Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kondolence v cizině (židé)

Od: bimbam® odpovědí: 7 změna:

Dnes ráno jsem otevřela mail se smutnou zprávou. Ve Velké Británii zemřela rodinná přítelkyně. Jeji rodina je (za druhé světové války rozhodně byla) židovského vyznání. Mail byl odeslán asi šedesáti adresátům. Hned jsem kondolovala samostatným mailem. Během dopoledne nyní dostávám maily s kondolencí posílané některými z adresátů. Tito lidé nenapsali nový mail, neodpověděli pouze odesilateli, ale využili možnost "odpovědět všem". Překvapuje mě to.

Napadají mě dvě vysvětlení. Paní byla ve věku přes 80 let. Její přátelé - vrstevníci neovládají mailovou poštu dokonale. Nebo mě napadá, že židé tímto nějak projevují společné truchlení. Setkal jste se někdy někdo s něčím podobným?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

4x
Ano, setkal, takový způsob odpovědi je například v mém okolí využíván, když jde o pozvánku na nějakou akci, zároveň s odpovědí jsou tak informováni ostatní potenciální účastníci.
V druhém případě je taková odpověď chybou z nepozornosti, odpovídající neumí/neví kliknout na správné tlačítko.

hodnocení

3x

Hlavne sem se nikdy nesetkal s kondolenci skrz e-mail.

Ne teda, ze bych se vubec s kondolenci setkaval nejak casto.

No co, nova doba...

Je tu take treti moznost. Nechali cc schvalne, aby ostatni videli, ze oni kondolovat nezapomeli. Ale tipoval bych spise tu Tvou prvni moznost.

iz*
hodnocení

2x

Podle mne je problém u odesilatele původní zprávy.

Kdyby byl zprávu adresoval pouze sobě a všechny příjemce dal do slepé kopie (BCC), nestalo by se to. Příjemci by odpovídali pouze odesilateli, protože by nikoho jiného neměli k dispozici.

Jinak se přikláním k malým zkušenostem s elektronickou komunikací. Lidé jen kliknou na tlačítko (odkaz) "Odpovědět" a už nesledují, kdo všechno jim "naskáče" do okénka "Adresát".

hodnocení

0x

Možná, že je to záměrné - v tomhle požehnaném věku je to nejjednodušší způsob, jak dát ostatním o sobě vědět.

hodnocení

Děkuji za odpovědi. Zřejmě se bude jednat o nepozornost a nešikovnost. Sama možnost "odpovědět všem" také někdy využívám, ale pouze u úzce rodinných a přátelských záležitostí. Jak přibližně píše Vilík.

mraf
hodnocení

0x

Momentálně takovou jinou akci s dlóóóuhým vláknem s 32 adresama absolvovávám, jde o třídní sraz a tak se svoláváme, mají se přidávat fotky a tak. Když někdo umře, není od věci když pozůstalí o sobě vědí, i když je to v cizině. O čem je vlastně pohřeb, že? Takže si myslím, že jde spíš o pokus společného truchlení, ti vzdálenější poslali právě jen tu kondolenci.*plac*

hodnocení

Začínám se víc přiklánět k názoru, že bylo záměrem obeslat nejen nejbližší pozůstalé, ale i další příbuzné a přátele zesnulé paní. A vyjádřit tak sounáležitost se všemi, kteří ji měli rádi a truchlí pro ni. Podle různých náznaků byli mezi těmito odesilateli i relativně mladí lidé. A podle jmen, příjmení a v jednom případě i hebrejského písma jde zřejmě o samé Židy. Zatím těch kondolencí přišlo deset.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]