Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lahvičky pro zamezení přístupu vzduchu..?

Od: lahvicky odpovědí: 7 změna:

Chci si koupit nějaké skleněné lahvičky které zamezí (UPLNE, nebo maxiálně možně) přístupu okolního vzduchu k obsahu lahviček. Lahvičky by měly mít objem cca 50-100 ml (a být z tmavého co nejvíc neprůhledného skla - zamezení přístupu světla). Mám to na různé "zdravé" oleje co chci používat jako doplnky stravy - např. rybí olej s omega 3, dále olej z dýnových semen a další... Na vzduchu totiž tyto rychle degradují (oxidují?). Jaký typ lahviček tedy hledat? Četl jsem něco o laboratorních nebo lékařských lahvičkách s tzv. "zábrusovým uzávěrem"... Je tohle to co hledám, pro max. zamezení přístupu vzduchu...? Nebo použít korek jako uzávěr (ale ty prý vzduch propouští), nebo gumové zátky, silikonové zátky...?

Díky za rady a tipy, snad se tu snad najde někdo kdo vaří, dělá v laboratoři/lékárně nebo řešil tyhle oleje a snad poradí.

Kdyby to někoho zajímalo- detailnější info:

Většinou se tyto oleje prodávají ve větších baleních (250 ml a více) a doporučuje se to spotřebovat do 3 měsíců od otevření láhve. Což mě se určitě nepodaří a nechci vyhazovat "polovinu" lahve kterou jsem nestihl spotřebovat včas (ty oleje jsou totiž trochu dražší). Napadlo mě tedy ihned po koupi olej, při prvním otevření z 250+ ml "velké" lahve přelít do malých např. 5*50 ml lahviček, naplnit je "maximálně" tekutinou po okraj (tak aby u hrdla lahve bylo co nejméně prostoru pro vzduch) a uzavřit "vzduchotěsným" uzávěrem (jakým ale?). Potom hodit lahvičky do ledničky nebo možná i mrazničky a vždycky spotřebovávat a otevírat jen jednu 50 ml lahvičku "at a time" a když dojde, otevřít "poprvé" druhou atd.. Tímto způsobem by se mi snad mělo podařit prodloužit životnost těchto olejů nad ty 3 deklarované měsíce životnosti po prvním otevření. Obsah každé z lahviček takto snad přijde do kontaktu se vzduchem výrazně méněkrát, než kdyby to všechno bylo v jedné velké 250ml lahvi, kterou bych otevřel třeba 250x.. Takto každou láhev otevřu jen třeba 50x... Takže obsah lahvičky bude mít kontakt se vzduchem výrazně méně-krát. Snad to bude fungovat a dává to smysl (?) (poradil mi to jeden z majitelů obchodu s těmito oleji a doplnky stravy (vitaminy atd.) obecně, takže snad jo).

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hledejte "laboratorní sklo prachovnice"a "zabroušená zátka".

Například - thermofisher.cz/...

hodnocení

0x

Ty oleje jak jednou otevřeš, tak stejně nebudou mít tu účinnost po prošlé době, nějaký ten týden ano, ale podzěji ne, i když nebudou zkažené.

prezdivkaproboh
hodnocení

Jste si tím jistý...? můžete to nějak rozvést...? Mě se to nějak nezdá... většinou se taky uvádí daleko vyšší doba expirace od výroby, ale vždy jak to otevřete tak se to smrskává na ty 3 měsíce... Podle mě by se to tímto mělo prodloužit dostateščně a říkal mi to přímo prodejce takovýchto olejů... odkud máte prosím své informace a je to opravdu pravda?

Jak můžete přezdívku Aja vyhodnotit jako muže. některé oleje hořknou, samozřejmě nějaký čas vydrží po době použitelnosti.

robokazik
hodnocení

0x

Že by CBD olejík? Omega3 po 1ml? Muhehe. No v lékárně poradí. Zábrus není vzduchotěsný, mám doma několik sklenic se zábrusy, ale na sypké hmoty. Kupte jednu a zkuste ji naplnit vodou a otočit dnem vzhůru, uvidíte jak "těsní". Nejsou 100%, to raději závit a máte klid, než nějaké zátky. Si to vygooglujte, reklamu tu dát nemohu, MOD smaže příspěvek, ale problém sehnat to není, spíš množství. Zkuste tu lékárnu. Já bych to neřešil, hlavně to uskladňujte v temnu a chladu. Jen bych doplnil průhledná lahev jde zvenčí zabarvit třeba černou barvou.

prezdivkanejaka
hodnocení

A pokud tedy závit tak předpokládám že to stačí zavírat a otevírat normálně rukou, nejsou k tomu potřeba nějaké speciálnější přístroje nebo postupy (které se postarají o to že ani pod uzávěrem fakt nebude žádný vzduch)?

A jaký uzávěr na závit by jste mi doporučoval... uzávěr z plastu asi ne... z nějakého kovu, nebo z čeho...?

nonejakejmenopr
hodnocení

Takže lahvička (fakt tak 50 ml max 100 ml vice ne (!) ) se zabrusovým uzaverem neni vzduchotesna...?

Ale za se zavítem ano?

výtka
Upozornění od sys hejkal 28. 01. 2019 22:56:02
Bylo by vhodné držet se v jedné otázce jednoho nicku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]