Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze ženy po padesátce milovat?

Od: vecernik odpovědí: 43 změna:

Slyšel jsem, že jeden francouzký spisovatel Yann Moix tvrdí, že nelze milovat tělesně ženy ve věku po 50 letech. Zajímalo by mne, proč většina chlapů se ohlíží za mladýma slečnama a nad ženami středního věku už ofrňují nos, stejně jako tento spisovatel? Já měl v posteli mnoho žen, mladé i starší středního věku a ze své zkušenosti mohu říci, že s těmi staršími jsem prožil intenzivnější a romantičtější milování než s těmi méně zkušenými mladšího věku, který je všeobecně tak žádanný muži. Co vede chlapa se nabudit pohledem na atraktivní dvacítku než na dokonalou famózní 40-50 letou ženskou?

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

@vecernik - Co vede chlapa se nabudit pohledem na atraktivní dvacítku
Pro většinu mužů jsou atraktivnější mladé žený s dalšími znaky toho, že jsou plodné - to je dáno evolučně a souvisí to s rozšiřováním genů.

s těmi staršími jsem prožil intenzivnější a romantičtější milování
Samozřejmě - protože žádná z nich nevěděla, jestli to není naposled *smich*

doplněno 10.01.19 18:41:

Abych zachovala rovnost pohlaví ;) dodávám, že mladá dívka si staršího pána vybírá rovněž cíleně - tedy cíleně opět pod vlivem genů a evoluce, protože je v jejím zájmu zajistit pro mláďata co nejlepší podmínky.

sebod*

jedubabo. Tak to s Tebou nesouhlasím. V čem? To že si mladší dívky vybírají starší také cíleně - pod vlivem genů a evoluce. Houbelec. Je to pod vlivem PENĚZ. Nic jiného to není. Kdyby v tom byla pouze evoluce, tak si vybírají přibližně staré muže.

liska5

Myslím, že Jedubabička měla /při psaní o těch podmínkách pro mláďata/ taky na mysli peníze. Ona mívá takový humor.

@sebod - Peníze nejsou nic jiného, než jeden ze zdrojů - někde samec krmí samičku na hnízdě nebo loví, jinde vydělává. V civilizaci jaksi nevyštvete otce, aby vyrazil zakousnout kořist, dovlekl ji domů a předhodil potomkům *smich*

hodnocení

6x

No ono to není ani tak kvůli tomu rozmnožování, protože většinou ti starší muži, kteří se nachytají na nějakou tu mladou a atraktivní, už dávno děti mají a rozhodně to není v jejich zájmu, dělat mladé holce další potomky. Spíše o to jde té slečně a skočí jí na špek a pak po rozvodu musí pěkně platit alimenty a výživné. Viz pan Paroubek a jiní "frajeři". Jsou smozřejmě případy, kdy to klape, ale těch je žalostně málo. No a ten spisovatel je hlupák, protože co jeho padesátileté tělo? *zed*Ta dvacítka přece není slepá a vidí tu jeho povadlou kůži a povislý penis. Ale do postele s ním klidně vleze, ale určitě ne proto, že by z něho byla na větvi. Imponuje jí jeho postavení a peníze. Je to trouba a kdyby byl dělník v nějaké továrně, tak by byl on rád, kdyby s ním vůbec nějaká padesátiletá do postele vlezla, protože Alain Delon to teda zrovna není. :-D

Přesně moje řeč. Ve 20 pro mě byly ženy od 22 výš staré. Dnes bych mladou nechtěl ani za nic. Se starší ženou je to o lásce, s mladou o chtíči a co bych jí asi tak ukazoval? Leda pekáč buchet z trouby. Mám o rok starší ženu a jsem maximálně spokojen.

Ringo, ten pekáč buchet mě rozesmál. Mně by se zrovna pekáč buchet líbil daleko víc, než cokoliv jiného. S buchtama bych totiž mohla soutěžit...:-D

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, budu (snad jen trochu) vulgární - ty mladé jsou pro oko a ty starší pro penis. Zdravím!

bomba*

tak této odpovědi nerozumím. Nevím, proč vám někdo dal plus. Dost hustý!

petrklic*
hodnocení

2x

A ptal se ten francouzský spisovatel, zda lze i chlapa milovat po 50? Když jsou už někteří pupkáči ve 45, obličej odulý, funící, tělo hýbací-sulcovité.

To máte pravdu. Haha. Někteří jsou plešatí nebo šediví.

hodnocení

1x

Všechny 40-50leté ženy bohužel nejsou tak dokonale famózní.

// I když mnohé z nich vypadají lépe, než některé dnešní zchátralé dvacítky.

vernon
hodnocení

0x
Mám 27 letou manželku. Taky proto si nějak nedokážu představit mít vedle sebe ženu svého věku (39). Ale chápu, že jiní to mají jinak a s babkami je to baví...

Verone, víte houby o životě. Ono při dobrém osvětlení, taková dobře udržovaná, dokonce i pětapadesátiletá "holka", by s Vámi možná udělala divy. *smich* Nemyslím tím úplnou tmu. :-D

liska5

... aby nezabloudil *smich*

vrmon,,,všeho dočasu,,až vám bude padesát budete pro ni starý a najde si mladšího.Každý chlap je ješitný a chce dokázat okolí že ještě na mladou má,,,ale je o úplně o něčem jiném..ale tak daleko nevidí.

Co takový muž starší o dost-pomůže manželce? Myslím manuelně ,,pokud má prtašule,tak to zaplatí ,ale už je nepotřebný jinak.jedině jako pacient,ale to si žádný z takových ješitů nedomyslí.

nov

Pro zavináč: Vy si myslíte, že padesátník (šedesátník) je starý a že nic nezmůže manuálně nebo i jinak?

Asi nemáte na muže štěstí a máte jinou, negativní zkušenost.

pb®
Jak říkala moje kolegyně. To víš, když mně bylo 40 a jemu 60, to bylo fajn. Teď když mi je 60 a jemu 80 to stojí za prd. Nutno podotknout, že ona je mladistvá a vitální a on stařec o holi.

janm*
hodnocení

0x

Podle mně je to zase jakési "zevšeobecnění" podle "kohosi" ať známého slavného nebo neslavného na tom nezáleží, takže řekl bych to asi tak, každý chlap to má jinak nedělal bych z toho pravidlo, znám muže kteří vyhledávali vyhledávají a žijí výhradně se staršími ženami a i já to mám tak nastaveno že se mi vždy líbily starší ženy, nikdy to nebyly vrstevnice vždy tam aspoň pět deset let muselo být, proč to tak je netuším, řekl bych osobní nastavení snad je to dáno dědičně nevím...zároveň odmítám tu "hypotézu" že kdo má starší ženu tak je to proto že v ní hledá maminku, osobně si myslím že je to nesmysl, každý průměrně zdravý muž když si položí otázku a pravdivě si na ni odpoví tak má jasno maminka je maminka starší žena je starší žena a přitahuje ho protože ho přitahuje to je celé...

Janm, ale Vy přece už za tu dobu musíte vědět, proč Vás přitahují starší ženy. Myslím si, že to je něco úplně jiného, než právě to obecné, co se zde probírá. Protože obecně muže starší ženy nepřitahují. ;)

janm*

suzymon

Obecně starší ženy muže nepřitahují? :) Tak to by jste měla vidět mého spolužáka, ten po nich pokukoval snad už na základce a na střední jezdil za studentkami na motorce na kolej..., prostě tam vždy byl nějaký rozdíl tipuji tak cca 5 let +,- on studentík s "náct" a pálil po těch co se jim klubalo a bylo "cet" jako divý *smich* Jaký věkový rozdíl je mezi jeho manželkou s níž má nyní dvě děti (již odrůstající) to ale netuším...U mně se to s věkem jakoby maličko "srovnalo" nyní je to už "úměrnější" ale bylo-li mi patnáct, tak dvacet třicet pro mně byly inspirativní krásné ženy...Opravdu nevím čím je to dáno jen pocitově bych řekl asi že se mi líbila jistá "zralost" snad i "osobnostní" nebo něco na ten způsob, něco co z těch žen vyzařovalo nechci říkat "charisma" protože za prvé je to něco jiného než jak se to dnes užívá a za druhé už je to zprofanované...,vrstevnice a o rok starší mně připadaly zejména jako pubescentovi "nedozrálé" něco jako když se díváte na nezralé ovoce které je kyselé dala by jste si ale víte že tamto je zralejší a tím pádem chutnější...to chcete, no tak asi tak ;)

janm*

A i z druhé strany, zkrátka pokud ta žena vypadala nebo byla jakoby nebo má v sobě cosi "dětského" že třeba na svůj věk právě vypadá daleko mladší anebo i je mladší po čemž tedy zase naopak asi prahne spousta mužů tak to mně taky odrazuje, se ve mně probudí cosi jiného asi potlačené "otcovské pudy" jestli něco takového existuje takže tam by to nešlo, tam bych ji byl schopen tak maximálně koupit zmrzlinu posadit na autobus a domů *smich*

janm*

No a ten spolužák nebyl jediný případ mám i jiné známé, jedni jsou už v důchodu ona o deset let starší a podle všeho to prostě klapalo úplně v pohodě, další známý má 33 ona 43 a jsou spolu už celkem dlouho minimálně deset let ale myslím že je to i víc, zatím jim to klape zdá se mi že jsou spolu už dost "srostlí a sehraní," byl jsem svědkem toho jak se "zapomněli" a začali se z legrace "kočkovat", tak jsem to jejich "skotačení" pozoroval a říkal si jak vlastně ten věk jakoby najednou úplně zmizel a oni spolu jako děti no bylo to úžasné...a ono by se těch případů možná kdybych pátral našlo ještě víc jako chlapa mně to ale zas tak "nezajímá" prostě to beru jak to je jsou spolu nejsou spolu tečka jejich věc kolik jim je jejich věc...No a pak mám třeba také dobrého známého kterému odešla žena za jiným byli vrstevníci a on si našel zase o tuším no o několik let mladší a ta vypadá teda dost mladě, tak pokud si na to "troufá" přeju mu to :)

Ti známí by měli asi radost, kdyby věděli, že tu i nich píšeš.
janm*

je to naprosto anonymní ty lidi nikdo nikdy nedohledá nejsou tu žádné osobní údaje ani jména takže jsou naprosto krytí

vilik*
hodnocení

0x
Ale houby, zas debata o ničem. Ten chlap jasně řekl, že ON nemůže...protože..., a takoví jako vy z toho udělají drámo a zprávu týdne.
Naučte se pracovat s informacemi a zkuste nad nimi přemýšlet.
Mimochodem, každého věc, co ho vzrušuje, když tím neškodí jinému. Někoho mladé holky a někoho zmrzlá kuřata.

hodnocení

0x
A teď si vemte, že některé ženy se dožívají třeba sto let. Jako např. Meda Mládková, Soňa Červená. To neměly spoustu let sex s mužem? Třeba jim to nevadí. Čím je člověk starší, tím má méně touhy po intimním sblížení asi.
doplněno 11.01.19 06:24: Třeba se dozvíme v tom novém filmu, kolik let paní Mládková neviděla skutečný penis *smich*.
doplněno 11.01.19 06:24: Třeba se dozvíme v tom novém filmu, kolik let paní Mládková neviděla skutečný penis *smich*.
Já ho neviděla, je to pár měsíců, ale mám dojem, že je to 100 let.:-D
nov

Jen pro upřesnění o paní M. Mládkové - nejde o film, nýbrž o divadelní představení na nádvoří Muzea Kampa v Praze

culdabulda1*
hodnocení

0x

samozřejmě, že se mužům líbí mladé a krásné holky (duše bývá až na posledním místě ! :-D ) - jsou to holt estéti a ten sex taky dělá divy ! - ale zase na druhou stranu jsou ti "pánové tvorstva" vzhledem k svému přirozenému sexuálnímu "puzení" taky docela chudáci, protože každá trochu pěkná a chytrá ženská si je může omotat kolem prstu, kdy jde veškerý "rozum" stranou *smich* !

Ženy mají holt smůlu, protože jsou "stvořené" k rození potomstva a starání se o rodinu (včetně muže) - takže mají "jiné starosti" - zatímco muži jsou volní jako ptáci a pokud mají dost peněz (a viagry) - tak si můžou vybírat. Ale "zadarmo" ty mladé holky taky nemají - i princové jednou zestárnou a musí se snažit držet krok !

janm*

culdabulda

Hezký den

Však ano, je to tak zařízené aby ten chlap měl pro ženskou "slabost" a ona aby si ho "omotala", bez tohoto genetického potažmo hormonálního nastavení by se pro "nezájem" ti dva k sobě nedostali a nebylo by potomstvo, tedy to o co tu "přírodě" jde vždy až na prvním místě "zachování každého druhu" bez ohledu na to zda jde o psa kočku brouka strom nebo člověka ovšem lidé už jsou přemnožení...A s tou volností mužů bych to neviděl tak růžově, pokud jsou svobodní a bez závazků pak ano mohou si užívat co jim fyz. síly a peněženka dovolí ale to samé mohou svobodné ženy, jakmile ale má muž závazky (děti) pak alimenty ho neminou a pokud vydělává na chléb "v potu tváře" tak má minimálně na dvacet let vystaráno musí se otáčet, nehledě k tomu že má stále i nějaké morální otcovské "povinnosti " , tím že je dítě u ženy to pro muže nekončí...a svěřuje se i do péče otce, takže tam bych to pak viděl téměř na stejno s tím že žena má vždy starost navíc s tím porodem ale rození přece netrvá "věčně" (s vyjímkou některých ale to je už jejich věc)

A pokud si chlap k sobě "nabrnkne" "mladou" tak to na něj klade naopak větší nároky ve všech směrech fyzicky, někdy finančně (na starce jsou často "zlatokopky") a pak také psychicky když si ji nakonec není schopen svými "kvalitami" udržet a zjistí že má milence nebo ho za pár let vymění protože pochopitelně věk nezastaví...já bych do toho nešel, do toho může jít chlap který buďto nepřemýšlí nebo si to uvědomuje a žije "teď" a na budoucnost nehledí, tedy mám na mysli zejména takové co si nabalí věkově "vlastní dceru"...to jim vůbec nezávidím to chce hodně energie které s věkem ubývá a někdy i dost peněz...

culdabulda1*

@janm

- máte pravdu - ale "celebrity" na to mají a jsou taky patřičně rozmazleny a zhýčkány, takže si to můžou dovolit. Proč ne? - ale i tady to mají ženské celebrity horší ! - příroda k ženám holt není moc spravedlivá. Tím víc se musejí - holky - snažit, dokud jsou mladé - ale bohužel to většině dojde právě až kolem té 50-ky a to už je pozdě, nic s tím nenaděláte !

Nakonec to možná mají ty muslimky jednodušší - ty jsou možná "milovány" i po té padesátce *smich*

janm*

No vidíte vy jako ženská to vidíte ve prospěch chlapů, já jako chlap si někdy myslím že to mají lepší ženské, jsou chvíle kdy bych si to hned vyměnil, snad jedině ten porod ale i při tom sexu se někdy chlap cítí jako na "druhé směně" má-li ještě nějakou "pasivku" tak se nadře jako vůl *smich* A i s tou "krásou" je tam velká výhoda, nikdy jste si nevšimla jak to vypadá když je jedna dvě ženské v pánském kolektivu? To jim může leckterý chlap závidět a co se týká těch celebrit to je kapitola sama pro sebe pro obyčejného člověka jako jsem já o tom nemá cenu diskutovat mnozí z nich žijí v "jiné dimenzi" někdy roupama neví co by... čili tam jestli je to ženská nebo chlap neřeším...Mimochodem pokud vím tak padesátnice pochopitelně které o sebe normálně dbají nemají o chlapy nouzi a dokonce ani ty starší a to někdy mají i z řad mladších chlapů čili opravdu nevím... :)

culdabulda1*

@janm

- no ale většina mužů je se svým "údělem" spokojena, ne? Ani ten islám jim zase tak moc neuškodí - znám v okolí muže, kteří se na to těší *ua*

janm*

culdabulda

Ba naopak, Islám někdy může mužům velmi uškodit, dokonce má vliv i na změnu sex. orientace...Jak je to možné? Inu například Írán, tam se muži i ženy drží podobně jako v jiných mus. zemích "odděleně" , mladí kluci se tam cestovatele od nás ptali jestli jsou u nás hezké holky udiveně proč že se ptají, inu že prý bez manželství nemohou mít ženu jako tady jen tak na sex apod. a manželství je především finanční záležitost věna...Takže mladí nevybouření kluci tam stojí před problémem "co s tím", a tak mnozí z nich ač původně heterosexuálové si vyhoví navzájem, ano díky "restrikcím" v této oblasti tam prý homosexualita doslova kvete protože ji praktikují i ti co by si jinak normálně našli dívku a tak tedy Islám blahodárně působí i na změnu sexuální orientace, geniální není-liž pravda? *smich*

culdabulda1*

@janm

- to je blbý, to jsem ani nevěděla - no fórek se nepovedl, život holt není žádná sranda *plac* - ono zase není tak špatný, mít ho úspěšně a bez "průserů" za sebou, když už to musí bejt ! ...

janm*

culdabulda- Jo jo, vychází to z reality ač jsem se to snažil napsat humorně... život není sranda ale člověk na to moc nemůže myslet to by se z toho musel zbláznit, každý to jednou budem mít za sebou aspoň člověk nemusí ničeho litovat když ví jak to tady chodí :)

karla*
hodnocení

0x

já bych odpověděla otázkou. Lze muže po padesátce milovat?

janm*

Odpověď je jednoduchá muže i ženu lze milovat v jakémkoliv věku protože v každém věku jsou k sobě vždy muži a ženy stejně staří a tak se mohou vzájemně milovat a mohou dokonce tolerovat +,- i nějaký ten rok sem a tam, jak libo :)

danys*
hodnocení

0x
Lze milovat i ženu po šedesátce, pokud o sebe trochu dbá a není z ní zapskla bába.

hodnocení

0x

No nevím o čem ten pán slintal. Ale zrovna francouzský president má manželku o čtvrt století starší ..

jezevec*
hodnocení

0x

Stará stodola dobře hoří a pokud je dámě aspoň 95, je bez zákonných dědiců a je miliardářkou, zamiloval bych se do ní na první pohled! Co zamiloval?! Já bych si jí snad i vzal...*smich*

culdabulda1*

@jezevec

- tomu říkám správnej přístup k problému - spokojenost na obou stranách ! *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]