Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem si nechal dát tejpy na patu, mám patní ostruhu, na kterou žádná léčba dosud nezabrala. Chci se zeptat, zda jste to někdo absolvoval a s jakým výsledkem? Je třeba to zopakovat nebo pomohlo hned? Zatím žádnou úlevu nepociťuju. Děkuji všem za odpovědi.
Nepomohlo mi ozařování, ani rázová vlna. Až jsem na rehabce dostala radu - 1 - 2 kg mořské soli (kupuje se v kilovkách ve zdravé výživě asi 30,- Kč/kg) nasypat do pekáče/plechu a ohřát v troubě na 40 st. Pozor ! Dost dlouho drží teplo a hrozí popáleniny. Každý večer zabořit nohy do teplé soli a a nechat je tam až do schládnutí soli. Druhý den ohřát tu stejnou sůl a opakovat po dobu 14 dní.
Je to už více roků a nemám s ostruhami problémy.
Tak já jsem přesně tohle před nedávnem řešila. Příšerná bolest, nemohla jsem už ani došlápnout. No a pak jsem našla radu na ty zelné listy. Ale nic jsem nenahřívala! Pouze jsem uloupla list zelí a přiložila na chodidlo a zabalila trochu do igelitu, aby se mi to neposunovalo a na to natáhla ponožku. Suchou. A ráno jsm koukala jako blázen. Bolest mne přešla. A právě proto, že byl list čerstvý, tak jsem cítila takové slabé chlazení. Bylo ale příjemné. Pak jsem ještě pro jistotu pokračovala ještě 3 dny a od té doby mám pokoj. Ale hlávku zelí mám od té doby pořád doma, pro případ, že by se to vrátilo. Ne tu samou, samozřejmě , ale mám ji mimo obytnou místnost, uloženou v chladu ve sklepě. Tam vydrží dost dlouho. Tak jsem asi teda neměla tu ostruhu, když mi to zelí pomohlo. Ale podle všech příznaků se to tak jevilo. Tak to zkuste ještě jednou, ale zelí nijak nenahřívejte, tím mu asi odeberete tu účinnost. Prostě čerstvý list namotat na chodidlo a nechat přes noc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.