Nejste přihlášen/a.
Ve své práci je dost zatěžuju, hybnost je omezená a když sevřu ruku v pěst, tak klouby bolí. Výrazné otoky nejsou. Je mi jasné, že ty klouby už nejsou jako za mlada, ale rád bych si aspoň ulevil od bolesti. Dám přednost osobní nebo zprostředkované zkušenosti, včetně mastiček a přípravků z lékárny.
...a máte jen bolavé klouby nebo i karpály?jen na klouby mě pomáhá klasická čínská mast,ted je dostupná i ve větším balení,ve skleničce.Nejlépe natřít a natáhnout bavlněné rukavice ,at jsou ruce v teple.Zkoušela jsem i brufenové masti,s hadím jedem,chladivé,hřejivé...ale jen čínská má sílu
Taky nebyla špatná lázeň na nohy.Takový ten"lavorek",kam dáte nohy a můžete si pustit bublání nebo víření,vrnění...stačí jen místo nohou dát si tam ruce.taková vířivka a relax pro ruce.
...karpály řešili všichni kolem mě,ja naštěstí né.To je vleklý a otravný problém.Čínské masti (s oranžovým víčkem) jsou v lékárnách a nebo i na vietnamských tržnicích,tam mají i se zeleným víčkem s tygrem,ale ty mi přijdou slabší.
Na klouby rukou a to i celého těla doporučuji jodobromové koupele, nebo rašelinové. Správný postup je u nabídky.
Nebo balneotrade.cz/...
Tyto dva přípravky mám vyzkoušené, jsou od nás, české.
Není to o tom, že se dvakrát o sebe postaráte, a bez viditelného výsledku toho zanecháte, chce to pravidelnou péči. Zlepšení se projeví později.
Dále doporučuji sjednat si v blízkosti Vašeho domova masáže /může předepsat i lékař/. Ruce jsou spojeny s rameny, krční páteří a mnohdy se uleví pokud absolvujete několik masáží.
A nedílnou součástí péče o sebe je lázeňský pobyt. Můžete si vybrat podle svého, pohybovky, já opět doporučuji Lázně Lednice /jodobromové/. lednicelazne.cz/...
Neplánujte dovolenou, ale namísto toho lázně.
Vyzkoušejte si, jestli Vám neudělá dobře alespoň nějaká masáž rukou. Nejlépe v pátek, aby přes víkend se daly klouby dohromady. Pro představu si přečtěte třeba tento odkaz. masazeondra.eu/... .
A když Vás všechno bolí, tak také je dobré mít za sebou kontrolu od lékaře /obvodní, nebo Vás pošle na orthopedii/, že nemáte nějaké záněty.
Pokud lékař potvrdí nějakou léčbu, tak byste mohl později požádat nejen o rehabilitaci, kde se dozvíte jak protahovat a cvičit ruce, a i lázně. Nemusel byste je platit celé, ale jenom si zaplatit ubytování a stravování.
Pouze mastičky a bobule nepomohu.
Také doporučuji si koupit lavůrek jenom na ruce, jak výše uvedeno.
Zadala jsem špatný odkaz na tu sůl. S návodem k použití k léčbě je tady - eshop.sauny-salus.cz/...
Ale jsou obě stejné.
Solfatan z lékárny asi za 70 kč /na více dávek/. Žlutý prášek do vody k zábalům nebo koupelím. Někdo si ho hodně chválí. Kůže jím ošetřená nesmí na slunko, což teď asi nevadí. Léčí, ale že by zastavil ihned bolest, to ne.
Jinak obecně odlehčit ledvinám víceméně vegetariánskou stravou, hlavně omezit uzeniny ,maso, vývary, vejce , protože obsahují látky, co se usazují v kloubech. Pít urologický čaj. Ráno je dobré sklenici vody se lžicí jablečného octa. Z potravin na artrozu a artritidu jíst více ryby, ananas,ořechy, třešně, klíčky, olej z lisovaných semen, kys.zelí, list.zeleninu, E vitamin na lačno, B komplex a Zn.
Zajděte na rehabilitaci, lékař Vám předepíše nějakou fyzioterapii / třeba magnetoterapii, biolampu, či elektroléčbu/ a případně poradí Vám cviky, protože nakonec i krční páteř může být částečně na vině..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.