Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebojte se zubaře

Od: bomba* odpovědí: 11 změna:

Ahoj lidi z té nejlepší diskuze, moc vás zdravímm

Nebojte se zubaře. Mám za sebou vytržení dvou kořenů a ta §leva, která přišla po tom, co jsem opustila ordinaci, nic nenahradí.

Bojíte se zubaře a proč? Já jsem měla strach, protože mám špatný zkušenosti z rodiny.

a dneska jsem na sebe opravdu hrdá, nebojte se, přežijete :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
Tak jestli to bylo bez injekce, tak jste pašák.
Jinak váš příspěvek moc nechápu a přičítám ho euforii po konkrétním druhu medikace.
U našeho zdravotnického zařízení totiž není zvykem, že by pacienti ve větší míře nepřežívali zákrok dentisty.
V každém případě mějte připravený lék proti bolesti, kdyby to později přicházelo k sobě, ať zbytečně netrpíte.

Naše zubařka většinou radí ledovat.

vilik*
Mně po jednom trháníčku osmičky bylo tak strašně, že jsem strávil noc a 2 následující dny v posteli i přes 8 prášků proti bolesti denně.
Pamatuju si, že samotný zákrok byla věc velmi pohodová, i když to páčidlo v rukou doktora bych klidně uplatnil v dílně. Cestu domů jsem tehdy skoro prospal.
Já bych ledování nepodceňoval, ale bez léku na bázi ibuprofenu bych tak klidný nebyl.

hodnocení

0x

Taky to tak (nejen) u zubaře mám.

(ještě taky na gyndě)

jezevec*
hodnocení

0x

Já ti to povím takhle. Nejsem žádnej posera. Kdybych spočítal všechny stehy, co mám na těle po různých nehodách, bylo by jich pěknejch pár desítek. Čtyři z nich jsem si dokonce dělal sám pomocí chirurgickýho háčku a vstřebávací nitě. Zlomenin už bylo taky dost, včetně hrudní kosti a několika žeber.
ALE !
Měli jsme školní zubařku. Zákeřná ludra. Ukaž, já se na ten zoubek jenom podívám! Sáhla RUKOU do pusy, křup a byl venku. Bez varování, bez umrtvení, bez nástrojů (samozřejmě šlo o mléčný zuby). Tahle dorota mi způsobila takovou fóbii ze zubaře, že pokud mám jít na preventivní prohlídku, od rána se mi klepou ruce tak, že mám problém si zapálit cigaretu. Samozřejmě mi už zubař od té doby pár zubů bezbolestně ošetřil, ale strach nepominul. Až přijde den nějakého většího zubního zákroku, rozhodně ho absolvuji na speciální klinice v plné narkóze. I když mě to při předchozích návštěvách u zubaře nijak zvlášť nebolelo, ten strach prostě porazit nedokážu...

janm*

jezevec

Ano to je v životě velmi těžké když jakákoli situace nebo cokoli jiného co sice nemusí být později vůbec tak hrozné v nás zanechá tu "paměťovou stopu strachu a stresu" s tím se pak těžko bojuje protože i když se vnější podmínky změní a není to vůbec zlé tak ten "vnitřek" se "nepřesvědčuje" tak snadno...potom je to vlastně o té fobii jako takové než o reakci na konkrétní situaci která je jen spouštěčem ale sama o sobě nemusí být vůbec zlá...

PS ."Zákeřná ludra" *smich*

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Tak to je fajn že jste to zvládla gratuluji, překonat osobní obavy je jedno z nejtěžšího v životě :) A jestli se bojím zubaře? Teď už ne, protože musím chodit relativně často takže si zvyknete a dnes už se skoro vše umrtvuje, ale pamatuji doby kdy tomu tak na "malém městě" (u rodičů) nebylo. To jsem přišel do ordinace, paní doktorka se zeptala zda jsem připraven případně mi dovolila ještě si odskočit a pak jela bez umrtvení "na krev" až mi reflexivně z očí tekly slzy a tak jsem to měl léta, tvrdý výcvik *smich*, takže po té co jsem se odstěhoval od rodičů a šel k zubaři čekal jsem stejnou "mučírnu" ale jak jsem byl překvapen když se tam používala lok. anestezie oproti minulosti "naprostá legrace" *smich* No a teď mám skvělého mladého pana doktora, usměvavého klučinu takže teď je to jako bych chodil k dobrému známému a ne zubaři, jediné čeho se "bojím" nebo spíš "obávám" nyní jsou částky po zákroku aby nebyly příliš vysoké *smich*

janm*

P.S. A spíš než zubař mně potrápí zuby samotné ty když se rozjede nějaký problém neví kdy přestat bolet spíš toto je někdy doslova "očistec" zažil jsem "Xkrát"...

janm, jak píšete o lok. anestezii, tak já, abych si dodala kuráž a k z"ubaři se rozhodla jít, použiji také "lok", většinou slivovice:-D

janm*

maky

No o ten "lok" slivovice není ale když zrovna u zubaře musíte otevřít tu pusu :) Pak záleží na zubaři jak se vyzná "á pravou švestkovou si paní (pán) dala", taky si dám doma po práci jednu dneska je to fuška *smich*

Jinak tedy kdo chce být v anest. i bez ní alespoň částečně pak doporučuji objednat se na hned ráno po noční směně nebo v noci moc nespat raději vůbec a ráno budete mít "otupujícího motáka" i bez té čtvrtky nebo když to spojíte máte to pojištěné *smich*

Potom celou cestu musím jíst "tik taky". :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]