Nejste přihlášen/a.
1x
Tak podle tvaru asi nějaká vojenská munice /nábojnice, střela/.
Vojáci upřesní do jaké zbraně.
doplněno 21.12.18 15:56:
Něco jsem Vám přinesla
novinky.cz/...![]()
doplněno 21.12.18 16:29:
Ještě jsem si vzpomněla - co šrapnel?
1x
Ta střela - podle mě nebude z 23mm kanonu - ten sice používaly MiGy, používá ho i dnešní ALCA, ale pokud to není dlaň kojence, tak ta 23mm střela je podstatně menší. Gripeny používají munici 27mm a i tyto střely jsou poměrně malé. MiGy 15 měly kanon 37mm, ale ty granáty do něj byly tvarově odlišné.
Podle tvaru mě to připadá na munici do PLDVK Ještěrka vz 53/59 viz
To už byly slušný střely.
Co je ale podstatné - podle všeho to vypadá na protileteckou munici - a ta je trhavá. Jak už název naznačuje, umí v případě inicializace udělat slušnou paseku vč sestřelení letadla. Takže bych vřele doporučoval nešťourat se v tom a ideálně to předat někomu, kdo to zlikviduje - tím myslím policii, evtl pyrotechnika, ne Frantu od vedle, co to hodí do ohníčku a bude čekat na ohňostroj. Ona i stará munice umí zabíjet.
Na střelu z KPVT je to zřejmě velké takže se přikloním k PLDVK (lepší místo na dlani na stůl a vedle střely metr¨Jinak dle barvy hroptu je svítíci (trasírovací -viz odkaz : strelci.com/... ).Nebojím se říci že tato je asi nebezpečná stejně jako nalézt svítící - ze zeleně značeným hrotem z Sa Vz 50 či do UKL Vz což nic nemění na to abyste do ní klidně "šťourali"atd .Ono na sestřelení letadla by v podstatě stačil i špunt ze šampíčka-tedy pokud se vezme v potaz rychlost objektů.hmotnost střely atd... a zásah na správné místo.
0x
To na horní fotce je něco co se nejspíše přidělávalo nějakým řemínkem na nějakou výstroj.
Na spodní fotce je nějaká kule o větší ráži. Nemá to detonátor a tak to nejspíše nevybuchne.
V týhle menší ráži to může pocházet z nějakého velkorážného kulometu, spíše leteckého kanonu.
Tyhle náboje při nárazu nevybuchují, ale ničí kyneticky právě tím nárazem. Tak bych to viděl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.