Ahoj, zdravím všechny. Já ani nevím jestli chci nějak poradit, spis se potřebuji svěřit. Mám strach ze samoty, z toho že zůstanu sama, z toho ze budu bez rodiny, bez kamardů bez přítele. Bojím se ze všichni odejdou jako chápete jak.. a já budu sama někde ve městě.. v létě se moje Segra vdává a mě to strašně vzalo, když jsem to zjistila chtělo se mi brečet dneska ráno jsem se tím taky rozbrečela. Když jdu spát tak na to myslím.. a kdybych si náhodou přítele našla bojím se že nebude takovej jako že by chtěl děti, že by chtěl taky svatbu atd.. vite.. moje Segra je takový můj vzor ..sama nemám moc kamarádů, nejsem moc hezká ( podle mě ) jsem malýho vzrůstu.. jen tak mimochodem je mi 14.. ale ani nevím proč proste mám takový strach..
Začalas, jako stará osamělá babička a ejhle, Ty jsi holčina, která končí základku a jen si neví rady. Víme, co nechceš. Nechceš být sama. Tak si tedy musíš pořádně promyslet, co chceš, co je Tvým přáním, snem, cílem, a pak je pro to třeba něco dělat. Ale hlavně nesedět a nefňukat. Jesti Tě něco baví, jestli máš nějakého koníčka, tak se mu začni víc věnovat. Zapracuj na změně. Třeba i zkus nějaký jiný účes. Zjisti si, co se v okolí vyskytuje a začni chodit do nějakého zájmovéko kroužku, oddílu, kurzu, souboru, klubu. Při takových aktivitách vznikají kamarádství. Navíc Tě čekají přijímačky. Tak si rozděl čas na učení a koníčky. Jak budeš mít program a osobní kontakty s vrstevníky, tak Tě přemítat o samotě ani nenapadne. Držím Ti palce
Normální pubertální nerovnováha, možná zvýšená citlivost. To přejde. Vlastní vzhled se dá dost ovlivnit, navíc taky záleží na povaze. Cvičte zvyšování sebevědomí, buďte pozitivní, něco se učte, věnujte se nějaké zájmové činnosti, pak přijdou i lidé, kteří s vámi budou opravdu rádi. A sestře to přejte.
bebest
Jojo Segře to přeju úplně strašně moc! <3 mám ale pocit, že jí tak trochu dost závidím
Samota je problém lidí, kteří po dlouholetém soužití přišli o partnera, ať už rozchodem nebo ovdověním. Tobě je čtrnáct - jsem si téměř jistý, že během čtyř-pěti let budeš mít potenciálních partnerů na každém prstu deset, střídat je jak ponožky a problém samoty bude pro tebe nepochopitelný
Taky jsem si myslela, že si povzdechla paní minimálně středního věku a jaké přišlo zděšení, že jste tak mladinká, se nedá popsat. Proč máte strach, to nevím. Z toho vyrostete. Jste v pubertě. Možná z toho nevyrostete, protože jste taková. Ale nechci strašit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.