Nejste přihlášen/a.
Zdaleka největší část tuzemských reklamních investic je stále alokována do televize. V ceníkových cenách bylo loni v tomto mediatypu proinzerováno více než 50 miliard korun. Televize si navíc udržela velmi slušné tempo růstu, na kterém se podílelo jak opětovné zdražení cen reklamy, tak i další navýšení počtu odvysílaných reklamních sdělení, komentuje pravidelné celoroční výsledky Tomáš Hynčica, Bu/....
Všimuli jste si? Si vždycky vzpomenu na návštěvu SRN po revoluci a šoku, kolik mají reklam v TV. A už to máme zde. ![]()
Myslíte, že dojdeme až tak daleko jako v US? Co jsem měl možnost vidět běží pořad a každých cca 3-5 minut je přerušený reklamnou či dvěma. Dobře je to vidět na amerických sitkomech (Teorie třesku apd), kde jsou takhle časté předěly, které jsou k tomu dělané.
Dávám tomu 5 let, to by bylo, abychom je netrumfnuli!
Dobrý den, je nutné si přiznat, že komerční TV vysílají reklamu a tu (k jejich nelibosti, protože z ní mají příjem) občas přeruší kouskem nějakého pořadu (který je pro ně výdej / náklad). Dále si přiznejme, že tu TV reklamu platí všichni spotřebitelé (i ti, kteří komerční TV nesledují), protože náklady na její výrobu jsou zahrnuty v ceně zboží či služeb. Tím financujeme vysílání komerčních TV a ani nevíme, o kolik peněz se jedná (u veřejnoprávní TV je znám přesně koncesionářský poplatek). Zdravím!
Mě spíše zaráží nebo překvapuje, když je přerušen program reklamou a přepnu na jiný program tak tam je reklama také.
Takže téměř ve stejný okamžik začíná běžet reklama i na ostatních programech - proč.
Těch reklam je tolik, že nedávno jsem měla rekord - přepínala jsem kvůli reklamě a celkem jsem to musela přepnout 8x a teprve pak byl program bez reklamy. Neskutečné. Nebo jsem jednou měla ruce od těsta, tudíž nemohla přepnout, tak jsem počítala jen tak, kolik reklam bylo v jednom bloku. Bylo to na óčku a těch reklam bylo 16 za sebou.
V zásadě je to správně. Nic není zadarmo - buď platíš penězi nebo "platíš" sledováním reklam.
Za necelé dvě stovky měsíčně mám na satelitu několik desítek placených kanálů bez vkládaných reklam.
Jethro - protože jsem neználek, prosím, o sdělení asi "balíčku", který si platíte. Byl by to asi vhodný dárek pro prarodiče.
Skylink Multi, standardní cena 339 Kč, já ji mám v akci za polovic (skylink má nějaké akce co chvíli)
Jethro: Zadarmo jsou: sloboda, zdravi, pohoda ...
Televizi jsem zhruba pred sedmi lety vyhodil. Zadarmo mam spoustu volneho casu a zadne toxicke reklamy
(podotykam, ze v pc jedu na Linuxovem distru, ktery je taky zadara a bez reklam) ![]()
![]()
...vy co nemáte tv,platíte kons.polatek?museli jste nějak dokazovat,že nevlastníte přístroje pro sledování?
Lucie: ne, koncesionarsky poplatek, pokud nemate TV a radio, platit nemusite. Staci cestne prohlaseni, ze to nevlastnite a je to vyrizeno. Do prilohy jsem jim napsal, ze i pripadna kontrola je u mne vitana, ze jim rad prokazu, ze ty pitomosti doma nepouzivam, nemam je a nevlastnim je ... ![]()
Koneckoncu, oni maji metody, jak zjistit, zda sledujete TV nebo nikoli. Oni Vam musi dokazat ze ano, vy nemusite dokazovat ze ne ... ![]()
Pokud máte internet tak musíte platit poplatky jak za tv tak i rádio ! Kontrola může dokázat, že příjem máte přes signál a možnost sledovat programy jaké chcete a dostane klidně pokutu a penále za roky neplacení zpětně. Osvobozeni od poplatku jsou jen zcela odpojeni, chudí a nějak postižení. Už by bylo načase definitivně tyto poplatky zrušit!
Na televizi koukám velmi velmi málo, v dněšní době jsou pružnější kanály. Ona ta televize žije z reklamy, jak napsal ben, vysílá ty programy proto, že chtějí ať koukáte na reklamu. Pokud by jste koukali jenom na reklamu, budou nejspokojenější. Oni nechtějí pouštět filmy, to dělají z nutnosti vás přitáhnout k obrazovce.
Syn jednou poznamenal: "Uz mne stvou. To si dovoluji primoc. Reklamy prokladaji filmem"
To mne naramne pobavilo, televizi jsem vyhodil (je to asi 7 let, co tu urvanou krabicku doma nemame a opravdu nam nechybi) ![]()
Vyhodte to. Nebo to alespon zvazte. Neutrpite tim zadnu ujmu, financni uz vubec ne ... verte ![]()
Když je to film, nebo pořad, který mě zajímá (namátkou třeba Máme rádi Česko), tak si to pak stáhnu a v klidu pustím bez reklam. Nebo třeba Moje tvář má známý hlas. To si stáhnu a pak to "projedu" a pustím si jen co mě zajímá, bez reklam a bez těch zbytečných keců okolo.
Opravuji, "Tvoje tvář...".
Moje vize je, že jakmile skončí současné TV vysílání a přejde se na T2, tak já už nepřejdu a budu mít už jen v TV internet a filmy. Ale ačkoliv si tu hromadně myslíme, že to s reklamou už TV přehnaly, stále jim sledovanost neklesá. ![]()
Za naši domácnost můžu říct, že sledujeme pouze ČT1, Prima Cool (sporadicky) a to je vše. Pokud mám slabou chvilku a vidím v programu zajímavý film kouknu chvíli na Primu/Novu a při prvním reklamním bloku končím s hláškou "já blbec, zase jsem naletěl". Po reklamách už stejně většinou nevím jaký film mám rozdívaný, tak vypínám. ![]()
reklamy neřeším, neboť mám settobox s nahráváním, takže je při sledování filmu přeskakuju, ale když je reklama vtipná, tak se mi nejen líbí, ale nechám se jí s radostí i ovlivnit tak, že si doporučovaný výrobek vyzkouším.
Jako např. Skyr - pro sílu mužů a krásu žen, který teď kupuju pravidelně - jen škoda, že původní tvar reklamy změnili - takže v současné její podobě bych si výrobku ani nevšimla.
Už je mi to fuk. Vím, že já s tím nic nenadělám, tak jsem to přepínání vzdala a vydržím to, protože už vím, že to mají načasované všechny kanály na téměř stejnou dobu. Oni také nejsou pitomí a vědí, že lidé přepínají, aby se reklamám vyhnuli a mají to načasované souběžně. Takže pak vlastně skáčete z reklamy do reklamy. Jsme holt chyceni v reklamní pasti...![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.