Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, omýváte před tepelnou úpravou oloupanou cibuli a česnek?
Nikdy mne to nenapadlo, také očištěné houby nemáčím. Cibule a česnek projdou tepelnou úpravou, takže to nedělám. Mokrá cibulka by na pánvi pěkně prskala.
Ano, já oloupanou cibuli a česnek omyji pod tekoucí vodou.
Stejně tak brambory, čistou mrkev. Ty koupené v síťce, ze supermarketu jsou sice oprané, ale přesto.
Když šáhnete na cibuli a česnek neoloupaný, tak na ruce máte kdoví jaké nečistoty, které nevidíte a pootáčením při loupání uvedených, se Vám ze šlupek dostane nečistota na oloupaná místa.
Také záleží, jaký tovar koupíte, pokud víte, že je česnek od nás, nemusíte mít takovou obavu, ale pokud koupíte čínský česnek, tak ten je mnohdy dva roky stár, je napuštěn a ošetřen samou chemií, aby neklíčil a vydržel ve skladech, a také tu dalekou cestu. Chemie není náš přítel.
To je jako u držadla vozíku. Tlačíte nákupní vozík, potom saháte na pytlík mouky, kostku másla. Doma to již máte kontaminované a vyndaváte si to regálů a lednice. Ale ty bakterie tam jsou už z krámu, od vozíku, od paní pokladní, od doplňovačů. Pokud vzali každý jednotlivý kus do ruky. A ve skladech také nevíte, jak to vypadá. Kontroly našly v zázemí kolikrát neuvěřitelné věci.
Přehnaná hygiena oslabuje imunitní systém. Tím nechci říct, že by měl být člověk prase, ale omývat úplně všechno, z obavy před kontaminací dotykem. je příliš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.