Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolikrát jste již tuto zimu sebou švihli

Od: junkers* odpovědí: 18 změna:

Já zatím 2x, bez následků. Jednou chodník nevelkého významu a teď lesní cesta. Jak je na tom ctěná poradna?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já na tuhle otázku odpovím až v březnu. Teď s tady budu vytahovat a za hodinu sebou švihnu a něco si ulomím. Tak to teda néé. Na to se nachytat nenechám...:-D

hodnocení

2x

Já jsem na Vysočině posledních 15 let zimu neviděl, nevím, kde furt TV berou ty kalamity.
Za mladých let jsem vylezl na zahradu a skákal do sněhu.
Máma nás pouštěla na led až když bylo aspoň týden 10 pod nulou.
Dneska jsou 3 cm sněhu, -3 stupně a půl republiky je v hajzlu a ještě se tomu diví.

// Jo a abych vlastně odpověděl - zatím nešvihl.

mil®
hodnocení

2x

Zatím ani jednou, i když pár smyků už bylo. *tanec*

hodnocení

2x

V zimě naštěstí zatím ne. Vybrala jsem si to v létě, kdy jsem kolem škrtla o obrubník, sedřela rameno a narazila koleno. Po této zkušenosti jsem hodně opatrná. Sice cyklostezka dnes již uklizena, ale ne moc pečlivě, místy jsou takové zmrazky, tak to jsem se trochu bála, ale dojela v pořádku.

hodnocení

2x

Teď jsem se vrátila z venčení psa, byla to hrůza, doslova jsem se ploužila, 90% chodníků nschůdných, nevm proč jezdí ta mašina a sníhu udusá, to by bylo lepší to nechat, na okraji to pak roztaje a je z toho led, nevím proč nesypou.

chodnik
hodnocení

2x

Novinka v Olomouci. Chodníky se neuklízí a "Zelení" si prosadili, že se nesmí ani solit neboť voda se solí stéká do zelených trávníků. Cesty jsou vysolené. Letos dva tanečky na ledovatém chodníku s mírnou roznožkou jsem ustál.

hodnocení

0x

Dobře. Chodit umím, stabilitu držím, takže se zatím žádný pád nekonal.

hodnocení

0x

Já jen jednou, na místě, kde je za normálního počasí štěrk :-D

06.02.19 13:55
hodnocení

0x

0

smode*
hodnocení

0x
Zatím 1x, na začátku prosince na schodech - a to byly 3°C. Poté měsíc v posteli s naraženými zády - první týden jsem skoro nespal. Naštěstí bez následků. Tedy na toto pozor i když je mírně nad nulou.

hodnocení

0x
Tuto zimu zatím nula, ale dnes to bylo jen tak tak. Ustál jsem to.

hodnocení

0x

Zatím nic. Nohy si lámu v létě a to bez upadnutí.

hodnocení

0x

V úterý zde bylo deset pod nulou. Šla jsem do pekárny, kam vede asi osm schodů. Tyto schody byly pokryty vrstvou ledu. Přede mnou šel pán, tedy šel, chvíli postál pod schodama a asi přemýšlel, zda to nevzdá. Pak to přece vyšel, ale s rukama v kapsách, což mne šokovalo. Následovala jsem ho, ale zábradlí jsem se držela jako klíště. Sůl by stejně nefungovala a prodavačkám je to bud jedno, nebo nemají, čím by schody posypaly. Nakonec jsem rohlíky donesla v pořádku. ;)

nov

Sůl pomůže vždycky, stačí posypat a za nějakou chvíli je led porušený a už to neklouže.

farm
hodnocení

0x

No namrzlo by tady bylo, člověk se pohybuje jako po...ý, ale rychle to taje a také nepřetržitě fachčí úklid. Obdrženo asi 5x řádně mokro v botech (lepím podrážky Herkulem, asi to není ono :-D).

hodnocení

0x
To záleží na tom, jak kdo dává pozor a jaké má boty. Mám jedny boty Rieker na podpatku, ale mají dobrou podrážku, nekloužou. A snažím se chodit pomaleji, když vidím led. Jsem opatrná. U nás nikdo neposypaval solí nebo štěrkem cestu. Bohužel.

liska5
hodnocení

0x

Nula. Spadnout prostě nesmím, když mám tu endoprotézu. Na zrádné cesty navlíkám na boty nesmeky. Dobrá věc! Do terénu pak s hůlkama.

amper1
hodnocení

0x
Nestrašte, jestli si namelu, už mě nikdo nedá dohromady. Je ve mně víc šroubů, než má Aleš Valenta na pomníku :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]