Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všeho nechat, sbalit se a vypadnout?

Od: eye odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

chci se zeptat zdali máte někdo zkušenost s tím, že skončíte v práci, školu přerušíte a doma řeknete pá ahoj? Poslední půlrok se ve mně točí takové myšlenky, že na pár měsícu odjedu pryč. Se spontánními akcemi nemám problém. Jeden den se zmíním o moři a druhý den se v něm koupu.

Zajímají mě především vaše zkušenosti, nějaký váš osobní rozvoj, sebepoznání a nalezení se. Bohužel mi přijde, že mám jen školu, práci, sem tam nakouknu domů a pomalu ani na partnerský život nemám čas (ne, že by mě to trápilo). S touto myšlenkou si pohrávám čím dál tím víc častěji a přijde mi škoda takové možnosti nevyužít. Po studiu přijde práce a opět čas nebude.

Jaké máte zkušenosti s takovým "bláznivým" nápadem? V okolí mám dost lidí co cestují, ale je to spíš "dovča" a já bych raději na způsob low cost. Cestovat úplně sám? (jedna kamarádka by do toho šla se mnou) Jde mi to, když budu někde sám a budu se muset o sebe postarat - jak najdu to mé opravdové já? Když budu cestovat s někým, tak se budu automaticky spoléhat na druhého.

Ani mi tak nejdeo rady co, kde a jak zařídit. To mám vše projetý a zodpovězený. Ale zajímají mě vaše zkušenosti, zážitky nebo i nějaká doporučení a hlavně co vám to dalo.

Rozmýšlím se mezi Britskými ostovy a Skandinávským poloostrovem.

Mockrát děkuji! :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

A co peníze? Škola taky - aspoň uzavřít ročník. Z mého okolí šli většinou do ciziny přes agenturu nejdřív dělat, aby si vydělali na cesty.

farm
hodnocení

0x
Mně připadá smysluplnější dodělat nejdřív školu. Pomaturitní, postátnicová cesta. Potom jet na zkušenou - work and travel třeba. I s kámoškou, jestli se shodnete v zálibě cestování. Měsíc sklízet pomeranče, vydělat si na cestu..v Anglii sklízet 3 neděle jahody...a tak střídat třeba i dlouho. Teď to tak dělá mnoho mladých lidí. Až na Nový Zéland - ovšem nic proti Skandinávii, to je velmi kultivovaná země. Chce to umět cestovat, tak se naučíte. A poučíte jak běží život jinde. *bezim* nazkusenou.cz/... *bezim*

hodnocení

0x
To jste si teda vybral destinace:)
To už můžete rovnou do Afriky:-D

pst
hodnocení

0x

Určitě máš ve všem jasno. Tak všeho nech, sbal se a vypadni. Ale jestli tě to takto bude bavit, courat se jako bezdomovec, vrátit se, nemít práci ani dodělanou školu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]