Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Omytí cibule před vařením?

Od: saletka® odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer, omýváte před tepelnou úpravou oloupanou cibuli a česnek?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

culdabulda1*
hodnocení

4x

no - když mi upadne na zem tak jo.

hodnocení

3x

Nikdy mne to nenapadlo, také očištěné houby nemáčím. Cibule a česnek projdou tepelnou úpravou, takže to nedělám. Mokrá cibulka by na pánvi pěkně prskala. :(

houby rozhodně myju a to až nakrájené, očištění nestačí, vždy se divím, co tam pak ještě je za drobná smítka.

hodnocení

2x

Ne. Není jediný důvod.

tentato
hodnocení

2x

Ano, já oloupanou cibuli a česnek omyji pod tekoucí vodou.

Stejně tak brambory, čistou mrkev. Ty koupené v síťce, ze supermarketu jsou sice oprané, ale přesto.

Když šáhnete na cibuli a česnek neoloupaný, tak na ruce máte kdoví jaké nečistoty, které nevidíte a pootáčením při loupání uvedených, se Vám ze šlupek dostane nečistota na oloupaná místa.

Také záleží, jaký tovar koupíte, pokud víte, že je česnek od nás, nemusíte mít takovou obavu, ale pokud koupíte čínský česnek, tak ten je mnohdy dva roky stár, je napuštěn a ošetřen samou chemií, aby neklíčil a vydržel ve skladech, a také tu dalekou cestu. Chemie není náš přítel.

To je jako u držadla vozíku. Tlačíte nákupní vozík, potom saháte na pytlík mouky, kostku másla. Doma to již máte kontaminované a vyndaváte si to regálů a lednice. Ale ty bakterie tam jsou už z krámu, od vozíku, od paní pokladní, od doplňovačů. Pokud vzali každý jednotlivý kus do ruky. A ve skladech také nevíte, jak to vypadá. Kontroly našly v zázemí kolikrát neuvěřitelné věci.

Přehnaná hygiena oslabuje imunitní systém. Tím nechci říct, že by měl být člověk prase, ale omývat úplně všechno, z obavy před kontaminací dotykem. je příliš.

tentato

Nemusím se děsit, nedostanu nemoci ze špíny, ani z přemíry hygieny. Mám orální očkování z dětství. Pokud sníte pár bobků z králíkárny, tak jste již imunní proti bacilům navždy.*smich*

Jinak, nemám obavu z běžné špíny, ale spíše z chemikálií.

hodnocení

2x

Nedělám to, nemá to žádný význam. Když jdu vařit, tak si umyji v prvé řadě ruce.

pb®
hodnocení

0x

Ano a to z jednoho prostého důvodu, jde to pak lépe oloupat.

Oloupaná cibule jde lépe oloupat?;);)

liska5
hodnocení

0x

Ne. Ono to je z těch slupek krásně vysvlečené do běla :) Snad jen, kdyby to bylo od hlíny.

liska5

Jiné zeleniny, i ty prané nebo v krabičkách z obchodu, tak ty peru ev. čistím / polníček, rajčata, mrkev, brambory.../ Žampiony jen čistím nožíkem, ale neloupu ani nemyju.

No když si představím v čem se žampiony pěstují. Ty teda rozhodně myju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]