Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás všechny, chci tak nějak postěžovat a "vypsat se", třeba se tu i najde někdo, kdo to má stejně.
Rok 2018 byl dá se říct hrozný, k ničemu atd. Nemám ráda roky končené na lichá čísla, asi je to tím, že se mi lichá čísla kromě 5 nelíbí, proto si vždy říkám, že když má rok na konci sudé číslo, bude lepší.. Ale to už trochu zavání sebenaplňujím se proroctví a to nechci. Mimochodem velice mě baví a ráda se zajímám o osobní rozvoj, ezoteriku, meditace (náboženství), myslím, že duše je opravdu důležitá a pokud je nemocná nebo se cítí špatně, hned se s člověkem něco děje, stejně tak věřím i v to, že většina nemocí nepřijd "jen tak" ale právě je to vlivem psychiky, že vás někdo nemá rád, že se vy sami nemáte rádi atp. a poté je tělo i duše nemocná. Věřící nejsem, ale tyto názory si myslím, že jsou pravdivé a že fungují! Ale zpět k roku 18 - vypadal dobře a potom se nějak začal hroutit po všech stránkách, práce, rodina, vztahy... Nemohla jsem se ko konci roku dočkat na ten další, několik málo dní před nástupem dalšího roku jsem se cítila tak zvláštně, takovou divnou sílu, energii. A hele, rok 2019 najednou začal docela fajnově. Jak mávnutím proutku (fakt, úplně jsem "čuměla"), se věci zlepšily a jakoby odbitím 1.1. vše bylo tatam a začala pohoda a klid. Boje v rodině docela utichly, v práci se začalo více dařit a taková ta deprese fuj práce atd mě přešla a naopak se citím motivovaná, dokonce i vztahy. Minulý rok jsem bohužel nezavadila ani o 1 chlapa a ten, se kterým jsem byla, to rychle skončilo. Na začátku roku jsem poznala fajn zákazníka v naší firmě a tak jsme se dali do řeči, dali jsme si kontakt na sebe a psali si a já cítila, že možná bude něco víc mezi náma než jen "řečičky". Jenže z ničeho nic přestal nějak reagovat, myslím, že jsem neprovedla nic špatnýho. Zkusila jsem to znovu, ale už nějak ztrácí zájem a mě to mrzí. Tím to nekončí... najednou zas v rodině začaly trochu boje a neshody, práce mě pomalu začíná štvát a nejraději bych se na ní vykašlala, joo říkám si, ono se to snad vrací a ten rok bude pokračovat jako ten minulý a to opravdu nechci! Zase jak mávnutím proutku se všechno sesypalo, troufnu si říct, že i během 2-3 dnů se zas všechny problémy začaly nabalovat a znovu se vytvářet. Nechci takový rok, takové pokračování, zažila jsem si toho dost. Mám načteno spoustu knih, kde se vyskytuje takovéto "co vysíláte do vesmíru, to se vám vrací ... negativní myšlenky se naplní rychleji než ty pozitivní" ... ano, tomu věřím, snažím se být pozitivní, ale určitě to každý zná, že nejde pořád být pozitivní a navíc, když člověk vidí, jak se to všechno hroutí, spíše s*re, tak už vůbec nemá chuť být pozitivní a nechá to všechno spadnout jako pyramidu z konzerv v obchodě, do které omylem strčil, nesnaží se ji zastavit, aby nespadla, ale prostě nechá ji spadnout a jen z dálky přihlíží. Tak nějak se teď cítím. Můžu si říct, že to je jen špatné období, že to zas skončí, ale pokud se všechny problémy co byly, zas vracejí... jsem trochu zklamaná. Asi nejvíc mě mrzí ty vztahy. Člověk, se kterým si rozumím, máme hodně společného a odmlčuje se mi dává najevo nejen zřejmě svůj nezájem ale i to, že možná se nic nezměnilo a já chci aby se změnilo. To, že věřím na ty temné síly ve vesmíru, zas nechci např. pálit tyčinky a předříkávat básničky, abych si toho chlapa udržela a situace se zlepšila. No, díky že jsem se mohla vypsat a třeba je tu mezi náma někdo, kdo taky na něco takového věří, nebo kdo má pocit, že ten rok je lepší, ale...
-Lily
Tak, žádný rok není stejný, jako rok minulý, vše se mění neustále a všechno je stále v pohybu. A víte, proč se vám vracejí stále dokola stejné problémy? Budou se vracet tak dlouho, dokud nepochopíte, dokud budte dělat stále stejné chyby, dokud se vy sama nepřičíníte, dokud nezapracujete sama na sobě a v něčem se nezměníte. O to právě Vesmíru jde. Jestli se budete v myšlenkách stále vracet k tomu, co špatného se vám v minulém roce přihodilo, tak si to zase do života přitáhnete.
Nějak na to nevěřím. Na horoskopy, numerologii.
Negativní a nepříjemné věci, nemoci, úrazy přicházejí různě.
Na začátku minulého roku /2018/ mě řekla kamarádka, tohle bude špatný rok. A jak řekla, tak bylo. Neminul jeden měsíc, aby se nestal nějaký opravdu těžký úraz nebo úmrtí v našem nejbližším okolí. V rodině, v zaměstnání, v ulici.
Mnohokrát jsem si na ni vzpomněla.
A tak se těšila na rok 2019. A co se nestalo. Její malý člen rodiny jel na hory a ošklivě si tam na lyžích zranil koleno.
Mě zase řekl blízký příbuzný, že se jeho dcera stěhuje od přítele s rožním batoletem.
A mě se vrátil po 40 letech meniskus.
----------------
Takže ne, nevěřím na čísla, protože i v tomto roce budou svatby, budou pohřby, rozchody i nalezená nová přátelství, úrazy i zázračná vyléčení, propuštění z práce a naopak, někdo nalezne novou práci a bude v ní spokojený.
K tomu Vašemu novému vztahu. Píšete, že jste si psali. Asi jste měla kout železo, dokud bylo žhavé a hned se sejít. A kdoví, jestli Vám vůbec říkal a psal pravdu.
Jinak od Nového roku neuběhlo tolik času, tak mohl ještě vydržet, to máte pravu. Jestli byl z daleka, tak ty kilometry mohly být na obtíž.
Ve starším věku mnohdy nechce člověk začínat někde znova, těžko opouští to svoje, životem vybudované.
Zaráží mne, že se na to ptáte už v lednu. Rok 2019 teprve začal, tak jak mohu vědět, jestli bude obdobný jako rok minulý? Myslím si, že to vzdáváte hodně rychle. Žádné temné síly vesmíru s tím nemají nic společného, ale spíše to, jak nastavíte svůj vlastní přístup k životu. Chápu, že jste si třeba dělala nějaké naděje s tím zákazníkem, který se rychle odmlčel. Ale podle toho se přece nedá posuzovat celý rok a to, co během té doby můžete zažít a určitě zažijete. Příliš brzy skládáte ruce do klína a necháváte se rychle ovlivnit něčím, co se zrovna neodehrává podle Vašich představ. Žádné tyčinky nepomohou, ani předříkávání nějakých zaklínadel. A hlavně ne negativní myšlení.
Zdravím
Tak jistě jsou období kdy se daří a funguje vše lépe a kdy to "nestojí za nic" což se dá vztáhnout i na ty "roky" jako takové, jinak to co popisujete není jen o tom "jaký je zrovna rok" nebo "jestli to momentálně klape" ale spíše o tom že takový je celý tento pozemský život, doporučuji když Vás zajímají taková témata nahlédnout třeba na Buddhismus nebo gnosi, pokud jste tak již neučinila neboť tato "učení" jsou jedny z mála která opravdu bez růžových brýlí popisují pravdivě podstatu tohoto světa, pro člověka 21 století může být zarážející že věci které se životem "řeší dnes" úplně ty samé věci dobře věděli a tížily již lidi před dvěma a půl tisíci lety dokonce ještě daleko dříve, čili kulisy se mění technický vývoj a podobné věci jdou dopředu ovšem život jako takový je stejně tak pro uvažujícího a chápajícího člověka stejný "problém" dnes jako "kdysi". A co se týká vztahů, tak ty jsou ve většině případů "problematické" téměř vždy, snad až na pár světlých vyjímek.Např. s tím zákazníkem jak uvádíte, není problém aby muž a žena byli stali se "dobrými přáteli" to jestli je nebo není mezi nimi ještě navíc něco fyzicky na situaci nic nemění to už záleží jen na nich, ovšem aby se muž a žena stali "dobrými partnery" tak to už problém často je, protože tam je třeba aby to bylo mezi nimi opravdu po té psychické duševní stránce o mnoho hlubší, rozdíl mezi velmi dobrým přátelstvím a trvalým partnerstvím je propastný je to prostě vyšší "level" a na to prostě jen na základě prostých sympatií přátelství nedosáhnete nejde to ani vynutit nebo nějak vůlí změnit..., pokud k tomu přistupujete "poctivě" , berte to tak, že ten zákazník s tím by jste zřejmě mohli být dobrými přáteli možná velmi dobrými ovšem on asi cítil že očekáváte něco víc a tušil že na to alespoň z jeho strany "nedosahuje" že to prostě není schopen "naplnit" ať z jakéhokoliv důvodu, tudíž je to pro vás takto lepší, vždycky je lepší raději nic pokud tedy máte zájem o hlubší vztah a ne pouhé přátelství než brát "polovinu" ve vztahu nelze "jet jen na půl" tam je to vždy buď vše nebo nic, tam jsou ty kriteria velmi "přísná" buďto prostě tak oba cítí nebo necítí (a stačí aby to tak jeden necítil) tam není kompromisu tam člověk o tom musí být opravdu "přesvědčen, musí to chtít na sto procent", proto je daleko daleko snazší být pouze přáteli fyzický kontakt na tom nic nezmění ať je nebo není...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.