Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televizní reklamy, všimnuli jste si?

Od: clayman® odpovědí: 24 změna:

Zdaleka největší část tuzemských reklamních investic je stále alokována do televize. V ceníkových cenách bylo loni v tomto mediatypu proinzerováno více než 50 miliard korun. Televize si navíc udržela velmi slušné tempo růstu, na kterém se podílelo jak opětovné zdražení cen reklamy, tak i další navýšení počtu odvysílaných reklamních sdělení, komentuje pravidelné celoroční výsledky Tomáš Hynčica, Bu/....

Všimuli jste si? Si vždycky vzpomenu na návštěvu SRN po revoluci a šoku, kolik mají reklam v TV. A už to máme zde. *smich2*

Myslíte, že dojdeme až tak daleko jako v US? Co jsem měl možnost vidět běží pořad a každých cca 3-5 minut je přerušený reklamnou či dvěma. Dobře je to vidět na amerických sitkomech (Teorie třesku apd), kde jsou takhle časté předěly, které jsou k tomu dělané. :-D Dávám tomu 5 let, to by bylo, abychom je netrumfnuli!

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, je nutné si přiznat, že komerční TV vysílají reklamu a tu (k jejich nelibosti, protože z ní mají příjem) občas přeruší kouskem nějakého pořadu (který je pro ně výdej / náklad). Dále si přiznejme, že tu TV reklamu platí všichni spotřebitelé (i ti, kteří komerční TV nesledují), protože náklady na její výrobu jsou zahrnuty v ceně zboží či služeb. Tím financujeme vysílání komerčních TV a ani nevíme, o kolik peněz se jedná (u veřejnoprávní TV je znám přesně koncesionářský poplatek). Zdravím!

janm*
hodnocení

5x
Právě kvůli reklamam se už moc nedívám

hodnocení

3x
Pro reklamy jsem měl vždy pochopení, platí nám ty pořady. Ale je fakt, že loni počet reklam narostl skokově na hranici sledovatelnosti. Už mi to taky začíná hodně vadit. Kvůli děckám to neudělám, ale za sebe bych tv kolikrát vyhodil. Zprávy si počtu na netu - ty které mne opravdu zajímají, pěkné filmy a pořady jsou taky online. Nemyslím, že bych o něco zásadního bez tv přišel... A jak píše Ben - nejhorší na tom je, že reklama nás otravuje a ještě si ji musíme zaplatit v ceně výrobku. Pravda, drtivá většina zboží z reklam ani za to nestojí - proto taky ty reklamy :)

slavo*
hodnocení

2x

Mě spíše zaráží nebo překvapuje, když je přerušen program reklamou a přepnu na jiný program tak tam je reklama také.

Takže téměř ve stejný okamžik začíná běžet reklama i na ostatních programech - proč.

Těch reklam je tolik, že nedávno jsem měla rekord - přepínala jsem kvůli reklamě a celkem jsem to musela přepnout 8x a teprve pak byl program bez reklamy. Neskutečné. Nebo jsem jednou měla ruce od těsta, tudíž nemohla přepnout, tak jsem počítala jen tak, kolik reklam bylo v jednom bloku. Bylo to na óčku a těch reklam bylo 16 za sebou.

Reklamy se snaží vysílat ve stejný čas, aby divák nemohl "utíkat" jinam během sledování pořadu.

hodnocení

0x
Na ČT2 a ČT24 reklamy tolik nejsou. Mně tolik nevadí, dojdu si mezitím pro čaj nebo na WC a je to. Nebo si oddychnu. Je to jako přestávka. Ale někdy to ruší, když koukám na něco fakt zajímavého, napínavého.

hodnocení

0x

V zásadě je to správně. Nic není zadarmo - buď platíš penězi nebo "platíš" sledováním reklam.

Za necelé dvě stovky měsíčně mám na satelitu několik desítek placených kanálů bez vkládaných reklam.

neznala*

Jethro - protože jsem neználek, prosím, o sdělení asi "balíčku", který si platíte. Byl by to asi vhodný dárek pro prarodiče.

Skylink Multi, standardní cena 339 Kč, já ji mám v akci za polovic (skylink má nějaké akce co chvíli)

skylink.cz/...

nene*

Jethro: Zadarmo jsou: sloboda, zdravi, pohoda ...

Televizi jsem zhruba pred sedmi lety vyhodil. Zadarmo mam spoustu volneho casu a zadne toxicke reklamy :) (podotykam, ze v pc jedu na Linuxovem distru, ktery je taky zadara a bez reklam) ;):-D

lucie*

...vy co nemáte tv,platíte kons.polatek?museli jste nějak dokazovat,že nevlastníte přístroje pro sledování?

nene*

Lucie: ne, koncesionarsky poplatek, pokud nemate TV a radio, platit nemusite. Staci cestne prohlaseni, ze to nevlastnite a je to vyrizeno. Do prilohy jsem jim napsal, ze i pripadna kontrola je u mne vitana, ze jim rad prokazu, ze ty pitomosti doma nepouzivam, nemam je a nevlastnim je ... :)

Koneckoncu, oni maji metody, jak zjistit, zda sledujete TV nebo nikoli. Oni Vam musi dokazat ze ano, vy nemusite dokazovat ze ne ... :-D

xnene

Pokud máte internet tak musíte platit poplatky jak za tv tak i rádio ! Kontrola může dokázat, že příjem máte přes signál a možnost sledovat programy jaké chcete a dostane klidně pokutu a penále za roky neplacení zpětně. Osvobozeni od poplatku jsou jen zcela odpojeni, chudí a nějak postižení. Už by bylo načase definitivně tyto poplatky zrušit!

xnene - už se to tu řešilo mnohokrát, třeba zde.

robokazik
hodnocení

0x

Na televizi koukám velmi velmi málo, v dněšní době jsou pružnější kanály. Ona ta televize žije z reklamy, jak napsal ben, vysílá ty programy proto, že chtějí ať koukáte na reklamu. Pokud by jste koukali jenom na reklamu, budou nejspokojenější. Oni nechtějí pouštět filmy, to dělají z nutnosti vás přitáhnout k obrazovce.

nene*
hodnocení

0x

Syn jednou poznamenal: "Uz mne stvou. To si dovoluji primoc. Reklamy prokladaji filmem" :) :) To mne naramne pobavilo, televizi jsem vyhodil (je to asi 7 let, co tu urvanou krabicku doma nemame a opravdu nam nechybi) ;)

Vyhodte to. Nebo to alespon zvazte. Neutrpite tim zadnu ujmu, financni uz vubec ne ... verte ;)

lucie*
hodnocení

0x

..mě spíše udivuje,že to funguje...no asi to funguje,když je o reklamu zájem,asi na to lidi "skákaj".Jak začla reklama na Nově cca v 94-tém tak jsem na to jako dítě skočila (ale kdo tenkrát né,že?:-D) jakože Mr.Propper lépe čistí a Jar dělá obláčky...ale dnes?

hodnocení

0x

Když je to film, nebo pořad, který mě zajímá (namátkou třeba Máme rádi Česko), tak si to pak stáhnu a v klidu pustím bez reklam. Nebo třeba Moje tvář má známý hlas. To si stáhnu a pak to "projedu" a pustím si jen co mě zajímá, bez reklam a bez těch zbytečných keců okolo.

doplněno 01.02.19 08:57:

Opravuji, "Tvoje tvář...".

hodnocení

Moje vize je, že jakmile skončí současné TV vysílání a přejde se na T2, tak já už nepřejdu a budu mít už jen v TV internet a filmy. Ale ačkoliv si tu hromadně myslíme, že to s reklamou už TV přehnaly, stále jim sledovanost neklesá. *nevi*

Za naši domácnost můžu říct, že sledujeme pouze ČT1, Prima Cool (sporadicky) a to je vše. Pokud mám slabou chvilku a vidím v programu zajímavý film kouknu chvíli na Primu/Novu a při prvním reklamním bloku končím s hláškou "já blbec, zase jsem naletěl". Po reklamách už stejně většinou nevím jaký film mám rozdívaný, tak vypínám. *vezen*

culdabulda1*
hodnocení

0x

reklamy neřeším, neboť mám settobox s nahráváním, takže je při sledování filmu přeskakuju, ale když je reklama vtipná, tak se mi nejen líbí, ale nechám se jí s radostí i ovlivnit tak, že si doporučovaný výrobek vyzkouším.

Jako např. Skyr - pro sílu mužů a krásu žen, který teď kupuju pravidelně - jen škoda, že původní tvar reklamy změnili - takže v současné její podobě bych si výrobku ani nevšimla.

js*
hodnocení

0x
Tak to není pravda. Platím si balicek na skylinku a nejenže je tam na všech těch kanálech každých 10 min. reklama tak všechno jede pořád dokola! Dokáží i jeden díl mlet roky a to třeba 3x denně! Strašné co si tady dovolí a nic stím nejde udělat. Vysm
ějou se vám!

js*
hodnocení

0x

Nejhorší je že komerční reklamy jsou i v placených balíčcích Skylinku úplně normální, (i ve všech filmových), a to každých cca 10 min. a dost dlouhé! Operátorka to ovšem popírá! Něco nehorázného co si tady už dovolí!

(Konkrétně mluvím o balíčku Flexi 10 za 299kc /m)

hodnocení

0x

Už je mi to fuk. Vím, že já s tím nic nenadělám, tak jsem to přepínání vzdala a vydržím to, protože už vím, že to mají načasované všechny kanály na téměř stejnou dobu. Oni také nejsou pitomí a vědí, že lidé přepínají, aby se reklamám vyhnuli a mají to načasované souběžně. Takže pak vlastně skáčete z reklamy do reklamy. Jsme holt chyceni v reklamní pasti...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]