Nejste přihlášen/a.
Hezký den přeji. Vaříme a vaříme, používáme koření, ale v čem skladujete koření? Jaké máte kořenky?
kořenky z IKEA... viz: www.ikea.com/cz/c/...
doplněno 10.03.10 12:02:po rekaci PT... my používáme tyhle, protože jsou v šupleti na takovém tom vlnkovitém podkladu...
Používáme sklenky, ve kterých bylo kdysi dodáváno do nemocnic chirurgické hedvábí. Mají dvoudílné uzávěry, které umožňují při plném otevření vsypání koření a při otevření horní části jen jemné odsýpání (viz nádobka se solí) při vaření. Stále velmi dobře těsní a koření v nich nikdy nevyčichne. Sklenky jsou navíc v kouřové barvě a tak ani nijak špatně nevypadají. Jejich přednost je ale hlavně v praktičnosti. A ještě něco - jsou téměř nerozbitné, ačkoliv jsou ze skla.
Koření mám ve skleněných lahvičkách od oliv. Zabírají málo místa, protože jsou celkem štíhlé a vysoké. Mám je ve skříňce, takže světlo k nim nejde.
Jednoznačně flaštičky od přesnídávek!
Koukal jsem na fotky, obdivuji, jak to lze umělecky ztvárnit!
Vzhledem k tomu, že i v kuchyni jsem si sám svým samečkem, tak tu hromádku (asi 40) flaštiček namám ani popsanou, vím, že třetí zleva ve druhé řadě je mletý bílý pepř. Kdyby mi tam někdo uklidil, byl bych těžce v pr..li
Asi před 30 lety jsem si v laboratorním skle koupila lahvičky se zabroušenými "špuntíky" a mám je dodnes, na koření jsou bezvadné. Jedna tenkrát stála asi 5,- Kč.
Také moje kořenky mají zabroušená hrdla, dříve jsem mnoho let používala od přesnídávek, ale do nové kuchyně jsem si pořídila nové...Jinak na ostatní sypací věci mám ráda různé dózy - těstoviny, rýže, čočka, hrách, houby, mandle atd...je to skladnější než v sáčcích.
Kytko a Michalo, ty skleničky jsou nějak nalakované, že? V původním stavu jsou průsvitné ...
Já mám koření ve skleničkách od Nescafé, když jsem ho ještě pívávala (snad je to dobře napsané, vypadá to divně )
Skleničky jsou od přesnídávek a natřené syntetickou barvou z venku /samozřejmě / a namalované ručně štětečkem. :DLíbí se?
Dobrý den, já jako kořenky používám kelímky s víčkem od jogurtů (Princ). Stačí přelepit barevným papírem, aby ladili s barvou kuchyně a nadepsat. Koření neztrácí ani na vůni ani na chutí a když mi takováto kořenka spadne na zem, tak se nerozbije ani neotevře. Víčka drží opravdu důmyslně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.