Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou andělé chlapi

Od: junkers* odpovědí: 20 změna:

Vyšší druh stvoření, o kterém se píše v Bibli jsou andělé, cherubíni a tak. Všechno bez výjimky chlapi. Má někdo zdůvodnění proč andělé zásadně nikdy nejsou ženský? Jako neberu, že něčí matka/manželka je "anděl", to bych mohl říct i o mém psovi ..

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

3x

Vždyť sis odpověděl sám už v prvních třech slovech! Protože andělé jsou "vyšší druh stvoření". Takže muži! *smich**smich**smich*

hodnocení

2x

Otázka: Andělé jsou muži či ženy?
Odpověď:
Bible nepodporuje myšlenku zda jsou andělé muži či ženy. Kdykoli je andělovi v Písmu pohlaví konkrétně "přiřazeno", je to mužské pohlaví (Genesis 19:10-12; Zjevení 7:2; 8:3; 10:7). Nicméně to nemusí nezbytně znamenat, že andělé jsou muži. Matouš 22:30 vvypadá jako kdyby byly andělé "bezpohlavní", jako kdyby neměli pohlaví: "Však při vzkříšení nebudou se ani ženiti ani vdávati, ale budou jako andělé Boží v nebi."Jestli se andělé neplodí, pak ani nepotřebují pohlaví, alespoň ne ve smyslu lidského rozdílu pohlaví.
Podobně Bůh vždy o sobě mluví v mužském rodě, ačkoli Bůh není ani muž ani žena. Bůh používá mužský rod když mluví o sobě protože to přiměřeněji popisuje kdo On je a co On dělá, hlavňe v patriarchálních kulturách ve kterých byla Bible napsána. Jestli by měli andělé v nějakém smyslu pohlaví, Písmo by naznačilo že jsou převážně nebo všeobecně muži. Je více pravděpodobné že andělé jsou bezpohlavní právě tak jako je bezpohlavní Bůh, a mužského rodu se užívá aby popsal je a jejich roli v službě Bohu.

gotquestions.org/...

joudic*
hodnocení

2x
protoze v dobe vymysleni pohadek pro plebejce byla zena jen automat na decka a mikrovlnka

rv*
hodnocení

1x

Já bych se orientoval podle toho, jestli má anděl pinďíka. Je-li tam, je to chlap jak poleno.

hodnocení

1x

Tvoje starosti bych chtěl mít. Nebo vlastně ani nechtěl.

vilik*
hodnocení

0x
Já jako fakt nevím, co je na tom k diskuzi.
Jsem muž.
berger*

Vilíku,takovýhle? *sok* /snad mne za to Stefany Anne Lloyd nebude žalovat/ :)

Proč jsou andělé chlapi
vilik*
Neskromně říkám, že podle mínění sice nepříliš statisticky významného, ale k mé spokojenosti dostačujícího konkrétního vzorku žen, jsem o něco malinko hezčí.

72mona3*
hodnocení

0x

Anděl měl být poslem a tuto "práci" vykonávali muži, nebo ne? ;)

Když si dnes zadáte do vyhledávače heslo anděl, vyjedou vám spíš obrázky dívek (žen). Slovo anděl je spojeno s krásou až nadpozemskou. Máte nadpozemsky krásného psa? *smich* M.

hodnocení

0x

"Moje žena je anděl."

"Ta moje ještě žije"

junkers*
hodnocení

Jedubabicka: Jo, to je dobrej "špek" *smich*

hodnocení

0x

Tak to VELIKÝ pozor !

Napsat o někom, že je chlap je dnes na basu.

Viz třeba v Británnii - když někoho umlátíte řetězem, no problem. Ale jak napíšete o nečem, co doktoři přešijí že je chlap, jdete do báně !

idnes.cz/...

Holt nová doba, nové vzory, noví hrdinové *blee*

berger*

Jejda,to asi abych se rozloučil. Obávám se,že za tu fotku z 12,27 dostanu doživotí anebo popravu za úsvitu. I když,ten chlap na fotce není překopaný,ale umělec. Snad mám šanci.

still10k*
to berger: Nuze pro jistotu si sbalte bagl a kupte letenku na Seychely. Kdyz prijde obalka s pruhem, zdrhejte *smich*
nickwharton

"umlátíte řetězem, no problem" - jen pokud máte správnou barvu pleti nebo náboženství.

liska5
hodnocení

0x

Myslím, že brzy i takový dotaz bude smazán. Např. na Bornholmu už maj jen jedny společné záchodky /luxusní/ - To pro genderový klid.

culdabulda1*
hodnocení

0x

@junkers

- to těch ženskejch nemáte dneska ještě všude dost? *smich* - alespoň ti cherubínci by nám mohli zůstat, nežli se i na ně zaměří nějaká ženská, či genderová lobby ! *bum*

liska5
hodnocení

0x

No, někdo musí dělat!

Když se chlapi budou vznášet...

hodnocení

0x

Sice nedám konkrétní odpověď na otázku, ale

tihle andílci vás jistě potěší !

michalverner
hodnocení

0x
Je opravdu v tomto případě tak důležité znát pohlaví?Na tyto otázky dnes hlavně není korektní se vůbec ptát jelikož by se menšiny mohly cítit nekonfortně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]