Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký koupit alkohol?

Od: anci24 odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit s výběrem alkoholu. Bude to dárek, takže bych chtěla něco klidně dražšího tak do 1500 korun, ale o to ani tak nejde.. spíše aby to bylo něco kvalitního co se nepije jen tak každý den. Nejlépe asi nějakou whiskey? Jen je problém, že já alkohol vůbec nepiju a už vůbec se v něm nevyznám, tak píšu sem. Za každou radu budu šťastná.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

5x

Především zjistěte,co obdarovaný vlastně pije. Já bych Vám třeba za whiskey vůbec vděčný nebyl,stala by se z toho putovní cena,poslal bych to dál... Za dobrou kvalitní vodku bych prokopl díru do kostelního okna.

nene*

Berger: "Za dobrou kvalitní vodku bych prokopl díru do kostelního okna" ... *smich2**palec*

berger*

Pro "nene" - ono to je vlastně smutné. Tuto repliku jsem používal před třiceti lety v oboru balistiky a anatomie. Zněla - Slečno,vy jste tak hezká,že by kvůli vám biskup prokopl atd... Poté následovalo to studium anatomie.. Teď už zbyla ta vodka...*smich**frajer*

lucie*
hodnocení

0x

Asi to bude problém i tak,protože Johnnie Walker,Jack Daniels...jsou whisky ,ale každý má rád jiného"kluka".

Začla bych profilovat toho člověka:-Dpro koho to je,zda si potrpí na design-limitované edice nebo jen klasiku,nejlépe znát značku kterou pije...

Já vždy volila klasiku-slivovice,hruškovice nebo nějakou limitovanou edici Absolut vodky...ale třeba hruškovicí se nic nezkazí;)u Whisky,bourbonu atd,. bych se bála,že se netrefím do vkusu.

Jaký koupit alkohol?
Jaký koupit alkohol? #2
Jaký koupit alkohol? #3

niko*
hodnocení

0x

A pije dotyčný whiskey? Já vždy kupuji spíše kvalitní víno. červené suché podle toho, co kdo má rád, nebo sladké

hodnocení

0x

Dobrý den. Ono je důležité, co osobě kterou budete obdarovávat chutná. Můžete koupit drahou whiskey a třeba jí vůbec nechutná. Třeba jste to časem vypozorovala a pokud si tou whiskey jste jistá, tak třeba dárkové balení Jack Daniel´s kolem 700,- Kč se dvěma skleničkami resp. plecháčky. Ovšem seženete i dražší produkty.

Jaký koupit alkohol? #4

hodnocení

0x

I whiskey se dělí na různé druhy a rozdíly jsou obrovské. Skotskou nebo Irskou? Míchanou nebo z jednoho sudu? Všechno chutná jinak. Pokud má svou oblíbenou jde se od toho odrazit. Jinak whisky jako univerzalní (pití, dárek) není.

afrm
hodnocení

0x

Zlatý Bols, likér se zlatými plíšky. Nádherný, popijete spolu *pusa* alkohol.cz/...

72mona3*
hodnocení

0x

Ja bych šla do Tatratea . M.

liska5
hodnocení

0x

Já jsem nedávno dostala odměnu - Hennessy Fine cognac. Koukala jsem, že stál skoro 9 stovek. Taky nevím, co s tím. Jestli darovat eventuálně dál, nebo si to nechat na jubileum. Nikdy jsem to nepila. Nevím, jak to chutná. Budu ráda, když mi někdo sdělí, jaké to je.

nov

Určitě si jej nechte na jubileum...velmi kvalitní koňak jemné chuti. Hosté i vy jej zcela jistě ocení.

robokazik

A co to zkusit... to je nej odpověď na nevím.

robokazik

Doplním ještě tu chuť, ono je to vlastně pálenka z ovoce, většinou z hroznů, která se pak uloží v dubových sudech. Díky tomu má takovou barvu, stejně jako třeba whiskey. Je to jemné pití, které ocení i ženy. Ale je to tvrdý alkohol, prostě 40% je vždy poznat, žádné Baileys to není. Já bych na jubileum nečekal, otevřete a ochutnejte. Takové pití můžete klidně vytáhnout z baru i v rozpité lahvi. Je to chuťovka a myslím, že i poznání takové dobrůtky není o jednom panáku na oslavě. Ale právě spíš při pěkném večeru a vychutnávání a objevování chutí. Mi chutnájí koňaky po ovoci - borůvky např. a ten dub tam je také cítit.

Wiki píše

Hennessy, je přední světový výrobce koňaku se sídlem v Cognacu ve Francii. Tuto společnost vlastní koncern LVMH - Moët Hennessy Louis Vuitton a momentální roční produkce Hennessy je přibližně 50 milionů lahví celosvětově prodaných, což je celkem 40 procent světové výroby koňaků. Také je v současnosti největším producentem koňaku na světě.

Aroma tohoto koňaku bývá obohaceno o dubové tóny, přecházejích do lískových ořechů. Chuť má lehce květinovou s nádechem bobulového ovoce smíchaného s vanilkou.

liska5

.Dík za rady! Když si čtu ty lákavé chutě, tak už ho nikomu nedám..*zdravi* Člověk má jít do hrobu zhuntovanej*haha*

nov
hodnocení

0x

Co takhle venezuelský rum? Prý je to delikatesa.

destilaty.heureka.cz/...

robokazik

To už raději Matusalem - Ron di Dominica 15y.o. to je lahůdka.

jentak*

Ten mi chutnal hodně. Z toho, co jsem ochutnal, snad nejvíc.

robokazik
hodnocení

0x

Pokud nevíte co, koňak je exkluzivní. Třeba Rémy Martin od 1000-50000+-, různé typy dle stáří a také třeba sady. Jsou to brandy, např. i Napoleon. Ale název brandy označuje vlastně pálenku, takže např. plum brandy je slivka. I originál Calvádos je super, ale nevím jestli by to každý ocenil. Whiskey, whisky a bourbony jsou velmi specifické, ale třeba Jack Daniel ještě v nějaké lepší variantě, je taky velmi dobrý. Ale při ceně kolem 1500 jde prakticky vždy o dobrá pití. Zkuste zajít do nějakého alkoshopu, tam vám rádi poradí blíž. A víno, či chapagne je také super, třeba Möet, nebo Cristal s těch známých, ale je hodně skvělých vín, kupte made in france, nějaký archív a je to. Opravdu záleží co pije.

liska5
hodnocení

0x

Kdysi jsme si ve vyhlášené vinotéce nechali sestavit dárkové balení tří luxusních vín podle toho, co nám řekli blízcí o oné obdarované paní. Hodně dobře to vypadalo!

arnold
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud vám mohu poradit z vlastní zkušenosti tak bych doporučili Whisky Talisker. Je to opravdu kvalitní pití a pokud se dotyčný trochu vyzná tak to rozhodně ocení. V odkazu je dárkové balení takže byste to měla 2 v 1. Pokud byste chtěla ještě nějakou alternativu tak můžu doporučit Bulleit nebo Dalemore (oboje whisky).

robokazik

No a teď babo raď. Vy nabízíte skotskou a ona možná chce US když píše whiskey, ale možná to jen tak napsala, když se v tom nevyzná. Každopádně ten Talisker nevypadá špatně, děkuji za inspiraci pro někdy, rád si nechám doporučit. Já jsem spíš na bourbon, ale někdy je taková nálada na změnu. Však to znáte.

jentak*
hodnocení

0x

Mě hodně chutnal tenhle.

Zato tenhle, ani tenhle, mi nechutnal,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]