Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koukáte na staré české filmy?

Od: nikc® odpovědí: 13 změna:
Zdravím. Dneska jsem koukala na Dynastie Nováků - seriál. A když vidím ty herce, kteří byli mladí a dnes už jsou starý, někteří mrtví, tak nevím, jestli se tomu smát nebo brečet. Mladý pěkný Kaiser, Brzobohatý atd. Pak jsem si uvědomila, že jsem taky vlastně zestárla, nejen oni. Tak mě smích přešel. V tom jsme všichni na stejné lodi.
doplněno 03.02.19 12:16: Člověk si uvědomí, že ti herci byli mladí a dneska už nejsou a že sám byl taky mladý a čeká ho stáří.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

4x

Už se moc nedívám, ale když tak ano od 30 let včetně (tedy dá se říct "od počátku") až do cca 80 let (včetně) to většinou stojí za to,vždy ne ale většinou ano, byli skvělí herci režie i scénář či předloha, zato dnes většinou nic moc, vyjímky samozřejmě existují ale...dnes mi to připadá často takové celé "jalové" jakoby už "neuměli tohle řemeslo" ale třeba se pletu třeba je to jen můj subjektivní pocit...to stejné u zábavních pořadů jakoby úpadek?

hodnocení

2x

Zrovna koukám na Wericha (U nás v Kocourkově) a co by potom říkal člověk u těchto ještě starších filmů? Občas probírám u starého filmu, kolik je ještě žijících herců(hereček) v něm. Někdy je to velmi zajímavé, že napočítám jednoho, dva až tři z celého filmu. Např. nyní zesnulá M.Kysilková, byla předposlední žijící v hlavní roli, v pohádce Princezna se zlatou hvězdou, zůstal už jen J.Zíma. Ano, všichni jsme na stejné lodi a dobré si to uvědomovat, protože staří budeme jednou všichni, někdo už je nyní a někoho to ještě čeká. Horší je, když zemře ještě relativně mladý, viz. K.Slunéčková v těch Novácích, nedlouho po jejich natočení zemřela v 49 letech!

hodnocení

Na tu Sluneckovou jsem taky pomyslela.

culdabulda1*
hodnocení

2x

já furt říkám, že ten život nemá žádnej smysl - počkejte si, až budete ještě starší, pak to řešit přestanete ...

hodnocení

2x

Samozřejmě, že koukám. Ono totiž na spoustu těch nových se bohužel koukat nedá*smich*

Mimochodem, je mi 63 let a nejraději mám filmy z třicátých let, popř. filmy z doby mého mládí (60-80 léta).

hodnocení

Taky koukám ráda na staré filmy, i ty že 30. let. Poslední dobou dávají na ČT1 pohádky 30, 40 let starý. Jako zrovna teď.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano, také mám rád staré české filmy (kvůli našim hercům). Nyní jsem např. našel na YouTube (pod pojmem "komunistická propaganda") celou dávku filmů, které jsem ani neznal. Je to poučné, ale chce to velkou trpělivost odkoukat to (něco je dost velká síla a hrůza). Ovšem, doporučit to mohu každému, kdo se chce poučit o době minulé (a třeba to porovnat s dobou současnou). Zdravím!

culdabulda1*

no ona ta dnešní propaganda si s tou komunistickou vůbec nezadá !

culdabulda1*

a když poslouchám projevy některých dnešních politiků, anebo čtu vyjádření četných příslušníků naší "kulturní fronty" tak si připadám jako v 50-letech, nebo v dobách "normalizace" ! :-P

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. I já mám ráda staré filmy. A když jde nejdřív hodně starý, ještě černo-bílý film, uvědomuju si, jak v tu dobu všichni nepřirozeně mluvili, jak to hraní přeháněli, jak to bylo mile úsměvné. Např. nepřekonatelné: "Vážená dámo, přijměte můj ruky cel a hluboké koření." A pak stejní herci již v barevném filmu. Jaký je to rozdíl v oblékání, účesech, ve stylu hraní. Jak velká je to změna. A to, jak ti herci stárnou, ve mně nevyvolává smutek. Spíš se mi líbí, že mají možnost sami sebe vidět zamlada a jejich děti mají krásné vzpomínání. To my ostatní nemáme. My stárneme bez záznamu *smich*. Ida

vilik*
hodnocení

0x
Docela by mě zajímalo, koho urazil můj odstraněný příspěvek, v kterém jsem konstatoval, že mnoho herců z těchto filmů už nežije.
Tato forma moderování diskuze mi přijde veskrze zvláštní, skoro až směšná.
hodnocení

Já to ani nečetla, tak nevím, co tam bylo.

farm
hodnocení

0x

Mám v oblibě ještě starší filmy z doby babiček, na DVD je mám v kvantu. Připadá mi, že černobílí museli víc hrát, hodně uměli. Líbila se mi Lída Baarová, jenže teď po přečtení útlé knížky Věc: Vlasta Burian už tomu tak není. Svědčila po válce proti němu, že zval do své vily Němce - poslední hřebíček. A to byl kdysi její výrazný ctitel - až zasahovala manželka Nina. V případě rodiny Goebelse zase Hitler. Tak nakonec vlastně pěkná káča, krásná Liduška. Co z toho měla? Ale vrací - s jinými prvorepublikovými herci - mi krásné časy mladosti s babičkou.*zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]