace je velmi čerstvá. Známá cestovala východním Slovenskem a často se dostávala do těsné blízkosti těchto osad. Děti a psi kam se podíváš. Jen děti a psi a zase děti a psi. Bezvýchodná situace. Psa může šarha odchytit. Děti těžko někdo vychová...

culdabulda1*
hodnocení

0x

bestiální chování lidí vůči zvířatům se nedá ani tak spojovat s rasismem, jako s kulturou, zvyklostmi a výchovou a s přirozenou krutostí predátora vůči slabšímu tvoru. Ono - jednání se zvířaty na jatkách taky není nic, na co by člověk ať už jakékoliv barvy či původu mohl být nějak pyšný. Lidi jsou prostě svi*ě a zvířata mají smůlu - já se s tím nemůžu srovnat od malička. Na druhou stranu - ty děti a lidé jiné rasy taky nemohou za to, kde a jaké se narodily. Všechno je na tom světě kruté a nesmyslné ! a nic s tím nenaděláte...

culdabulda1*

hodnocení

0x
Co si o tom myslime.
Myslim, ze kdybys tu prilezitost mel, tak je do tech konzerv stejne nerozemeles.

janm*
hodnocení

0x

Jj. Ale něco přece můžete udělat, když se vám to nelíbí, můžete výrazně omezit konzumaci masa nebo se stát zcela vegetariánem, protože vše ostatní se dá měnit jen velmi těžko, pokud ale každý nabyde takového správného vědomí a zařídí se podle toho celkově se to pro zvířata zlepší, nebude takový odbyt nebude tedy tolik chovu lovu a jatek v takovém objemu, nebude poptávka nebude nabídka...Jinak souhlas opravdu není rozdíl mezi tím když zabijete psa kočku žraloka nebo třeba krávu na jatkách vše jsou to živí tvorové, ovšem ty zvyky některých národů pojídat zvířata za živa nebo položiva jsou v každém případě odsouzeníhodná jde o klasické týrání a to je u nás trestné a postižitelné, leč kdo to u nás praktikuje tak to dělá v skrytu chlubit se tím nebude že...sadistů je mezi lidmi dost...

janm*

P.S. V dnešní době u nás se to má tak, že kdyby si lidi měli sami dobytek porazit a zpracovat tak je mnoho lidí raději bez masa, jenže protože dnes maso "roste v supermarketech" tak to vlastně nikomu nedojde...tím pádem "nevadí", kdysi jsem u tohoto řemesla pracoval takže vím o čem mluvím, nikdy více...

culdabulda1*

@janm

- to je těžké ! - na jednu stranu se lidé snaží maso pokud možno nejíst a na druhé straně se masem klidně a bezstarostně plýtvá a zkažené se vyhazuje ! A skalní "masožravci" se ještě těm chudákům vegetariánům i zvířatům posmívají - a "s nohama nahoře" zblajznou všechno, co běží kolem ! - a pak do toho míchejte nějaký "rasismus" .

Ovšem. Pan Jezevec omezí konzumaci masa, což totálně zdrtí slovenské cikány natolik, že přestanou bestiálně mordovat psy.

*smich**smich**smich*

Tak jestli se takový mozkový zkraty stávají vegetariánům, tak to radši budu obcházet všechnu zeleninu uctivým obloukem .

Ovšem pokud to měl být fór - tak ten sednul .

janm*

culdabulda

Tak za druhé nemůže nikdo ručit, to je prostě jejich odpovědnost a svědomí, ba nemá cenu ani takové lidi k ničemu nabádat protože to zkrátka "nepochopí", čili jediná cesta pokud se mi něco nelíbí nedělat to sám nebo to aspoň výrazně omezit aby se právě předešlo plýtvání a zbytečně nadměrnému tracení životů a to lze snadněji , není přece nutné mít maso 3x denně, (hodně lidí to má 3x denně 365 dní v roce ) úplně stačí dvakrát třikrát za týden třebas... a je to i zdravé...všeho moc škodí...ale to je na každém, diskuze typu je-li masožravec nebo vegetarián či vegan hlupák , kdo z nich je na hlavu padlý to opravdu nemá žádný smysl, to si musí každý určit sám

janm*

promon-

Vtip to není, je to o tom, že co se mi nelílbí nebudu sám přece dělat, jestliže to p. Jezevce zděsilo a chce přijmout nějaké kroky ke zlepšení ve svém životě tak má možnost, co se cikánské komunity týká tam je to o tom, že je to nejen tento problém, měl by se to pokusit řešit stát třeba náhradní výchovou, neboť je známo, že mnoho dětí romů cikánů vychovaných v náhr. rodinách nebo v domovech vedou v podstatě docela normální a bez problémový život anebo při nejhorším vždy o něco lepší než ten co vedli byli-li součástí patologické komunity...Léčit komunitu jako celek se pak neobejde bez toho aby se ti lidi naučili udělat si tam vlastní hierarchii na základě vlastních hodnot tam kde toto funguje je také známo že s nimi není problém nebo nikoli až takové závažné problémy to je ovšem běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem, jednou to ale tam stát donutí to nějak řešit...

janm*

Však jak se měnil a mění svět? Většinou tak, že vždy někde někdo začal sám dělat věci jinak, ne přesvědčováním ale vlastním příkladem pak přitáhl pozornost ostatních, kteří to také zkusilli tak, a protože se jim to líbilo, za několik let desítek let a stovek let to pak většina začala dělat "jinak" protože to většina přijmula "osobně" a každý osobně si myslel že dělá to "nejlepší" co v dané chvíli může udělat, po čase pak přicházeli zase další a další lidé kteří věci dělali jinak a zase jinak a na to vždy ten zbytek za nějaký čas reagoval a reaguje a změny se začnou dít...Takové ty "násilné změny" ve způsobu "revolucí" často ztroskotávají v plnění svých ideálů zejména proto, že většina lidí není zkrátka osobně přesvědčena o užitečnosti jiného přístupu, čili jedině osobní přijetí a osobní změna to je to co ve výsledku hýbe masami a potažmo za nějaké to století i celým "světem"...

jezevec*
hodnocení

Mno, já určitě nejsem vegetarián a nějaký to prasátko a kravička už v mých útrobách skončilo, ale aby malí parchanti bestiálně mučili a zabíjeli psy jenom pro zábavu, z toho se mi dělá zle. On je fakt rozdíl, jestli je prase ve zlomku vteřiny omráčeno a pak vykrveno, nebo jestli někdo z dlouhý chvíle polije toulavýho psa benzínem a pak ho zapálí, nebo ho pomalu škrtí kusem drátu. Cikáňata se neobrátí na pravou víru jenom proto, že nějakej osel stovky kilometrů od nich přestane jíst maso. To jejich chování vůbec nesouvisí s lovem, nebo jatkami, o kterých píšeš. Chápu, že v těchhle osadách to chodí trochu jinak a ta mláďata tam moc následování hodných vzorů nemají. Já když vidím nějakou reportáž z těch jejich osad, nevěřím vlastním očím. Vzpomínáte třeba ještě na příběh "tukabel"? Jsou tohle vážně ještě lidé?

Není to ta soudružka z EU, co rozhodla o zrušení aut se spalovacím motorem a neřeší teď infrastrukturu pro nabíjení elektromobilů? Inteligencí by to odpovídalo ..

janm*

jezevec

Určitě trpí více zvíře které je týráno, ať jakkoli, ale musím vás /tě/ zklamat, na jatkách zvířata také trpí, to jen pro lidi se vypráví taková pohádka o rychlosti bezbolestnosti "klidné smrti"...tam ale žádný klid nevládne, je to taková vždy trochu "vyhlazovací akce jako vystřižená z nějakého válečného koncentráku" masa zvířat (lidí) je někam většinou "surově" (jinak by to bylo pomalé zdržovalo by to) nahnána,(často za příšerného řevu ) či pověšena za nohy (dle toho oč se jedná) a pak zabíjena...Myslíte že ta zvířata která to vidí že jsou v klidu? Kdepak stres je vysoký a je to i jeden z důvodů "zkaženého masa" (stresovými hormony, kdy maso mění své fyz. a chem. vlastnosti špatně se pak využívá zpracovává apod.) No a teď si představte sebe ve stejné situaci, vyklopí vás z náklaďáku budou vás popohánět občas někoho nerozumného pořádně přetáhnou nebo dobijí a před sebou vidíte cíl své cesty...možná to není takové týrání jak v té cikánské komunitě ALE svým způsobem to utrpení pro ty zvířata stejně je, maximálně o trochu menší a možná kratší...

007cz

Ra252. Cha cha cha, chi chi chi, cho cho cho.

To Janm :

To o těch jatkách jste fakt někde v praxi viděl, nebo jsou to takový ty veganský legendy z hladu? Pokud jste to skutečně viděl, tak předpoklárám, že jste ta jatka, kde se tak brutálně zachází se zvířaty nahlásil na okresní veterinární správě. Přece byste nenechal týrat zvířata ! Jak to dopadlo?

janm*
Promon-Ano viděl a slyšel v reálu ..Týrání jsem nahlásil byť nešlo zrovna o jatka (chov dojnic kopání do vemene),ne sice přímo vet.spr. neboť jsem napřed chtěl řešit situaci mírnější cestou,tj. domluvou, nicméně v daném podniku se tím kompetentní osoby nechtěly zabývat a později jsem to už nezaznamemal...případ je stár 22 let...U těch jatek, vždyť tam se veterináři motali dokola, jak chcete nahlásit popohánění zvířat? Dnes jsem již mimo tyto obory,ale co se jatek týká chápu že lidé chtějí ukonejšit své svědomí, jenže ta praxe je opravdu trochu jiná, některé ty věci jsou totiž součástí přímo techn.postupu např. drůbež apod., A tak můžete to zkusit nahlásit že by změnili postup na techn. lince?
janm*
Pouze konstatuji, jsem dalek tomu chtít někoho o něčem přesvědčovat to si musí každý přebrat sám, a pokud o to někdo stojí,myslím že není zas až takový problém si návštěvu jatek zařídit a sám si vyhodnotit jak se mu to líbí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]