Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pitný režim

Od: hrosik* odpovědí: 16 změna:

Chtěla jsem se zeptat, kolik tak tekutin vypijete denně. V zimě piju míň než v létě, i tak to překračuje doporučenou denní dávku. Zhruba vypiju tak 4 spíš 5 litrů vody denně, v létě i víc. Slyšela jsem, že přemíra tekutin taky škodí-ledvinám, je to pravda?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak kdo. Je podstané vědět základní informace (váha, věk, činnost, druh nápojů, strava ...). Je to opravdu individuální.

raadek*
Zalezi take co pijete. Jestli cistou vodu, tak to ledvinam spise prospeje. Dulezite je aby barva moči nebyla nikdy tmava, krome obarveni betakarotenem nebo cervenou repou. Ja vypiju cca 3 litry a to je malo. R.
kytka*

Já někdy vypiju 3l někdy míň ,jindy víc, piju vodu, kromně jednoho kafíčka. A pořád běhám na WC :D

papene*

*cteni* Podobné: poradte.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

K přijímané denní dávce je nutné přidat ještě další tekutiny.Polévky,ovoce a pod.Optimální denní dávka je do 3 litrů.Pokud trpíš neustálou žízní,je tu nebezpečí počátku cukrovky.Chtělo by to poradit se s lékařem.

JABRAKA

binka*

Pijete proto, že máte neustále žízeň, nebo proto, že se to doporučuje? Já bych denně tři litry nevypila ani náhodou ... když započítám ranní kafe a polední polévku, tak do sebe denně dostanu možná tak litr, litr a půl, ale víc rozhodně ne.

kytka*

je to spíš zvyk a piju protože to tělo potřebuje a čistí se tím..Říká si o to.:-P

jabraka*

Náš děda vždycky říkal:

Jedno deci,dvě deci,případně tři litry bílého neuškodí organizmu.

JB

hrosik*

No piju jen neperlivou vodu, asi je to zvyk i žízeň dohromady. No ovoce a polévku do toho ani nezapočítávám. Kafe taky nepiju. Začínající cukrovka? Hm, a to by doktor při běžné roční prohlídce nepoznal? třeba z krve, nebo moči?

mil®
hodnocení

0x

Vypiju tak kolem tří litrů za den. Převážně vodu.

hop®
hodnocení

0x

Přes den v práci jeden až dva litránky sodovky, k obědu dvě pifka, a k večeři (spíše místo večeře) tak deset pěnivejch moků - už mám devátý, asi vyrazím do pelíšku. To není rada na dobrou životosprávu, pouze odpověď na položený dotaz...

binka*

*smich* teda Hope, vy ten pitný režim dodržujete ,jen co je pravda. Ale budiž vám přáno, hlavně, když vám chutná. Taky mám ráda pivo, ale tolik bych nevypila :D

hodnocení

0x

Myslím, že jste určitě štíhlá a potom je 5 litrů moc! Já se o to jednou také snažila pít více než 4 litry denně. Paní doktorka mi řekla, že to už je moc, že se zase naopak zatěžují ledviny a srdce... Do 3 litrů je to akorát, všeho s mírou...záleží na váze, ale to už sedíte celý den na WC, ne? Prokonzultujte to se svojí lékařkou a dejte vědět...*pivo*

hrosik*

No štíhlá určitě nejsem. Jsem v normálu, trošku krev a mlíko. Ale obezitou teda netrpím. No na wc teda sedím často, co hodinu lítám. Já se ani nesnažím, prostě mám pocit, že se musím napít. Představa, že jdu spát aniž bych se napila, tak snad ani neusnu. No zkusím to prokonzultovat s praktickým až půjdu a pak dám vědět. :)

hodnocení

0x

já jsem ještě před lety v podstatě nepila vůbec, neměla jsem potřebu, což bylo samozřejmě špatně, taky mě dost často bolela hlava... Na doporučení lékařky jsem pít začala, i když nemám žízeň, jsem navyklá, hned, jak vstanu, nebo přijdu do práce, uvařím si 1/2 l hrnek ovocného, zeleného nebo bylinkového čaje, ty za dopoledne vypiju tak 3, odpoledne pak nějaká ta sklenice neperlivé vody nebo ještě lépe vody z vodovodu a večer opět čaj ... celkem mi to vyjde tak na cca 2,5 l tekutin. Ale 4-5 litrů to mi přijde už skoro moc!

giovanka*
hodnocení

0x

Záleží na tom, čeho. ideální jsou čerstvě vylisované ovocné či zeleninové šťávy, nebo destilka, nejhorší je voda z flašek, kámoška jednou pila taky asi 5-6 l denně a měla z toho zánět ledvin, chudáci nestačily čistit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]