Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký máte názor na nedioptrické brýle?

Od: tk5 odpovědí: 16 změna:
Zdravím,
chtěl bych vědět jaký je váš názor na nošení nedioptrických brýlí. Brýle nepotřebuji, ale zjistil jsem, že mi relativně sluší. Jen poznámka, nepotřebuji vzbuzovat pocit, že jsem chytřejší, brýle bych měl vyloženě jako doplněk.
Díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Tak je nos, když se ti to líbí. Nikdo nemusí vědět, jestli a kolik dioptrií. Ty ostatně přibudou k stáru. Někdo je ocvočkovanej, propíchaný uši, nos, obočí, jazyk, pupík a kdoví, co ještě. Tohle jednou odložíš, jindy vezmeš jinou barvu obrouček... Navíc Tě chrání před prachem, hlavně při jízdě na kole.

melovinatorka
hodnocení

4x

Zdravím. Mně se nedioptrické brýle líbí na ženách i pánech. A sama občas nosím. Já jejich nošení jednoznačně podporuji.

Melovinatorka

72mona3*
hodnocení

3x

Jestli sluší jen relativně, tak bych to neřešila. Ale jestli vám vyloženě sluší, tak bych do toho šla. :-D

Někdy by se mi také hodily, zvlášť ve větru, ale bohužel mi nesluší. Ani relativně *frajer* M.

rafm
hodnocení

2x

seznamzpravy.cz/...

Můj bývalý šéf to objasní rád.

hodnocení

2x

Je to věc názoru a monentálně opravdu oblíbený módní výstřelek, já osobně si myslím, že je to anprosto zbytečné, i když se na svět nebudete dívat přes dioptrie, zcela určitě to trochu časem omezí vidění. budete-li je nosit denně a ne jen jako občasný oufitl. Když se poškrabou ušpiní omezí to vidění.

Momentalne oblibeny vystrelek je hola prdel koukajici z kalhot...bohuzel, cili bezdioptricke bryle jsou k doporuceni..;)

lucie*
hodnocení

2x

Samozřejmě mě napadlo jako první "to je zase moda".Když se zamyslím více,tak jsem jednoznačně pro.Přece ńejde všechno brát jen prakticky,jak by to potom na ulicích vypadalo (i když ženy často ností bundy na lyže s kabelkou*smich*)

Lidí nosí šátky i když není zima,nosí krátké bundy,mikiny i když nekryjí bedra,chlupaté klapky na uši,ale na hlavu je zima,sluneční brýle i když nejsou potřeba...tak proč by se nemohly nosit i brýle jen pro okrasu.Jsem pro*palec*,protože to jde i dalším generacím příkladem,že nosit brýle není ostuda,ale i design(stejně tak čepice)

hodnocení

2x

Jestli Vam neprekazi, tak je klidne noste...kazdy muze nosit co chce, nekteri by mohli vypravet...

liska5
hodnocení

1x

On prý i neúspěšný kandidát na prezidenta Drahoš nosí nedioptrické brýle, aby vyzařoval intelektuálskou image.

vilik*
hodnocení

0x
Tak při sváření, broušení, řezání by byl holý nerozum si brýle nevzít.
Na sluníčku je také vhodné brýlemi s UV filtrem chránit zrak.
Při jízdě na kole, při lyžování, při plavání také doporučuji.
V ostatních případech bych věřil, že dotyčný/dotyčná potřebuje kompenzovat něco jiného než problém se zrakem.
Mně třeba sluší batoh na zádech, ale beru si ho jen, když je potřeba.
Samozřejmě pouze můj názor.
72mona3*

Ještě jsem nepotkala nikoho, komu by slušel batoh na zádech. Leda by si chtěl něco kompenzovat. Třeba "batoh" vpředu *haha*

tk5
hodnocení

Opravdu v tom nehledejte kompenzaci něčeho, prostě se mi líbí můj vzhled více s nimi. :)
vilik*
No vidíte, a mně říkají, že vypadám chic.
Ale když to někomu udělá radost, ať si klidně nosí módní ušní naslouchadla, falešnou umělou ruku nebo třeba potápěčské ploutve.
tk5
hodnocení

Přesto díky za názor, chápu, že každý máme jiný názor a jiný vkus. Ploutve jsem zkoušel a moc praktický teda nejsou...
vilik*
A zkoušel jste ty ploutve také ve vodě?
Mně je fakt jedno, co kdo nosí, ale upřednostňuju nějaký smysl takového konání. Každá věc má účel a brýle podle mého jsou kompenzační nebo ochranná pomůcka.
tk5
hodnocení

Brýle byly určitě dříve nošeny za cílem zlepšení zraku či ochrany očí, ale jako všechno i toto se vyvíjí. Přijde mi, že už jej lze vnímat i jako módní doplněk. Samozřejmě pro někoho doplněk, pro někoho naprostá zbytečnost..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]