Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedívali jste se někdo na tento pořad? Známá doktorka tam mluvila o příčinách obezity takovým způsobem, že jsem si napřed myslela, že si dělá legraci, pak, že jsem se zbláznila a slyším nesmysly a teprve ke konci mi došlo, že to celé je míněno vážně. Když to zjednodušeně shrnu, tak lidi jsou tlustí, protože v Americe posunuli ten BMI index, pak kvůli nějakým vrozeným genům a hlavně tlustí umírají dříve ne kvůli přejídání a že se nehýbou, ale kvůli tomu, že mají strach jít k lékaři, protože ten by je za tloušťku pranýřoval! Já jsem koukala jak blázen - přece každému musí být jasné, že kdo moc žere a nehýbe se, tak přibírá - vidím to na sobě. Moje matka chodila věčně po doktorech a nakonec stejně brzy umřela a měla asi 40 kg nadváhy. To už se bude lhát i o takových věcech a nejen o tom, že imigranti jsou obohacením? Já jsem z toho úplně na větvi.
Pořad jsem neviděla, ale znám ji, protože kdysi se vnucovala každý týden v nějakém pořadu. Sama je tlustá a neforemná a bude něco kecat. A navíc mluví takovým tím vtíravým hláskem, že mi z ní naskakuje vyrážka. Nejsem agresivní, ale tahle ženská by dokázala, že bych jí vlepila jednu do čumesu, aby se vzpamatovala a uvědomila si, že není ani trochu svůdná a přitažlivá, což si o sobě evidentně myslí.
Tak si to pusťte znovu, protože jste evidentně neporozumněla mluvenému slovu. Ona říkala, že kdesi kdosi posunul hodnotu BMI a najednou i ti, co mají BMI 25 a tedy normální váhu, najednou spadají mezi obézní, přestože obézní nejsou, jen se tabulkově obezními stali posunutím hodnoty. Stejně tak když někdo někde vyhlásí, že žena nad míry 90-60-90 je obézní, rázem bude přes 90% populace žen obézní.
No a to s tím že obézní radši nejde k doktorovi, aby neposlouchal že je tlustý a pak se na nemoc přijde pozdě a on zemře, to máme v širší rodině. To jedné paní kdysi dávno doktor řekl, že by měla zhubnout. Ona se naprdla a k doktorovi už nešla a šla až ve chvíli, kdy jí problémy dohnaly. Ovšem tu rakovinu jí už nevyléčili a ona po asi dvou letech operací, ozařování, reoperací, hospicu, zemřela.
V té Americe mají mnozí tím jejich dlouhodobým stravováním už natolik změněnou střevní mikrofloru, že tam se řeší třeba i to, jak ji transplantovat od zdravých jedinců. Prostě běžné rady, jako uber kalorií, jez jinak a sportuj, nefungují. Nevím, jak vypadá transplantace střevní mikroflory, ale drahé to je hodně. Na naše několik set tisíc.
@liska5 - K té "transplantaci"třeba zde tsm.webnode.cz/... - ale čtete na vlastní nebezpečí
Na TV se nedívám, ale Dr. Cajthamlovou slýchám v rádiu. Má prý IQ 156, tak třeba proto rozvažuje různě křížem, nikoli srozumitelně pro každého, ale líbí se mi zřetelná dikce. Že zmínila Američany není divu, nadváhu má nebo je obézních až 75 % dospělých Američanů. BMI tam zjevně moc neřeší. Špatně se stravují, ve fast-foodových restauracích se denně stravuje zhruba čtvrtina Američanů. Hamburgery a hot dogy patří k Americe stejně neodmyslitelně, jako Socha svobody nebo Holywood. Kde je správné výživě konec? Správný US-hamburger váží nejmíň 200g a patří k němu Coca-Cola a hranolky. (Je ale původem prý opravdu z Hamburku, nikoli z USA.)
Podle mne můžeme jídlo omezovat jak chceme, bez pohybu navíc není efektu na snížení váhy žádného.
Stejně tak nebude zlepšení protioteplování žádnou akcí, když budeme produkovat aut více a více a více a více...Avíce krav na pastvinách na ty hamburgery.
Dobrý den, já tuto paní "celebritu" vůbec nemusím a myslím si, že zhubnout by měla hlavně ona. Zdravím!
liska5 - nechápu, jak se jí podařilo dostat na TV obrazovky, protože občas jen "plácá".
suzymon - kdo si pamatuje doktora Dolečka, tak ten mluvil o hubnutí poutavě a také svou vychrtlou postavou dával příklad ostatním, což tato paní doktorka nedělá, resp. spíše svou postavou nabádá k chuti se pořádně najíst .
- no, ona ta hodnota BMI taky není úplně ideální měřítko - záleží na rozložení tuku, množství svalové hmoty atp. Já mám BMI pod 24 a jako "proutek" si rozhodně nepřipadám ! Ale zase na druhou stranu, pokud chce někdo zhubnout, má snahu s tím něco dělat a sám si poradit neumí, je i takový pořad, jaký dělá p. Cajthamlová lepší, nežli nic.
Culdo, ale takových pořadů je v dnešní době přehršel. Neustále se někde řeší zdravé stravování a obezita. A na tuto paní si pamatuji, když začínala, tak jako moho jí podobných. Byla tlustá a kázala o tom, jak zdravě jíst. A v té době nebyla sama. Začalo to být módou a vyrojila se velká spousta dietoložek, které byly samy hodně při těle. Je to už pár let, asi tak 15, nebo víc a já se vždycky divila, jak někdo může vlézt do televize a mluvit o dietě a správné výživě, když on sám evidentně trpí nadváhou. A i ona těžce bojovala se svou nadváhou a efekt "jojo", ji provází celý život. Nevím, jak se stala natolik populární, že ona se narozdíl od těch jiných objevuje stále. To je jako kdybych třeba já, kuřačka, lezla do televize s cigárem v ruce a vysvětlovala lidem, jak je kouření škodlivé. A to bych klidně mohla, protože já to také vím a znám případné následky. Ale držím zobec, protože sama kouřím.
@Suzy
- dík za odpověď - máš pravdu, ale já na to koukám spíš jenom namátkou - moc se mi líbí, jak je na jedné straně propagována tzv. "zdravá výživa" a na druhé straně jsou programy přeplněny různými pořady o jídle, vaření a s prominutím "žraní" Holt "pokrok" nezastavíš ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.