Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zveřejnili byste nevěru partnera?

Od: requied® odpovědí: 18 změna:
Dobrý den,
Asi každý si nějakým tím rozchodem prošel a nebo teprve projde.
Mě to bohužel potkalo ted, když si partnerka po deseti letech soužití našla ženatého milence.
Rozchod je jistý, ale mám morální dilema jestli tuhle záležitost oznámit (fotky, konverzace) manželce toho milence a případně na fb mezi společné známé.
Jak byste se zachovali vy?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Nezveřejnila (to je ale něco jiného, než míníte udělat). A ani bych se nepokoušela rozbít další vztah. Chápu sice, že jste na něj naštvaný, ale jeho manželce byste to dát "vyžrat" neměl. Jestli si s ním chcete "vyřídit účty", pak přímo s ním.

hodnocení

4x

Chápu a to je to první co asi člověka v takové situaci napadne. Nějak si ulevit. Vůbec si nemyslím, že byste byl tak bezohledný a chtěl se pomstít tím, že byste to věřejně vytruboval. To byste se totiž na nic neptal a rovnou to udělal. Takže podle mne jste to morální dilema skutečně měl. Odpovědi rozumných rádců, Vás celkem rychle odradili, protože vnitřně jste k tomu vůbec chuť neměl. Není to Váš styl. A to je dobře. Jinak když se doopravdy nad otázkou zamyslím, tak nevím, jak bych se zachovala v takovém případě. Nikdy se mi to nestalo a už nestane. Ale měla jsem možnost takovou situaci sledovat v hodně blízkém okolí a probíhalo to hodně špatně a odehrávaly se opravdu ošklivé situace. Každý nedokáže být na úrovni, když se cítí být podvedený a je zraněný. Takže podle mne jste to "ustál" obdivuhodně. A jak říkáte, on ukáže čas. A ta manželka toho milence Vaší partnerky na to přijde, i bez Vašeho přičinění. Důležité pro Vás je, že Vy už jste se s tím vyrovnal.

lucie*
hodnocení

2x

Starala bych se pouze o sebe,doporučuji abyste udělal totéž;)za vaši starost o další účastníky nevěry nic nedostanete ani se Vám to nemusí v dobrém vrátit.Jak sám píšete"kdo tím prošel nebo teprve projde" Manželka toho ilence to zvládne stejně jako vy i bez varování.

doplněno 12.01.19 15:37:

Nevím jestli máte morální dilema nebo je zášť.Lidé nejsou ničím majetkem,takže pomstít se druhému muži je dost hloupé,zbytené.Pomstít se manželce za to že lhala a podváděla můžete jen tím,že si najdete lepší ženu a budete štastnější než ona.Tahle pomsta funguje nejlépe.Jinak budete jen za zhrzeného,trapného žárlivce.

mm*
hodnocení

2x

Ta podváděná manželka o tom třeba dobře ví a sama taky má už jiného partnera. Co o nich víte, možná plánují rozvod nebo mají volný vztah, takže pomsta by nevyšla. Pokud to moc svrbí, tak to zkuste, ale počítejte i s nezdarem :)

liska5
hodnocení

2x

Určitě ne! Ta manželka za to nemůže, proč ji a případně jejich děti uvést do stresu? Proč tam vyvolat bolest? Ani na facebook! Hlásat do světa, že nám něco nevyšlo, že mám paroží, je trapné. Pokaždé je tam podíl toho druhého, už jen v tom, že si dotyčnou bral nebo s ní žil v nějakém vztahu. Neshazujte se.

hodnocení

2x

@requied - ale mám morální dilema jestli tuhle záležitost oznámit
Houby máte - jen se třesete na to, abyste to těm dvěma dal "sežrat" - jen ať všichni vidí, co oni jsou zač.

Takže nehledáte radu, ale potvrzení, jak byste udělal dobře, kdybyste to roznesl po širém okolí.No, nedočkal jste se - a buďte rád. Ve výsledku byste totiž vy byl ten trapný šašek s parohy, který se nezmůý,že na nic jiného, než ušmudlanou pomstičku.

culdabulda1*
hodnocení

2x

jak už tady mnozí psali, jde o to, abyste se nakonec nezesměšnil nejvíc Vy sám ! Pokud nelze všechny zúčastněné přímo postřílet, tak je asi nejrozumnější se s tím nějak smířit - pokud se ti dva mají opravdu rádi, tak s tím stejně nic nenaděláte ! .

hodnocení

1x

Nezveřejnil, protože je to ostuda pro oba.

Nebo ostuda pro všechny čtyři zúčastněné?

hodnocení

0x

Vy nemáte dilema, vy se chcete mstít.

hodnocení

Tak koukám jak se všichni shodli :) a samozřejmě máte pravdu.
Nechám to vyhnít a bude klid. Ona si na to dojede sama.

janm*
hodnocení

0x

Plně chápu, po deseti letech to musí být hrozná rána, přijít o někoho na koho jste zvyklý...Jenže tou pomstou to stejně nezměníte , prostě si vybrala tak šla nechte ji jít a "držte se" vím je to hrozný pocit o někoho takhle přijít zvláště byl-li vztah "relativně harmonický" zkuste se dívat dopředu ale chápu někdy je to hodně těžké hlavně ze začátku, snažte se víc chodit mezi lidi více být s přáteli nebo jinak vám blízkými osobami než pominou ty nejtěžší chvilky...

hodnocení

Abych řekl pravdu, tak to že se rozejdeme nějak skousnu. Co mi vadí, je ta nevěra a lhaní.
Myslím že dospělí lidé nemají tohle zapotřebí.
Kdyby řekla "hele už tě nemám ráda, jdeme od sebe" tak by to bylo relativně ok.
lucie*

...jenže kdy je ten pravý čas? měla to oznámit když přeskočila jiskra a začli si psát?nebo po prvním sexu?nebo po měsíci?...to se lehce řekne,nelhat a říct to hned,ale ona taky nevěděla jakou bude mít budoucnost.Věděla hned že ten milenec s ní zůstane?

To že nic neřekla,neznamená,že vás nemá ráda,že vás přestala milovat ze dne na den a taky potřebovala jistotu další budoucnosti.Neobhajuju ji,ale vyčítat jí můžete jen to,že podlehla.Ideál by byl,kdyby se dva rozešli a potom si někoho našli,ale tak to v praxi nefunguje*nevi*

janm*

requied

Možná to ale chtěla taky tak, že by měla vztah s vámi a k tomu "bokovku" čili tam je pochopitelné že "zatloukala" , sice amorální leč dneska běžný přístup žel...No hlavně že z toho nejste smutný to je důležité někdy to totiž s člověkem pěkně zamává rozhodí takže má sám se sebou co dělat aby se dal postupně nějak "dohromady"...

liska5

Lže třeba proto, že taky nechce ranit. Má Vás svým způsobem ráda, bojí se Vaší reakce a cítí, že to zavání krachem. Zamilovala se, a to tajné dobrodružství je tak závratné, že nepřemýšlí, co dál.. ... Ale možná prozře a bude litovat. Vy zase přemýšlejte, kde se stala chyba, čím jste Vy k tomu přispěl. Ono je to prý už v samé podstatě vztahu...

lidus*
hodnocení

0x

Vaše paní u toho nebyla a nevěděla, že vás podvádí s ženatým mužem? Jediný s kým si máte co říct je vaše žena. Jak jste se vůbec dostal k jejich konverzaci a fotkám. Asi jste lezl kam jste neměl, do soukromí své ženy. O životě druhého páru nevíte nic, nevidím důvod to někde prezentovat a ubližovat lidem kteří k tomu měli možná nějaký důvod.

hodnocení

0x
Ne. Asi bych to nechala být. A nalezla bych partnerovi do mobilu. To se nedělá.
doplněno 12.01.19 18:14: Je to smutné, ale tím, že to zveřejníte, si moc nepomůžete. Časem si taky někoho najdete, abyste nebyl sám. Nebo se k Vám manželka vrátí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]