Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak z ´´destilky´´ udělat znova H2O

Od: potky odpovědí: 10 změna:

dobrý den, napadl mě pokus. Chtěl bych z vody...ze které ´´vyprchá´´ jakýkoliv život a energie...získám znovu vodu užitkovou nebo pitnou... jak bych měl postupovat...nějaký elektromagnet + nějaké přidat nějaké prvky? jsem v tomto začátečník..díky za tip:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

destilka je taky H2O :-D

potky
hodnocení

jsem psal, že jsem začátečník...:) No dobře...pokud tedy voda bude prostě ´´vycucaná´´ ...třeba přepolovaná...

kapkavody

Ikdyž jsi začátečník, tak si napřed ujasni co vlastně chceš. Začátečník nemusí být pitomec.

Destilka je H2O.

Co je to "vycucaná" voda?

Co je to "přepolovaná" voda?

hodnocení

0x

Pitnou nevím,ale jestli chceš užitkovou,tak přimíchej dešťovku.

rv*
hodnocení

0x

V pitné vodě není žádoucí, aby byl jakýkoliv život. A energie ve vodě taky žádná není. "Destilka" je třeba to, co je v mracích. Cestou dolů jako déšť to nachytá nějaký prach, cestou po zemi a v zemi se v tom rozpustí všechno možné a když se odstraní mechanické nečistoty a zabije chlórem veškerý život, tak máš pitnou vodu.

Napodobit to můžeš tak, že pitnou vodu necháš v nádobě s rozdrcenou vhodnou horninou (třeba dolomitický vápenec), tak to dělají třeba reverzní úpravy vody.

berger*
hodnocení

0x

Nehledáte diamantovou vodu? Před několika lety to celkem frčelo.. diamantovavoda.cz/... Já to považuji za blbinu

nikdo*
hodnocení

0x

Na chemických úpravnách vody, jako třeba byla na Hamru na jezeře. Tam čistili vodu, kterou vyčerpali z dolů, vodu, která tam prosakovala. Když to komplet prošlo mechanickým, chemickým čištěním, byla z toho v podstatě destilovaná voda. Zbavená všech minerálů a života. A protože takovou vodu nesměli pustit do vodoteče, byl na výstupu obrovský bazén, už nevím jak mu říkali. A v něm, pod širým nebem, se ta voda "oživovala. Až z něj vede obtokový kanál, několik km kolem celé Stráže pod Ralskem, a až pod městem se teprve vlévá do Ploučnice. Na výstupu toho bazénu byl přepad, aby se voda z obtokáče nemohla vracet, a pod tím přepadem už žili pstruzi.

hodnocení

0x

Pouze destilovaná voda je H2O.

hodnocení

0x
Pokud chcete z čisté vody opět nějakou pitelnou nebo zivotaschopnou pak je potřeba ji remineralizovat. Jedná se o běžnou úpravu vody z RO. Přidá se především vápník a horčík.

fram
hodnocení

0x

Vodu destilovanou stačí osolit - fyziologický roztok - a už je mírně pitná. Fyziologický roztok (v lékařském slangu "fýzák") je 0,9% vodný roztok chloridu sodného, t.j. 1 litr obsahuje 9 g NaCl. Jedná se o roztok isotonický, tj. se stejnou osmolaritou (308 mOsmol) s krevní plazmou.

V destilce není nic, jen H2O. Pro tělo je mírně jedovatá (osmóza). Dešťová voda je vlastně také destilka, leč cestou na zem už pobrala něco prachu, CO2 a tak, ze vzduchu, z nádoby. Z hornin na zemi narozpouští různé ionty - soli. Podle toho kde je. Hořčík, vápník, sodík, chlor, železo...dusičnany/dusitany z hnojiv...Minerálka.

TAkže do vody jen rozpouštět soli, případně plyny. Elektrolýza vodu rozkládá, elektromagnet se namočí.*smich2*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]