Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zareagovat na holku?

Od: vochechule odpovědí: 8 změna:
Řekněme že vás holka, která se vám líbí při tanci pochválý, jak by jste zareagovali kdyby ji chtěli sbalit?
doplněno 28.12.18 19:07: Pro iz „nanovo“: Moje jméno je Martin. Omlouvám se za češtinu, budu se více kontrolovat. Chtěl by jsem vědět co mám říci, pokud by mě holka, která se mi líbí zalichotila.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

2x

Zdravím Martine Ono je to tak, pokud vás ta dívka chce, líbíte se jí pak nezáleží na tom jak na ni půjdete zda chytře nebo úplně hloupě zda s vycizelovanou češtinou či bez ní, to není vůbec podstatné, prostě "je vaše" (tvoje) zkrátka "nechá se sbalit". Takže navazujte rozhovor je jedno jestli o počasí otřepanou větou: "To je dnes škaredě /krásně/ co?" nebo další takovou : "Dnes vám (ti) to sluší" apod. a určitě to vyjde... V případě že tě nechce můžeš vymýšlet co chceš, mluvit na ni třeba několika světovými jazyky abys udělal dojem, vybraně se oblékat volit správná slova, chovat se taktně dodržovat etiketu...vše bude k ničemu. Většinou je to tak, že si ženy vybírají muže, málokdy je tomu naopak, muž je pouze ten kdo udělá často ten první krok "fyzicky", myslí si že "balí" ovšem to si jen myslí protože prakticky už je o úspěchu či neúspěchu rozhodnuto "dopředu". Čili obavy stranou...

bb*
hodnocení

1x

Pochval ji taky, pokud bude na stejné mentální vlně tak ji určitě sbalíš *smich*

hodnocení

1x

Kdyz pochvali za tanec, tak v levelu 0 se pritrouble usmejes, v levelu 1 kontrujes, ze je to jeji zasluha a v levelu 2 pohodis rameny a s predstiranym nezajmem procedis mezi zuby, co jineho cekala. Zalezi, v jakem levelu se nachazis.

iz*
hodnocení

0x

Česky. Myslíte, že Vochechule někoho zaujme nebo sbalí?

doplněno 28.12.18 18:51:

Já jsem tady tou češtinou pověstná, ale mám to i ze zkušenosti > neznám žádnou dívku, která by měla zájem o chlapce, který neumí česky (v otázce máte několik chyb, navíc není zřejmé, jestli se Vám dívka líbí při tanci, nebo jestli Vás dívka pochválí při tanci) a k tomu se představí jako Vochechule.

Ještě mne napadá > myslíte, že by stála o "sbalení"? Já mám pocit, že dívky o "sbalení" moc nestojí.

vochechule
hodnocení

Mě by zajímalo jestli někdo tak agresivně někoho někdy sbalil. Za odpověď спасибо из.

iz*
hodnocení

0x

Martine, chtěl bych. Začnete-li s tou dívkou mluvit stylem "chtěl by jsem", skončíte dříve, než byste začal.

A jak jste to mínil s tím tancem? Ta dívka se Vám líbí při tanci? Pokud ano, stačí jí říct, že dobře tančí (bude-li mít zájem, nějak naváže).

Nebo jste mínil, že by Vás při tanci pochválila? Pak můžete použít to, co poradil @Axus.

Hlavní problém je ale v tom, že musíte reagovat na konkrétní situaci. Teď Vám tu možná někdo něco poradí, ale pokud se situace bude vyvíjet jinak, budete muset reagovat jinak > přizpůsobit se.

Obecně: Zkuste zjistit, co tu dívku zajímá a pokud o tom budete něco vědět, zaveďte řeč na některý z jejích zájmů. (Hodně lidem se dobře mluví o tom, co je zajímá.)

doplněno 29.12.18 20:08:

@Janm > chce-li člověk někoho oslovit, mělo by mu být rozumět. (Jak rád se bavíte s lidmi, u nichž nevíte, co vlastně říkají?)

Možná Vám moje odpověď přijde netaktní, ale z dotazu kvůli chybám není jednoznačné, co tazatel míní. Tady o nic nejde. Ovšem v okamžiku, kdy tazatel bude chtít někoho zaujmout (nebo "sbalit" některou dívku), už to problém být může.

janm*

Iz- Ono to s tou češtinou není kolikrát slavné ani u těch "dívek", možná to tak platilo dříve, možná dívka studuje učitelství možná...prakticky ale ne vždy... Je hezké učit lidi správně používat rodný jazyk slovem i písmem, pouze bych chtěl podotknout, že mimo výuku je to celkem netaktní záležitost, to aby se zde pak lidé báli zeptat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]