Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomluvy,drby... Co si o tom myslíte?

Od: lu19 odpovědí: 28 změna:

Ahoj

Rodiče teda jen máma,ségra a babička jsou naprosto šílený drbny až to hezký není, člověk už pomalu k nim strácí veškerý sympatie.

Jde o to že babička se až moc stará o své syny kterým už je přes 40. Neustále pátrá co kde s kým a jak... Kdy přišli domu a kam chodí po večrech přičemž se ptá s vých pomatených kamarádek kterým už jaksi hlava už nějaký ten pátek neslouží jestli je někde neviděli v nějaké nevhodné situaci a když jí něco řeknou tak tomu uvěří, hrůza...

A nejedná se jen o syny ale o uplně všechny rodinné příslušníky a nejen o ty ale i o své sousedy...

Někdo jí někdo řekl že mě viděl užívat mariuanu za zdejší poštou což je naprosto vyloučený, samozřejmně tomu uvěřila a směle to roznášela dál... Kdo jí to řekl jsem z ní nedostal, nechtěl jsem to nechat jen tak...

To samý je moje máma, tak furt drbe s mojí ségrou naprosto o všech, často taky o mě... Neustále zpochybňují mojí orientaci a že se určitě někde scházím s nějakýmy chlapy. Už mě nemůže pomalu žádný s kamarádů dovézt autem před barák protože by si myslela že s ním chodím a hned by to věděla celá rodina. Vůbec nepřemejšlej.

Včera jsem trávil večer u strejdy a dnes když jsem šel k babičce na oběd tak se hned začla vyptávat co všechno se tam odehrávalo, o čem se bavilo a nebo jestli jsem se něco o někom nedozvěděl. Dozvěděl jsem se hodně ale nic do toho nikomu není a nevidím důvot proč to šířit takže měla smůlu.

Když příjdu domů tak pomalu první věta co máma ze sebe vydá je "Co víš za drby?" na to už fakt nemám...

Nedá se snima opravdu o ničem jinym bavit protože pořad jen jedou ty svoje drby.

U babičky to byvalo lepší takže jsem z domova před tím utíkal za ní abych se alespoň trochu normálně pobavil ale teď to nejde ani tam.

Nevím co mám dělat, mám fakt šílenou rodinu která mi a ž na pár jedinců přestává být nesypatická...

doplněno 01.01.19 23:05:

Teď koukám co tady mám za hrubky, no určitě jste si všimli. Omluvte mě ale psal jsem to když jsem nebyl zrovna dvakrát klidný.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Asi Vás moc nepotěším, ale vypadá to, že jablko nepadlo daleko od stromu. Ale zatímco ony se věnují své zálibě v soukromí, Vy potřebujete širší publikum.

doplněno 02.01.19 15:51:

@Lu > ve své otázce jste předvedl všechno, na co si stěžujete. Veřejně pomlouváte a drbete svou rodinu. Pokud se mi něco nelíbí nebo mi něco vadí, řeším to tam, kde je potřeba. Nezvřejňuji to.

doplněno 03.01.19 12:00:

Jak jsem napsala hned v první větě: Jablko nepadlo daleko od stromu.

Já jako pomlouvání a drbání vnímám "probírání informací" o lidech (zde o členech Vaší rodiny) s jinými lidmi > s lidmi, jichž se to netýká. A za zády těch, jichž se to týká, ale nemohou se bránit.

Opravdu Vám nedochází, že děláte to, nač si sám stěžujete?

lu19
hodnocení

Nemám potřebu mít širší publikum. V běžném životě tohle nedělám. Určitě hned neberu telefon když někde někoho někde s někým vídím a neoznamuji hned někomu co dělali apod.

Chtěl jsem si jen poslechnout názor

lu19
hodnocení

Pomluva a drb je lživá informace. Nic lživeho jsem tu nenapsal...

lu19
hodnocení

Vy se mi tu od začátku snažíte říct že jsem stejný jak oni ale asi nechápete že to sem píšu jen proto že jsem to tu chtěl trochu prodiskutovat a slyšet co si o tom myslí ostatní popřípadně najít řešení abych jim nějak vysvětlil že to není v pořádku aby přestali.

V realitě by mě ani nenapadlo tohle dělat a ani to nedělám, vždy si nechám vše jen pro sebe...

@lu19 - abych jim nějak vysvětlil že to není v pořádku aby přestali
Nevysvětlíte. Pořád jste totiž v "podřízeném postavení", co se vztahů s matkou a babičkou týče.

liska5
hodnocení

1x

Je to tak, že někdo má tuhle příšernou vlastnost a primitivní zábavu. Vezměte si z toho ponaučení, komu se do budoucna vyhýbat a jak se vůči okolí nechovat. Bavte se s nimi co nejmíň a na pokec volte lidi normálníi. Jednou jedinkrát každému zvlášť a důrazně, ale bez afektu, řekněte, že si nepřejete, aby Vás poškozovali, šířili o Vás lži a pomluvy a taky ať si uvědomí, jakou sobě i rodině tím dělají ostudu. A šlus, žádná diskuse, žádné nadávky, žádné hádky, odchod.

Měli jsme v ulici na vsi jednu takovou. Ta byla až nebezpečná, neboť chodila žalovat a nosit pomluvy i na úřady. Okolí se semklo a zcela se od ni distancovalo, nikdo se s ní nebavil. Jeden z chlapů si z ní ale vystřelil, že jí namluvil absurdní nesmysly, jakože skoupil pozemky kolem a že tam vybuduje chov nutrií. Že to bude svatební dar pro jeho dceru... No do detailu jí ty výmysly nakukal. Baba měla "materiál " a všichni se bavili, když to šířila, jak tomuhle mohla uvěřit.

Tak případně na drbny s humorem a absurdními informacemi, ať se shodí samy. A netrap se tím, říkej si, že to je nemoc těch omezených, co se nuděj.

liska5

Teď si čtu, co napsali jiní. S tím časopisem - Bleskem pro ženy, to je dobrej nápad. Babička může změnit akční rádius a začít řešit místo Vás třeba Dádu s Felixem nebo Vondráčkovou.

lu19
hodnocení

Ta si kupuje snad všechny časopisy tohoto druhu a asi jí to stále nestačí...

tentato
hodnocení

0x

Tak to je jeijch život a je vidět, že si to hlavně ženské pokolení předává stále dál. Žádná kultura, koníčky, sport, cestování, možná, kdyby se alespoň probírala ta politika, tak by to nebylo na hlavu.

Povětšinou se ve starším věku probírají nemoce, anebo ty drby.

Kupte ji občas třeba nějaký ženský časopis /dárek předplatné/, aby se dověděla, co je nového i ve světě.

Jinak by bylo dobré s úsměvem něco říci úplně jiného. Třeba a jak jsi se babi, mami, sestro měla, jak jsi trávila čas, nebo a nezeptáš se, jak se mám? Také je dobré říci třeba - nechci se o tom bavit.

Ale pevně a jasně.

Nevím, kolik je Vám let, tak navrhnout, že už Vás to opravdu děsí, tohle shánění informací a asi se odstěhujete.

Což můžete i tak, bez vysvětlení.

lu19
01.01.19 21:45
hodnocení

Je mi 16

tentato

Jestli jsou ty ženský opravdu tak nesnesitelný, tak bych omezila návštěvy a ty nutné co nejvíce zkrátila.

Je vidět, že i v tomto ,,nízkém,, věku, máte cit pro to, co je slušné, co je příjemné a co protivné, máte to trošku srovnané a nenecháte si zasahovat do soukromí.

Pokud tedy opravdu nic není pravda /drogy/ tak mávnout rukou a jenom odvětit, lidi toho napovídají, to jsou samé klevety. A jít. Nanejvýš se zeptat, jestli babička něco nepotřebuje pomoci /doma, nakoupit/ a zdekovat se domů, do svého pokojíku.

72mona3*
hodnocení

0x

Takhle to bývalo na dědině. Malá společenství. Při probírání cizích životů se nemyslí na ten vlastní (mizerný). A aby to nebyla nuda, tak se přikrášluje a fabuluje. S tím se nedá nic dělat, jen se naučit "vypnout příjem". A co nejdřív vypadnout. M.

lu19
hodnocení

Vypnout příjem je mi na prd když probíraj i mě a mám z to ho nemalé nepříjemnosti

hodnocení

0x

@lu19 - Na vašem místě bych se zamyslela nad tím, proč rodina věří víc "někomu", než vám.

lu19
hodnocení

No rodiče mi věří ale babička jaksi ne ohledně té mariuany.

Ano? Asi byste si měl líp pamatovat, co píšete - "moje máma, tak furt drbe s mojí ségrou naprosto o všech, často taky o mě... Neustále zpochybňují mojí orientaci" *smich*

lu19
hodnocení

Bavím se o té mariuaně a né o tomto.

A nevěří mi možná tak proto protože už je taková že se ráda baví na cizí účet a nemůžu už s ní jít pomalu do krámu protože se za mě stydí... Sám jsem jí slyšel jednou v krámě jak tátovi šuškala "to je ostuda jestli ho někdo uvídí" nebo něco takového, už je to dýl. Od té doby s ní raději nikam nechci chodit.

hodnocení

0x

Jestli někdo vynáší ven rodinné záležitosti, tak je to smutné, ale je to především jeho ostuda. Rozumný člověk to nedělá a naopak chrání svojí rodinu. Ať se děje cokoli. Rodinné trable mají zůstat v rodině. A ještě na okraj, pomluva je, to co je lživé. pokud někdo mluví pravdu, není to pomluva. Byť je to třeba nepříjemné. Ale jak uvádím , rozumný člověk nic z rodiny ven nevynáší.

lu19
hodnocení

Z 99% se jednalo vždy opravdu o pomluvu.

A vystupuji zde anonymně takže bych to tak nepřeháněl že něco vynáším když zde nikdo neví o koho jde.

iz*

@Lu, v internetu nejste anonymně. (Myslíte si snad, že se z Vašeho popisu nikdo nepozná? A hned bude autor jasný.)

lu19 - nepochopil jsi mojí odpověď, tím vynášením myslím kohokoli z rodiny, kdo vynáší rodinné trable na veřejnost (třeba babská drbárna). Je to pak ostuda jeho i té rodiny.

lieka5

Tak on je tam nešťastný a ptá se co má dělat a většinou dostane rady, že raději nic, že by tak mohl zradil ty, kteří ho pomlouvají. Nerozumím. Tady se plno lidí ptá na problémy ve své rodině, ve svém vztahu, ale nikomu nepřipomínáme, že by měl mlčet, aby se náhodou neprozradil, protože je v podstatě stejný a navíc, bacha, dá se dohledat! Takový kluk se určitě musel hodně překonat, než napsal někam do étéru svoje trápení. Nedivila bych se, kdyby napsal, že toho lituje, že se vůbec ptal.

liska5

Omlouvám se za překlep. má být samozřejmě Liška5

iz*

@Liska5 >

možná jste přehlédla, že tazatel dělá to, na co si stěžuje. Jestli mu to opravdu vadí, neměl by sám dělat totéž. Kdyby nešlo právě o pomluvy a drby, "vzal to čert", ale takhle?

liska5

No, popsal tu situaci u nich poněkud expresivně, jak se od kluka tohoto citlivého věku dá čekat. Popsal to taky tak, abychom pochopili. Ale neuchýlil se k vulgaritám, naopak, zdá se, že zdvořilost mu není cizí. On v tom vyrůstá a aćkoliv s tím nesouhlasí, tak je tím ovlivněn. Nechce k takovým patřit, tak považuji za chybu ho tam tlačit a připomínat mu, že je jedním z nich, že je to dané... Asi tak.

iz*

@Liska5 > nikdo ho přece nikam netlačí. Jen by si měl uvědomit, že se ze situace, která mu vadí, nedá vymanit stejným jednáním a navíc veřejně.

iz*

Přemýšlím, jestli se vyjadřuji nějak nesrozumitelně...

Chápu, že si šestnáctiletý mladík nemusí uvědomit souvislosti ani dopad svého jednání. Ale pokud za mými příspěvky vidí něco jiného i zkušení lidé, dělám asi v něčem chybu.

liska5

Tisíc lidí, tisíc názorů. Každý jsme jiný, každý máme jiné zkušenosti, jiný úhel pohledu, jinou míru tolerance. I tohle si ten kluk přečte. I to si nějak přebere, i to ho svým způsobem formuje a posune. On si uvědomí plno věcí, třeba že co vypustím, to už se nedá vzít zpátky. Naštěstí se kluk bude svému hnízdu vzdalovat v čase i prostoru. A pak pozná, jestli přestřelil. Tihle kluci jsou často rychle hotovi se svými soudy. A o tohohle podvědomě nemám obavy. On se především potřeboval svěřit. A vyslechl si názory více lidí. Tak to je i v životě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]