Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je pro mě ponižující patřit do chudiny

Od: klukzpanelaku odpovědí: 52 změna:

Ahoj
Asi mě budete mít za namyšlenýho blbečka ale nemůžu za to jak to cítím.
Nejsem závistivej to vůbec, možná to tak bude znít.
Už delší dobou je pro mě hrozně ponižující komukolv říct že bydlím v paneláku, obzvlášť někomu jehož rodiče mají luxusní dům a vlastní firmu a skrátka se jim daří.
Vím že tato sféra lídí lidmi jako jsem naneštěstí já někdy opovrhuje, rozhodně né všichni to určitě ne, znám jich osobně víc tak vím o čem mluvím. Jsou to většinou i lidi co jsou po všech ohledech lepší, hlavně výchovou.
No hlavní důvod mé zpovědi je ten že se hrozně bojím že něčeho takového jen tak nedosáhnu obzvlášť s mojí školou kde se učím na automechanika což vůbec třeba v životě nechci dělat.
Vždy jsem chtěl jít na nějakou lepší školu zabívající se něčím ze zdravotnictvím, nejvíce mě zajímá psychologie. Jenže na to jsem nikdy neměl známky a to z toho důvodu že moje rodiče mě nikdy k ničemu nevedli a né jednou vyhrožovali ve škole sociálkou, tak si asi dovedete představit jak to u nás je. No skrátka si připadám jako kdybych do téhle rodiny vůbec nepatřil, vůbec si už s většinou nerozumím protože to jsou většina opilci, hulváti a skrátka odpad společnosti co jen umí drbat a závidět.

doplněno 26.12.18 11:38:

Jo a je mi 16

52 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Každý je strůjcem svého štěstí, mladíku. Chce to jen využít příležitost a nebát se. Něco o tom vím...
klukzpanelaku
hodnocení

No píšu to se asi hlavně proto abych dostal nějaký ten typ. Jakou příležitost myslíte? Budete konkrétnější?

Na mě se zatím sypalo díky mé problematické rodině odevšaď jen neštěstí...

vernon
Tip ti nikdo nedá, to je různé podle toho, co člověka potká. Je potřeba, chytnout se každé příležitosti. Až začneš makat, uvidíš...

dylin
hodnocení

2x
Mládežníku, když nechceš být takový jako oni, tak musíš na sobě makat... Vypráví se o jednom tajemném místě, o kterém socky a opilci nikdy neslyšeli a jmenuje se knihovna. V tý jsou miliardy myšlenek a řešení snad všech problémů. Když začneš krmit svůj mozek, tak ti mozek nakrmí břicho a bude ti hej. :)

hodnocení

2x
Si mladej a máš velkou šanci stou chudobou lecos udělat
Mužeš jít studovat a postupně se vypracovat
Nebo se vyučíš nákému řemeslu po kterém je schánka získáš praxi a pudeš pracovat do zahraničí kde ty platy sou o dost jiný než u nás
Pak je tu ještě možnost náhody výhra ve sportce los nečekané dědictvi ale na to bych nespoléhal
Pamatuj nikdo ti nic zadarmo nedá
Musíš na sobě pracovat a učit se bez toho to prostě nejde
A čím dřív ti to dojde tím líp

tentato
hodnocení

2x

To, že jste se narodil do nefunkční rodiny Vám může jenom pomoci. Uvědomíte si, že takhle ne, takhle nechcete bydlet a žít.

Prověřte si rodiče - co dělají, čím se vyučili, jakou školu vychodili.

Jestli kouří, pijí alkohol, chodí do kaváren.

Co dělají po práci?

Mají nějaké koníčky, sportují, nebo jinou kulturní, politickou činnost.

Pokud si na tyto a i podobné otázky odpovíte a vyjde něco negativního, máte příklad do života, že takhle ne.

Protože nepíšete, kolik byste si chtěl vydělávat, tak mohu nabídnout třeba 60 000 Kč?

Stačilo by to?

Pokud ano, tak se podívejte třeba na www.prace.cz , zadejte si práce - automechanik a vyjede Vám přes 100 nabídek po celé republice.

A to je 60 000 největší možný limit, který si tam zadáte. Nic Vám nebrání po vyučení se sebrat nastoupit do nějakého provozu a po zaučení vydělávat tyto peníze. Odstěhovat se můžete kamkoliv, když Vás doma nic netáhne.

Po našetření potřebných peněz a požádání o půjčku na podnikání si můžete nakoupit zařízení, stroje, a začít podnikat ve své firmě. Obnáší to i sehnat prostory, zaměstnance atd. Anebo dělat v malém sám. potom už nebudete muset pokukovat po jiných, lepších lidech, že oni mají firmu, auta, baráky atd...

Takže i taková budoucnost Vás čeká.

Bydlení pokoje a malého bytu v Brně a okolo si můžete zase zjistit sám na internetu v realitách.

Za 3 500 tisíce možná lůžko v pokoji s někým, a nebude to brácha.

A klid také nebude.

A na koleji při vysoké škole klid nebude tuplem!

Jinak, vyučte se, nepokukujte po vějšce, protože perspektivu máte v oboru. Ale změňte svůj vnitřní přístup. Je dobré pracovat rád a s chutí, každý to ocení /ve škole, na praxi/ uvidíte, že se chování mistrů změní.

A začnou si o Vás říkat, ten kluk je šikovný a práce mu odsejpá.

Všechno je ve Vašich rukách.

Ten psycholog je hloupost, na tu školu je takový nával, že dostat se tam je umění - buď tlačenka, nebo opravdu nadprůměr.

A po škole praxi a soukromničení a hledat si pacienty.

A aby se mi svěřovali lidi se svými trablemy? Vždyť to je nahlavu, aby se člověk z toho sám zbláznil*smich*!

doplněno 26.12.18 19:54:

Chlapče, ty stahuješ kalhoty deset kilometrů před brodem.

Ještě nejsi vyučen a už si myslíš, že se budeš muse překvalifikovat.

Otázka elektromobilů tu je nastolena, ale nikdy v době našeho dožití to nebude na sto procent.

Toho se neboj.

Kdo ví, co bude v budoucnosti.

klukzpanelaku
hodnocení

S tím psychologem máte pravdu, já jsem spíš někdo kdo ho potřebuje než ten kdo by ho opravdu měl dělat...

No u podnikání s auty mám největší strach z toho že jsou například spalovací motory v poslední době hodně na ústupu a člověku pak nezbyde nic jinýho než si dodělat elektrikářskou kvalifikaci, je to blízká budoucnost.

No ty rodiče, nechci to tu rozebírat uplně do podrobna ale jsou to typičtí domácí vysedávači co žijou práce-sezení doma-spánek a takto dokolečka. Tak fakt žít nechci.

A jejich vzdělání? Máma má pouze základku, asi jako většina rodiny třeba oba strýcové jednoho z nich manželka to samé, prateta... Táta je vyučený obráběč kovů.

lidus*
hodnocení

2x

Bydlím v paneláku v OB, nijak mě to neponižuje, telefon mám tlačítkovou Nokiu víc jak 10 let, zařízení bytu od svatby tj. 40 let, ještě předloni auto Felicie combi 14 let, dnes WW Touran co byl nutnost abych do něj vlezla s inv. vozíkem,chalupu stoletou,vše tak dlouho jak to jen vydrží, nic se nukupuje jen proto, že ten či onen to má a lepší. Co má druhý je mi jedno. Na státní školu máte a pokud nemáte výsledky je to jen vaše chyba a je na vás abyste to změnil, studovat můžete i při práci. Dám příklad, vyučila jsem se a končila s VŠ, totéž manžel. Chce to jen chtít a jít si za snem. Rodina alkoholiků, no tak to máte super příklad jak se chovat nechcete.

liska5

Liduš, fakt dobře jste to napsala*palec* Aspoň paleček, když neboduji.

hodnocení

2x

Chudoba je relativní. Nemám BMW ani Porsche, ale na druhou stranu nemusím přemýšlet, jestli si můžu dovolit nové boty nebo pozvat rodinu na večeři do restaurace. A mindrákem netrpím.

Pokud máš pitnou vodu, elektřinu, internet a střechu nad hlavou, máš se líp než 90% lidí.

lucie*
hodnocení

0x

V 16 letech naprosto normální směsice pocitů ze života,tak se tím netrap a přemýšlej jak to zlepšit.

Po problémech s auty si nemyslím,že automechanik je špatný"job"ovšem když jej nebudeš umět,neuspěješ.Tak je to s každou profesí...no a v dnešní době,kdy jsou ceny realit vysoké,nemyslím si,že žití v bytě je pro"chudinu"...

Rodiče si nevyberem,taky mám spoustu výčitek co mi způsobili (a nejhorší je,že si to ani nepřiznají,nahlas říkají jak jsem měla vše*zed*) ale proč se tím trápit?jen to člověka omezí.Takže zvaž své možnosti a vem svůj osud do svých rukou,at se můžeš sám sebou jednou pochlubit.V životě se lidé ptají jen na to cos dokázal,nikoho nezajímá jaký jsi měl start a výmluvy na rodinu.

doplněno 26.12.18 11:50:

- učit se co to jde,protože na vzdělání se tě budou všude ptát celý život

-nebát se nových výzev-brigády,težší škola,všestranný přehled,zajímat se o spoustu věcí

-finanční gramotnost,čím dříve,tím lépe

majsterjoe*
hodnocení

0x
Četl jsem tvůj příspěvek na zpovědnici, a říkal jsem si, že tohle snad nemůže nikdo myslet vážně,a stále si za tím stojím. Nicméně teoreticky pokud by to byla pravda, pak je třeba uvědomit si dvě věci. První věc je ta že by sis opravdu měl zažít bydlení v chudobě aby jsi opravdu poznal co chudoba je a druhou věcí je ta, že až budeš mít věk na to sám si zařídit svůj život a domácnost tak pochopitelně nemusíš bydlet v paneláku, ale v třípatrové vile plné mramoru, zlata a služebnictva. Tak mnoho štěstí
klukzpanelaku
hodnocení

Podle Vás nežiju v chudobě? Asi né uplně, naštěstí mám co na sebe a sem tam něco k jídlu taky ale jakmile se chci najíst mimo hlavní jídla jako je snídaně oběd večeře tak vlezu do lednice a tam prostě prázdno, buď tam jsou jen nějaký zbytky nebo jiný načatý věci o kterých bych si nedělal dobrý iluze. I s tou večeří bývá každou chvíli problém protože tam prostě není nic normálního. To mi třeba extrémně vadí. Taky by jste měl vědět že si svačiny do školy mnohdy platím ze svého, jídlo do práce kde jsem dělal víkendy jsem si musel také mnohdy koupit sám a následně ještě uvařit. Jinak bych skrátka neměl co jíst...

hodnocení

0x

"klukzpanelaku", právě jsem odpovídala na jinou otázku, založenou pod nickem "staršibracha" "Proč jsem doma v nemilosti". A mám nepříjemný pocit, že jste jeden a ten samý člověk. Stejný styl psaní. Takže se asi o svátcích nudíte a vymýšlíte si pro své pobavení otázky, které nemají pravdivý základ. :(

nov

Suzymon, mám tentýž pocit jako Vy.

klukzpanelaku
hodnocení

No tohle jsem si opravdu nevymyslel a může se nakonec vyjádřit i někdo z moderátorů zda se jedná o toho samého člověka.

Já sám vám to asi nedokážu.

fik
Ještě leháváš ve škole na lavici?
klukzpanelaku
hodnocení

@fik

Asi narážite na můj příspěvek pod přezdívkou "ospalec" kde jsem zmiňoval mojí nadměrnou únavu... Ano psal jsem ho já ale nevím jak se to týká tohoto problému.

Jinak ještě něco dodám, už je to mnohem lepší a nejsem na tom už tak špatně abych usínal i ve škole, naštěstí to nebývalo často. Prospěch mám perfektní.

bb*

Musím se pousmát nad "chudinou" z paneláku s pořizovací dnešní cenou od 2mil. výš, budeš muset trochu přehodnotit současný status majitelů panelových bytů :)

Máš perfektní prospěch?

Jenže na to jsem nikdy neměl známky...

klukzpanelaku
hodnocení

@elisa24

Teď ano ale né na základce kde to bylo třeba abych mohl jí na střední a né na učňák. Mým velkým nepřítelem je matematika kterou jsem nikdy nezvládal. Ta mi prakticky překazila lepší školu nejvíc.

Třeba na jiné těžší škole bych byl stracený.

klukzpanelaku
hodnocení

@bb

Naprostá drtivá většina lidí co znám tak má byt ještě od komunistů kdy se byty rozdávali...

Opravdu nemám ve svém okolí nikoho kdo by si byt přímo kupoval, většinou jsou na pronájmech...

Jsi na učňáku s maturitou? Jestli budeš mít maturitu, tak Ti stále nic nebrání jít na vysokou, jen budeš muset hodně zabrat a všechno se sám doučit. Můžeš ale podnikat s autama, automechanik je dost perspektivní povolání.

klukzpanelaku
hodnocení

@elisa24

Maturitu můžu mít pokud půjdu na nástavbu což bych moc chtěl.

Ale k těm autům, né že bych byl manuální nemehlo ale práce s auty mě zkrátka nechytla, bavili by mě víc jiná řemesla, třeba práce na domech, různé práce týkající se rokonstrukcí.

Proto bych spíš chtěl nějaký ten podnik s auty řídit než v něm sám něco manuálního dělat jestli mi rozumíte. No ale vemte si kolik je dnes autoservisů, bylo by težké získat hodně klientů...

Jestli je Ti 16, tak nebude tak hrozné ještě přejít na řemeslo, jeslti víš, co by Tě bavilo.

tentato

Stavby - rekonstrukce - tak potom můžeš ještě jít na stavařinu, architekta, nebo učňovské obory zedníka, obkladače, instalatéra, sádrokartonáře, eletrikáře, podlaháře.

Jako vedoucí člověk musí něco umět, rozumět té práci, protože se pracuje s kolegy, s lidmi a jakovedoucí té práci musím rozumět, zadat práci lidem, aby byla včas hotová, objednat materiál atd není jen tak.

Takže tím základem si člověk musí projít. Jak se říká - začít od píky.

Takže vyučit se, školu s maturitou, nějakou praxi v oboru a potom se hlásit na místo vedoucího. To je normální postup v životě. Jinak dlníků je vždycky potřeba více, než mistrů. tak bude záležet na šikovnosti a příležitosti.

break

člověk vlastnící autoservis bez znalostí aut a jejich konstrukce a hlavně práce kolem nich je totální zlo...

počet servisů je relativní.Fakt je ten, že mechaniků, elektrikářů, lakýrníků a karosářů je jak šafránu...

A co se vyrábí dnes, tak se bude ještě za 15 let opravovat.Do roku 2050 budeme pořád opravovat spalovací motory...

a elektromobily rozhodně nejezdijou bez údržby a oprav...a to jsme nezmínil přezouvání, skla, opravy karoserií a podvozků...tomu se baterky nevyhnou

hodnocení

0x

Váš ,,dotaz´´ celkem chápu - taky mám doma dva puboše, jejichž finanční gramotnost je na bodu mrazu. V panelákách bydlí - tipuji vetšina populace u nás, ovšem při dnešních cenách nemovitostí, pokud daný byt vlastní, tak se bavíme o majetku přes mega korun, ve vetších městech i několik mega.

To ovšem nemusí nutně předurčit Váš osud, nebo status - na názvu nefrčí. Podstatné je to, že v současnosti máme konjunkturu, po které bude následovat zákonitě krize. Takže máte šanci poznat to, jaké to je vypracovat se vlastní snahou, pílí a úsilím na bohatého člověka. Ovšem chce to krom všeho jmenovaného i kliku.

Protože se taky může stát to, že se třba vyučíte, ale díky krizi třeba nenajdete adekvátní zaměstníní a pak teprve třeba zjistíte, jaké to je obracet každou korunu. To Vám rozhodně nepřeji, jen chci jemně upozornit, že ta životní úroveň které říkáte chudina, byla ještě relativně nedávno jen snem, na který prakticky nikdo nedosáhl. Nechte si třeba vyprávět od svých prarodičů jak se žilo po válce...

danys*
hodnocení

0x
Chlapče, buď rád, že máš kde bydlet. Svým přístupem a hlavně svým fnukanim budeš jistě do té spodiny patřit dost dlouho a možná ještě níž než si myslíš

culdabulda1*
hodnocení

0x

lidi si nebudou nikdy rovni - komouši se o takovou společnost pokusili a vidíš, jak to dopadlo !

Musíš něco dělat a dokázat sám - třeba zrovna takový automechanik je užitečné řemeslo a budeš-li šikovný a podnikavý, můžeš vydělat peníze, založit si vlastní dílnu a postavit si, nebo koupit dům. Mladí lidé mají dnes spoustu možností - ale zase to holt mají těžší.

bb*

Culda... - chtěla byste být dnes tak mladá? Já teda nee, leda bych byl z bohaté rodiny :)

culdabulda1*

@bb

- no já jsem ráda, že už to "mám za sebou" ! - tím spíš, že jsem měla docela dobrý život, i když jsem patřila spíše k "chudině". Ale měla jsem štěstí, že jsem žila v "totáči" :-P jó to byla jiná svoboda ! ... :-D

hodnocení

0x

@klukzpanelaku - že se hrozně bojím že něčeho takového jen tak nedosáhnu
První, co mě napadlo - kdo se bojí, se*e v síni. Taky vás něco v téhle souvislosti napadá?

klukzpanelaku
hodnocení

No dobře, uplně se toho nebojím ale je to věc u které si člověk nmůže být nikdy jistý, obzvlášť když je ve fázi snění.

Jsem odhodlaný pro to udělat maximum, někdo tu radil knihovnu, hned jak budu mít možnost tak si tam půjdu něco na toto téma půjčit.

hodnocení

0x

Chlapče,, absolutně Tě nechápu Za prvé, automechanik je stejně důležité povolání jako jiné a bydlení v paneláku osobně bydlím ráda. A zamysli se, kolik lidí by bylo štastných kdyby vůbec nějaký byt i v tom paneláku měli.Závist je slabost, jediné, co snad jiným závidím, je zdraví.

klukzpanelaku
hodnocení

Já nikomu nic nezávidím, to už jsem psal.

Prostě to v paneláku nesnáším, je tu furt nějaký hluk a když už chce sám vyjímečně ten hluk dělat tak nemůže. Nedovolím si to jako ostatní...

Není nad to si jít vypít ranní kávu na zahradu před domem, má to nezaměnitelné kouzlo... Zažil jsem to několikrát.

Třeba proto se mi prostě bydlení v paneláku nelíbí, pak mi příjde takový až zvláštní že vlastně jsem se spoustu dalšíma cizíma lidma pod jednou střechou. Je tu i takový pocit stísněnosti. Není to o tom že někomu závidím, to fakt ne. Věděl jsem že to tak vyzní ale pravda to není.

Nelíbí se vám panelák - to je dost silná motivace k tomu, abyste v něm za pár let nebydlel.

klukzpanelaku
hodnocení

Je to ta hlavní motivace, což jsem ale v prvním příspěvku nezmínil...

Nechci to proto abych se pak mohl chlubit, machrovat s tím na ostatní. To ne, chci to hlavně pro sebe, pro svoje potěšení. Plus pro potěšení nějaké budoucí lásky, teď to ale zas určitě vyzní že na to chci někoho balit... To taky ne ale když už to budu mít tak to budu chtí sdílet s někým koho budu mít rád

culdabulda1*

@klukzpanelaku

- bydlení v baráku není jen o pití ranního kafíčka - na baráku musíš taky makat, pokud ovšem nemáš slouhy, kteří se Ti o ten barák a jeho údržbu starají !

klukzpanelaku
hodnocení

@culdabulda1

To vím moc dobře, nebojte. Není to jen o baráku, vždy jsem také chtěl mít svojí zahradu o kterou bych se staral, v létě se o ní starám prarodičům takže zkušenosti s tím mám.

tentato

Bože můj, chlape, vždyť máš řešení na dosah ruky a nevidíš to.

Pokud tedy mají prarodiče domek se zahradou /a ne jenom samotnou zahradu/, tak je úplně nejlepší začít prarodičům pěkně pomáhat, trávit s nimi čas. Pomáhat na domku, v domácnosti, dědovi na autě, na zahradě.

Pokud tuto zcela standartní činnost, nevykonávají automaticky již děti prarodičů, tak bych ji převzala a někdy v budoucnu by to mohlo přinést třeba nějaký příjemný benefit. Vykonávat se mají tyto věci nezištně, ale kdoví ...

Vlastně píšete, že doma nic v lednici nebývá, ovzduší tak nějak nijaké, na víkendy bych za prarodiči určitě zajížděla častěji.

klukzpanelaku
hodnocení

@tentato

Vím kam tím míříte, jedná se ale pouze o samotnou zahradu...

hodnocení

0x

Musíš pro to něco udělat. Samo se to nezmění. Snaž se prosadit v tom co tě baví. Oborů je jistě dost. A když budeš dobrej, výsledky se dostaví a s nimi pak i peníze.

hodnocení

0x

Tak jsem uvažovala, jestli to napsat nebo ne - ale jo. Když si přečtu "Je pro mě ponižující patřit do chudiny", protože "bydlím v paneláku", docela mě to uráží. Bydlím v paneláku - i když tedy ne na anonymním sídlišti, bydlím v něm dobrovolně, protože o "luxusní dům a vlastní firmu" jsem nikdy nestála - a dokáže mě namíchnout tvrzení, že ti, kteří to mají, "jsou po všech ohledech lepší, hlavně výchovou".
Samozřejmě, tazatel je ještě pubertální trdýlko - ale myslím, že by se měl a mohl naučit, jak s takovýmto škatulkováním může narazit.

klukzpanelaku
hodnocení

Netvrdím že všichni co bydlí v paneláku jsou chudí a nějak špatní.

Furt mi jde o můj život a nikomu zde nic nevnucuju. Jen jsem začal vážně uvažovat nad splněním tohoto snu který mám už od dětství. Z paneláku mám dost špatných zážitků... A to prostředí by mi všechno jen připomínalo, to nechci.

klukzpanelaku
hodnocení

A to že patřím kam patřím tak jsem nepsal že je to kvůli paneláku, je tu spoustu dalších věcí o kterých se tu ani raději nechci zmiňovat

hodnocení

0x

Až budeš plnoletý, postav se na vlastní nohy, začni pracovat, udělej si praxi, zařiď si autoservis a staň se podnikatelem. Možná budeš mít štěstí a bude se ti dařit. Vytížený budeš denně 16 hodin, nebudeš moci vyležet ani chřipku a i když budeš možná mít vilu a fáro, možná si to ani neužiješ a budeš tam chodit jen spát. Zda budeš opravdu spokojený, je otázka. Spokojenost totiž netkví v luxusu a s čím se mohu pochlubit, ale kolik lidí mě má rádo a kolika lidem na mě záleží. A klidně k tomu stačí hezky zařízený panelák, kde mám polovinu starostí než s obrovskou vilou. Tak uvažuj.

hodnocení

0x

Já když byl mladý jako ty, tak jsem taky hleděl, že hen ten má mercédes, ten má to..ALE, jakmile jsem si koupil své první auto Škodu 105L, tak už jsem po těch ostatních autech přestal hledět a už mě bylo šumák, jestli má někdo mercedesa nebo co..prostě škodověnka byla pro mě nej. A taky jsem nebyl 2x štastný v paneláku. Takže až byla možnost a koupil jsem si malý domek na vesnici, kde to není daleko do města-autem a přitom je tady nádherně a klid, tak jsem byl a stále jsem naprosto štastný. Možná to chce jen změnit prostředí..od rodiny, sousedů..prostě až vypadneš z paneláku prva třeba na intr apod a pak časem do vlastního, třeba taky staršího menšího domku, bude to pak naprosto jiné a změníš i pohled na svět. Ale ten se mění i tak průběžně tvýma rokama. A samozřejmě si vždy běž za svým cílem..o tom to přeci je, plnit si své (reálné) sny.

klukzpanelaku
@mernet
Však jsem taky nikde nepsal že nutně chci ten nejluxusnější dům pod sluncem. Stačil by mi i ten menší starší domek co by se časem mohl i zrekonstruovat.
A to auto je taky vedlejší, hlavní cíl a priorita pro mě je dům.

Dům? Proč dům? Jsi mladý, budeš hledat cesty životem, budeš chtít měnit práci, možná i zemi... dům tě připoutá k jednomu místu a spoustu životních příležitostí přinejmenším zkomplikuje.

klukzpanelaku
hodnocení

No já se ani nikam stěhovat v životě nechci, alespoň tede né mimo kraj kde teď bydlím. V rámci kraje ano, to je přímo nutnost, i když bych si mohl postavit dům v malém městečku kde jsem teď ale chci do většího města. A tam je příležitostí jak pracovních stejně tak jako pro podnikání více než dost.

A jak už jsem řekl, panelák už mě za život znechutil dost... Neustálý hluk, při hlasitějším rozhovoru slyší sousedi prozměnu mě, a pak se divím jak se dostávají soukromé věci mezi lidi...

afmr
hodnocení

0x

Podle mne mne je základem bohatství funkční splachovací WC. Toaleťák s vůní levandule. Ale jak pro koho, že.

PAnelák - také se metru říká socka... Nevím jestli to není snobovina.

Jinak to chce dřít, nespoléhat se, když je lednice prázdná, postarat se. Ale půjde to nahoru těžko, jestli je to všechno pravda. Barák - jestli tak k důchodu - a nikoli v tom největším městě. Jste mlád, můžete natrefit na dobrou polovičku. Ale opatrně, asi nemáte ty bezchybné "vzory". V Mladé Boleslavi jsou vysoké platy...:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]